Arama

Tan Sağtürk

Güncelleme: 14 Ekim 2016 Gösterim: 10.383 Cevap: 1
ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
22 Aralık 2009       Mesaj #1
ener - avatarı
Ziyaretçi
Tan Sağtürk

Sponsorlu Bağlantılar


14 Temmuz 1969 İzmir doğumlu Tan Sağtürk daha 9 yaşında bir çocukken balet olmaya karar verdi. İlk öğrenimini İzmir Devlet Konservatuarı’nda tamamladı ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Bale Bölümü’nde Yüksek Lisansını yaptı. Daha sonraları da Fransa’da eğitimine devam etti. Bir yıl boyunca Fransız Genç Balesi’nde çalıştı,sonra da Fransız Devlet Balesi’ne geçiş yaptı. Böylelikle Tan Sağtürk, Fransız Devlet Balesi’ne giren ilk yabancı oldu. Burada ömür boyu kontratı olanağı olmasına rağmen istifa etti ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde bir sene baş balet olarak görev yaptı. Bale ve Dans Eğitim Merkezi’ni açan Tan Sağtürk, Türkiye’ye baleyi tanıtan, yayan ve sevdiren isim oldu. Açtığı birçok dans ve bale merkezleriyle dansın ve balenin gelişmesinde büyük rol oynadı. Kuğu Gölü, Uyuyan Güzel, Ara Danslar, Ara Nağmeler ve Emrivaki yapıtlarda başrolde oynamış, Türk seyircisine klasikler ve modern bale sevgisini arttırmıştır. Alanında birçok başarı yakalayan Tan Sağtürk 2006 yılında Türkiye’nin en başarılı 10 genci arasından kültürel alada birincilik almaya hak kazandı. Sahne hayatında da başarıyı yakalayan Sağtürk, Biri Bizi Gözetliyor ve Benimle Dans Edermisin yarışmalarıyla karşımıza çıktı. Sonraları da Şöhret Okulu,Bez Bebek,Selena,Dolunay ve İkinci Bahar dizilerinde rol aldı.
Manken Duygu Dikmenoğlu ile yaşadığı aşk ile adından söz ettiren Tan Sağtürk’ün adı bu aşktan sonra Ceyda düvenci ve Ece Özbek ile de beraberlikleri dikkat çekti. Binbir Gece dizisinin Şehrazat’ı Bergüzar Korel ile 2007’de yaşadığı aşkla gündeme geldi ve aynı yılın yazında Amerika’da kalp ameliyatı geçirdi.
Gür,sarı saçlarıyla dikkat çeken Tan Sağtürk uzun zaman uzun saçlarını kullandı. Dağınık uzun saçları görüntüsüne her zaman ayrı bir hava kattı. Bez Bebek dizisinde kısa saçlarıyla da kendini gösteren Tan Sağtürk doğrusu saçlarını kendisine yakıştırmayı başarıyor. Kısalttığı saçları ile çok farklı bir havaya bürünen Tan Sağtürk’ü ilk görenler neredeyse tanıyamayacakları kadar değişim olduğunu söylüyorlar.




Son düzenleyen Safi; 14 Ekim 2016 23:06
Biyografi Konusu: Tan Sağtürk nereli hayatı kimdir.
_KleopatrA_ - avatarı
_KleopatrA_
Ziyaretçi
23 Aralık 2009       Mesaj #2
_KleopatrA_ - avatarı
Ziyaretçi
Tan Sağtürk
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Tan Sağtürk Türk balet ve dizi oyuncusu. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Yüksek Bale Bölümü mezunudur. 14 Temmuz 1969 yılında İzmir'de doğmuştur.Türk balettir. Fransız Genç Balesi Le Jeune Ballet De France, Fransız Devlet Balesi Ballet National De France Baş dansçısı, İstanbul Devlet Opera ve Balesi baş dansçılığı, Diyarbakır, Mardin, Gaziantep, Kayseri, İstanbul, Ankara, İzmir, Kıbrıs, Bale ve Dans okulları kurucusudur. Tan Sağtürk Bale ve Dans Eğitim Merkezi’ni açarak baleyi geniş kitlelere sevdirdi. Fransız Devlet Balesine yapılmış Soude-ve Je ne Regrette Rien (Edit Piaf) adlı yapıtı bulunmaktadır. Antalya ve İzmir Devlet Opara ve Balesinde koreografisini yaptığı "Kalp Sesi Projesi" adlı yapıtı sahnelendirdi. Fox TV'de Bez Bebek adlı dizide Hakan karakterini canlandırmakta olup, tv reklamlarında rol almıştır.Geçenler star tv de katıldığı bir programda Dünyada ve Türkiyede bir çok güzel yer gezip gördüğünü ama doğduğu İzmiri hiç bir yere değişmeyeceğini belirtmiştir.Sanatçı ayrıca koyu bir Göztepe SK taraftarıdır

Katıldığı Yarışmalar

Biri Bizi Gözetliyor
Benimle Dans Eder misin

Oynadığı Diziler

Şöhret Okulu
Bez Bebek (Hakan)
Selena (Konuk Sanatçı)
Dolunay (Ahmet)
İkinci Bahar (Timothy Perkins)

Son düzenleyen _KleopatrA_; 12 Mart 2010 11:37

Benzer Konular

8 Nisan 2011 / pesimist Edebiyat tr
20 Aralık 2016 / _Yağmur_ Siyasal Bilimler
21 Nisan 2013 / Jumong Basın/Magazin tr
18 Temmuz 2015 / Safi Bilim tr
18 Temmuz 2015 / Safi X-Sözlük