Arama

Walter Gropius

Güncelleme: 16 Eylül 2011 Gösterim: 7.182 Cevap: 1
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
27 Mart 2009       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Walter Gropius
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Modern Mimarlığın öncüleri arasında Gropius belirli bir kurumla özdeşleşmesi bağlamında benzersiz bir yere sahip. Bauhaus 1919 yılından başlayıp 1933’te sonlanan kısa ömrüne karşın, Gropius’un tüm mesleki yaşamını koşullandırmış gözüküyor. Öyle ki, tasarım söylemi ve öğretimi alanında gerçek bir devrim yapan ve 19. yüzyıldan beri tartışılan endüstri-tasarım ilişkisi hakkında etkisi bugüne dek silinmemiş katkılarda bulunan bu ustanın Bauhaus dışı yılları neredeyse ihmal edilebilir gibi.
Sponsorlu Bağlantılar
gropiusgr

Walter Adolph Georg Gropius (18 Mayıs, 1883 – 5 Temmuz, 1969) bir Alman mimar ve Bauhaus'u (bak. Sanat Akımları - Bauhaus Okulu) kuran kişidir. Almanya, Berlin doğumludur. 1934'te Nazi Almanyası zamanında Bauhaus'un kapatılması üzerine yurtdışına göç etmiş ve çalışmalarına yurtdışında devam etmiştir. Daha sonraları Amerikan vatandaşlığına geçmiş ve Cambridge, Massachusetts'te yaşamaya başlamıştır. Hayata gözlerini burada yummuştur. Çalışmaları ile modern mimarlığın öncüleri arasında sayılmaktadır.

gropius03
Interbau apartmanları, Berlin-Tiergarten, Germany, Walter Gropius, TAC and Wils Elbert 1957

Biyografi Konusu: Walter Gropius nereli hayatı kimdir.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
16 Eylül 2011       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Walter Gropius
Sponsorlu Bağlantılar

Doğum: 1883, Berlin
Ölüm: 1969, Boston
Alman mimar.

Berlin ve Münih'te öğrenim gördü. 1910'da Berlin'de kendi mimarlık bürosunu açtı. Ertesi yıl Fagus fabrikaları için yaptığı tasarımla (dizayn) birdenbire ün kazandı. 1919'da iki ayrı eğitim kuruluşunu, Weimar Güzel Sanatlar Akademisi ile yine Weimar'daki Uygulamalı Güzel Sanatlar Okulu'nu birleştirerek "Bauhaus" adlı okulu kurdu.

Öğrettiği ve öncülüğünü yaptığı yeni üslubu kısaca şöyle ifade etti: "Biçim işleve tabidir". Bauhaus, çağdaş mimarlığın merkezi oldu ve bütün dünyayı etkiledi. Kahve fincanından kent yapısına kadar her şeyin biçiminin düşünüldüğü Bauhaus'ta Paul Klee, Wassily Kandinsky, Moholy Nagy, Lyonel Feininger, Oskar Schlemmer gibi ileri düşünceli sanat ustaları vardı. Gropius, Nazi rejiminin baskısı yüzünden 1934'te Londra'ya sığındı. 1937'de ABD'ye giderek Harvard Üniversitesi Mimarlık Okulu'na yönetici oldu. II. Dünya Savaşı'ndan sonra, genç mimarlardan oluşan yeni bir büro kurdu. Çağdaş mimarlığın ve tasarımın kurucularından biri sayılmaktadır.

MsXLabs.org & Morpa Genel Kültür Ansiklopedi



Benzer Konular

9 Eylül 2010 / Daisy-BT Basın/Magazin ww
19 Temmuz 2012 / Jumong Asker ww
2 Aralık 2015 / Jumong Spor ww
17 Mart 2010 / _KleopatrA_ Bilim ww
19 Temmuz 2012 / Mira Siyaset ww