Arama

Diego Rivera

Güncelleme: 2 Ağustos 2012 Gösterim: 5.498 Cevap: 2
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
28 Temmuz 2009       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Diego Rivera (1886 - 1957)
MsXLabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar
Ad:  Diego_Rivera.jpg
Gösterim: 627
Boyut:  31.8 KB
Meksikalı ressam Frida Kahlo'nun kocası olan Diego Rivera, özellikle duvar resimleriyle ünlü Meksikalı ressamdır. Latin Amerika'da ve ABD'de fresk sanatını yeniden canlandırdı. Duvar resmi yapmaya genç yaşta başlayan Rivera, Meksiko'da San Carlos Güzel Sanatlar Akademisi öğrencisiyken bir öğrenci eylemine katıldığı için okuldan atıldı. Öğrenimini sürdürmek için İspanya'ya giden Rivera, daha sonra Paris'e yerleşti. Orada Pablo Picasso ve Amedeo Modigliani gibi sanatçılarla dost oldu. 1920'de Rönesans dönemi fresklerini incelemek üzere İtalya'ya geziye çıktı. İtalya'da gördüklerinden çok etkilenen Rivera, ülkesinde uygulamak için taslaklarını çizdi.
1921'de Reform yanlısı Alvero Obregon'un devlet başkanı seçilmesi üzerine Meksika'ya döndü. Yakın geçmişteki Meksika Devrimi'nin umutlarını ve eylemlerini dile getiren siyasi ve toplumsal içerikli bir dizi duvar resmi yaptı. ABD'de Detroit'te Detroit Sanat Enstitüsü ve New York kentindeki Rockefeller Merkezi için de duvar resimleri yapan Rivera'nın resimleri o günlerde siyasi içeriklerinden dolayı yoğun tartışmalarla karşılaştı. Fresklerin çarpıcı renkleri, cesur, yalın ve anıtsal üslubu ABD'de ve Latin Amerika'da fresk sanatının yeniden canlanmasına yol açtı.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 4 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Diego Rivera nereli hayatı kimdir.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
AndThe_BlackSky - avatarı
AndThe_BlackSky
VIP VIP Üye
8 Aralık 2011       Mesaj #2
AndThe_BlackSky - avatarı
VIP VIP Üye
800pxmuralesriveramarkt

Sponsorlu Bağlantılar
800pxmuralesriveramarkt

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 4 üye beğendi.
Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
2 Ağustos 2012       Mesaj #3
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
Diego Rivera
MsXLabs.org & MORPA Genel Kültür Ansiklopedisi
Diego Rivera, 1886 Guanajuato - 1957 Mexico, Meksikalı ressam
diehm
Resme üç yaşındayken başladı; okul çağına geldiğinde babası kendisine bir atölye kiraladı. Devlet bursuyla San Carlos Güzel Sanatlar Akademisi'ne girdi. Öğrenci olaylarına karıştığı için okuldan atıldı. İkinci bir burs alarak İspanya'ya gitti. Batı Avrupa'yı gezerek resim yaptı, sonunda Paris'e yerleşti. Orada kübistlerin etkisi altına girdi. Picasso ile yakın bir dostluk kurdu. Avrupa'da kaldığı 14 yılın çoğunu Paris'te geçirdi, kübist resimler yaptı. 1921'de Meksika'ya dönmeden önce, birkaç ay İtalya'da kalarak 14. ve 15. yüzyıl freskleriyle, Pompei'deki duvar resimlerini inceledi. Meksika'da reformcu ve sanatsever bir politikacı olan Alvaro Obregon'un cumhurbaşkanı seçilmesi, Rivera'ya dünya sanat tarihine geçecek yapıtlarını vermesine olanak tanıdı. David Siquerios, José Orozco gibi ressamlarla birlikte okul, bakanlık gibi kamu binalarının duvarlarına freskler yaptı; bu duvarları Meksika'nın baskı altındaki geçmişi ile parlak geleceğini gösteren tarihî alegorik sahnelerle donattı. 1933'te aynı çeşit çalışmaları New York'taki Rockefeller Center için de yaptı. Mexico kentindeki Ulusal Saray'ın duvarlarına yaptığı ve Meksika tarihini konu alan dev boyutlu çalışması, ölümü üzerine yarım kaldı.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

2 Ağustos 2010 / KisukE UraharA Müzik ww
14 Mayıs 2016 / Safi Asker ww
24 Kasım 2015 / Jumong Sinema ww
11 Aralık 2012 / wolfmann Müzik ww
14 Eylül 2015 / Safi Edebiyat ww