Arama

Sinema Tarihinin En Deli Saçması 7 Filmi

Güncelleme: 26 Şubat 2009 Gösterim: 6.747 Cevap: 0
CrasHofCinneT - avatarı
CrasHofCinneT
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
3 Ekim 2008       Mesaj #1
CrasHofCinneT - avatarı
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
"Dünyayı Kurtaran Adam" ismi bile insanın yüzünde tebessüm şekillenmesine neden oluyor. Bir ihbarda bulunayım; "Dünyayı Kurtaran Adam" tarzı film çeken sırf biz değiliz. Sinemanın kompetanı geçinen ecnebiler de bu nevi pek çok film çekmiş. Bu nevi dediğim, yabancı dilde "trash" tabir edilen, benimse "mavra" demeyi sevdiğim türden filmler. "Allah akıl fikir versin dedirten" bu filmlerden bir sürü var sinema tarihinde. Ama biz içlerinden, saçmalıkta sınır tanımayan, akla en zarar 7 tanesini seçtik.

Sponsorlu Bağlantılar

Hercule Against the Moonmen
(Herkül Ay Adamlarına Karşı)
Yön: Giocomo Gentılomo Oyn: Alan Steel Yapım yılı: 1964
646hercdt9
"Dünyanın en güçlü adamı, Ay canavarlarına karşı" sloganıyla sunulan 1964 yapımı film, mitoloji ve bilimkurguyu harmanlayan ender bir örnek. Antik Yunan, uzaydan gelen canavarların İstilasına uğramıştır. Şamar kentinin çocukları kaçırılmıştır. Bu yetmezmiş gibi, Samar'ın kraliçesi dünyaya hükmetmek için uzaylı istilacılarla ittifak kurmuştur. Durum ancak Herkül'ün üstesinden gelebileceği bir haldedir. Zeus'un oğlu, bu canavarların hakkından teker teker gelecektir. Filmin altında İtalyanların İmzası var.


Santa Claus Conquers the Martians
(Noel Baba Marslıları Fethediyor)
Oyn: Pla Zadora Yapım yılı: 1964
santamartians2awm6
Marslı çocuklar, dünya televizyonunda gösterilen Noel Baba şovlarını müptelası olmuştur. Bunu gören ebeveynler, Dünya'ya gidip Noel Baba'yı kaçırmaya karar verirler. Önce Noel Baba'nın Kuzey Kutbu'ndaki mekânını göstermeleri için, iki dünyalı çocuğu kaçıracaklardır. Mars'a döndüklerinde yanlarında hem çocuklar hem de Noel Baba vardır. 1964 yapımı filmin en ilginç yanı ise dört çocuğun pinpon topları ve sabun köpükleriyle dört silahlı adamı alt ettikleri sahnedir.

Satan's cheerleaders
(Şeytanın Ponpon Kızları)
Yön: Greydon Clark
Oyn: John Ireland, John Carradine
Yapım yılı: 1977
cheerleadersyv4
Dört ponpon kız ve koçları Bayan Johnson, sezonun en önemli maçına giderken yolda arabaları bozulur. Onları yoldan Şerif Bup ve karısı toplar. Grup, şerif ve karısının aslında şeytani bir tarikatın yöneticisi olduklarını bilmemektedir. Üstelik şeytan, o gece için bir bakire kurban edilmesini emretmiştir. Kızlardan Debbie, "Bakire mi, dalga geçiyor olmalısınız. Ortaçağda yaşamıyoruz!" der Bu sırada kızlardan bir diğerinin (Pattie), güçlü ve kadim bir cadı olduğu ortaya çıkar. Pattie, kendilerini kaçıranlara gruptaki tek bakirenin koçları Bayan Johnson olduğunu açıklar. Ama şerif önceki gün ona tecavüz ettiği için şeytan avucunu yalamak zorunda kalır. Bunun acısını da şeriften çıkarır. Şerif ölünce tarikatın başına Pattie geçer. Sonra büyülü güçlerini kullanarak İlse takımlarının maçı kazanmasını sağlar.

Attack of 50 Foot woman
(15 Metrelik Kadının Saldırısı)
Yön: Nathan Hertz
Oyn: Allison Hayes, William Hudson
Yapım yılı: 1958
a9738attackofthe50footwiq1
Nancy Archer, kocasıyla sık sık yinelediği kavgalarının birinin ardından arabasına atlayıp ıssız yolda ilerlemeye başlamıştır. Dalgınlıkla yoldan geçmekte olan bir uçan daireye çarpar. Arabadan indiğinde dazlak kafalı bir uzaylıyla burun buruna gelir. Uzaylı, Nancy'nin elmas kolyesini çalmaya çalışır. Karşısındaki bir uzaylı da olsa, her kadın gibi Nancy'nin de mücevherlerinden vazgeçmeye niyeti yoktur. Aralarında boğuşma başlar. Uzaylı Nancy'nin boynunu cırmalar. Yaradan bulaşan hastalık yüzünden Nancy'nin boyu bir anda 15 metre olur. Nancy bu durumdan, kocasının ve onun kendisini aldattığı kadının hesabını görmek için faydalanmaya karar verir. İntikama yeltenen her kadın gibi Nancy'nin de sonu hüsran olur.

Attackof the Killer Tomatoes
(Katil Domateslerin Saldırısı)
Yön: John De Bello I Oyn: David Miller, George Wilson Yapım yılı: 1978
aaarghhu1
Bütçesinden (100 bin dolar) çok daha büyük bir şöhrete sahip bu film, tüm I zamanların en saçma filmlerinden biri | olarak kabul ediliyor. Hükümetin yaptığı çok gizli bir deney sırasında işler ters gitmiş ve domatesler dev boyuta ulaşıp, İnsanları öldüren canavarlar haline gelmiştir. Dünyayı | kurtarması için özel bir ekip oluşturulur. Bu ekip katil domateslerin zayıf noktasını bulacaktır. İçlerinden biri kılık değiştirip domateslerin arasına karışır. İnsanları yerken ketçap İsteyince foyası ortaya çıkar.

Plan 9 From Outer Space
(Dış gezegenin Plan 9'u)
Oyn: Beia Lugosi, Tor Johnson
Yapım yılı: 1968
plan9fromouterzn9
Böyle bir liste hazırlayıp bu filmi almamak olmaz. Dünyanın en kötü filmi olduğu konusunda ciddi bir fikir birliği J var. Uzaylılar ölüleri | canlandırarak yaşayanları ı öldürmeye karar verir. Bir uçak pilotu, bu İstila planını orduya ve polise haber verir. Uzaylıların temsilcisi Eros'a göre istila söz konusu değildir. Onlar insanları kurtarmak istemektedirler. Çünkü "Salormonite" bombası patlayacak olursa tüm evren yok olacaktır. Peki, bizim "Salormonite" bombamız var mıdır? Yoktur. Ama olacaktır. En azından Eros öyle söylemektedir. Yani biz güneş ışını bombasını icat etmeden bizi yok edecekler, böylelikle bizi kurtarmış olacaklardır. Pek bir şey anlamadınız değil mi? Ed Wood filmlerinin standart etkisi budur işte.

Destroy All Planets
(Tüm Gezegenleri Yok Edin)
Yön: Norlyaki Yuasa
Oyn: Mlcnıko Yaegaki, Cari Crane
Yapım yılı: 1968
Godzilla'nın mucidi Japonlardan yine bir "şaheser". Kahramanı­mız; uçan dev kaplumbağa Gamera. Bir süredir inzivaya çekilmiş olan Gamera, yabancı bir uzay gemisi dünyayı istila etmek üzereyken yeniden ortaya çıkar. Gamera gemiyi yok eder ama diğer bir gemi, iki yavrukurdu kaçırıp Gamera'ya karşı kalkan olarak kullanır. Bu kötü uzaylılar, Gamera'ya bir alet takıp onu kontrolleri altına alırlar ve Japonya'ya saldırmasını emrederler. Ama uzaylıların esir aldıkları çocuklar bu planı bozar.

Kaynak: ESQUIRE

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen MeLL; 26 Şubat 2009 10:54
Ölmediğine sevindim, hala acı çekebiliyorsun...

Benzer Konular

24 Ağustos 2016 / M.S.T Genel Galeri
13 Şubat 2017 / ThinkerBeLL Sanat
1 Aralık 2013 / Misafir Soru-Cevap
7 Aralık 2010 / Ziyaretçi Soru-Cevap
6 Mart 2010 / _KleopatrA_ X-Sözlük