Arama

Sinema Dünyasından Son Haberler - Sayfa 10

Güncelleme: 12 Ekim 2014 Gösterim: 44.186 Cevap: 96
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
10 Ocak 2013       Mesaj #91
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
2012'nin En İyi Filmi Belli Oldu
MsXLabs.Org
Sponsorlu Bağlantılar

ABD'de Ulusal Film Eleştirmenleri Topluluğu, "Amour"u 2012 yılının en iyi filmi seçti.
ABD’de ülke çapından gelerek New York’taki Lincoln Merkezi’nde toplanan 60 film eleştirmeni, "Amour"u 2012 yılının en iyi filmi, filmin başrol oyuncusu Emmanuelle Riva’yı da en iyi kadın oyuncu seçti.

Film eleştirmenleri en iyi erkek oyuncu olarak "Lincoln" filminde oynayan Daniel Day-Lewis’i belirlerken, "Amour"un Avusturyalı yönetmeni Michael Haneke en iyi yönetmen seçildi.
Senaryo yazarı Tony Kushner, "Lincoln" filmiyle en iyi senaryo, Amy Adams "The Master"daki performansıyla en iyi yardımcı kadın oyuncu, "Magic Mike" ve "Bernie" filmlerinin yıldızı Matthew McConaughey de en iyi yardımcı erkek oyuncu ödüllerine sahip oldu.

Ulusal Film Eleştirmenleri Topluluğu, yönetmenliğini Dror Moreh’in yaptığı "The Gatekeepers"ı kurgu olmayan en iyi film, "The Master" ile Mihai Malaimaire’yi en iyi görüntü yönetmeni seçti.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
17 Ocak 2013       Mesaj #92
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Musa ile Sessiz'e Boston'dan ödül
MsXLabs.Org
Sponsorlu Bağlantılar

Kuzey Amerika'nın ilk Türk belgesel ve kısa film yarışması niteliğindeki Boston Belgesel ve Kısa Film Yarışması'nın sonuçları açıklandı.

Jüri üyeliklerini Harvard Film Arşivi'nin Direktörü Haden Guest, Phoenix Gazetesi'nin film editörü Peter Keough, Boston Güzel Sanatlar Müzesi'nin film küratörü Carter Long gibi film konusunda saygın isimlerin yaptığı yarışmada, seyirciler de “En İyi Belgesel” ve “En İyi Kısa Filmleri” belirlemek için oy kullandılar. Bu yıl yarışma filmleri, Boston Güzel Sanatlar Müzesi ve Boston Üniversitesi'nin yanı sıra ilk kez Goethe Enstitüsü'nde de gösterildi.
Bu yıl 7'ncisi düzenlenen ve 36 filmin finalist olduğu yarışmada En İyi Kısa Film Ödülü, yönetmenliğini Serhat Karaaslan'ın yaptığı “Musa” ve yönetmenliğini L. Rezan Yeşilbaş'ın yaptığı “Sessiz” (Be Deng) adlı kısa filmler arasında paylaşıldı.
En İyi Belgesel Ödülü ise yönetmen Aysun Bademsoy'un “Namus” (Ehre) adlı belgeseline verildi.
Seyirci ödüllerini, belgesel film dalında yönetmen Hüseyin Karabey'in “Bir Hayatı Masal Gibi Anlatmak” adlı filmi, kısa film dalında yönetmen Koray Sevindi'nin “Ekmek” adlı filmi aldı.
Yarışmada bu yıl da özel mansiyonlar verildi. Kısa film dalında özel mansiyona değer bulunan filmler Abdurrahman Öner'in “Buhar” ve M. Cem Öztüfekçi'nin “Nolya” adlı filmleri oldu.
Belgesel dalında ise Bülent Öztürk'ün “Beklemek”, Mizgin Müjde Arslan'ın “Ben Uçtum Sen Kaldın”, Bingöl Elmas'ın “Evcilik”, Hüseyin Bulut'un “Rastgele Orsa”, Savaş Karakaş ve Sibel Goloğlu Mesci'nin “Son Süngerci”, Ebubekir Çetinkaya'nın “Yuva” adlı filmleri özel mansiyona değer bulundu.
Gelecek yılın yarışma başvuruları 1 Şubat 2013'te başlayacak.
1964'ten beri faaliyet gösteren Boston merkezli New England Türk Amerikan Kültür Derneği'nce (TACS-NE) düzenlenen yarışmanın ana sponsorluğunu New York Kültür ve Tanıtma Ataşeliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Turkish Cultural Foundation (TCF) ve Türk Hava Yolları yapıyor.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
21 Şubat 2013       Mesaj #93
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
"Hükümet Kadın" Filmine Şok Dava!
MsXLabs.Org

Geçtiğimiz hafta vizyona giren 'Hükümet Kadın' adlı sinema filmi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

1360331357 88 HukumetKadin

Emekli din görevlisi Salih Eldemir tarafından, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunda film hakkında 10 milyon dolarlık tazminat davası açıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığında yaptığı suç duyurusundan sonra adliye çıkışında basın açıklaması yapan Salih Eldemir, şu anda Mardin'de vizyona giren Hükümet Kadın adlı filmi başta baş aktör, yönetmen sanatçı Sermiyan Midyat, Demet Akbağ ve filmin bütün oyuncuları hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Filimde Mardin'in tarihi değerlerine ve kültürlerine hakaret edildiğini ifade eden Eldemir, "Kürtlere Araplara başta Müslümanlara olmak üzere Süryanilere, Yezidilere hepsine hakaret vardır. Biz Mardin'i bütünleştirici, Mardin'i birleştirici Mardin'i bir narın taneleri gibi görmek istiyorken, maalesef Mardin'e yakışmayan Mardin'in kültürüne ve örf adetlerine uygun olmayan sahneler dini değerlere hakaret vari sahneler bizleri üzmüştür." dedi.

Bundan sonra bu tür filmlerin Mardin'de çekilmesine izin verilmeyeceğini belirten Eldemir, şöyle konuştu:
"Filmin vizyondan çekilmesini istiyorum. Kültür Bakanlığı'nı harekete geçmesini istiyorum. Vizyona giren filmin geçen üç dört günlük süreninde değerlendirerek filmin bütün gelirlerine tazminat davası açıyorum. Suç duyurusunda 10 milyon dolar tazminat davası açtım. Bu parayı da o filmde kahkaha atanlara halkın gözü önünde dağıtacağım.
Telif Haklan Genel Müdürlüğü Komisyonu tarafından filimin incelenerek proje dışına çıkılıp çıkılmadığının tespitinin ve protokole uyulup uyulmadığını tespiti ile taranma ivedilikle bilgi verilmesini istiyorum." şeklinde konuştu.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
21 Nisan 2013       Mesaj #94
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Ferahfeza Avrupa'da 2 Ödülle Döndü
MsXLabs.org

Elif Refiğ'nin ilk uzun metrajlı filmi Ferahfeza, 13. Avrupa Film Festivali'nden FIPRESCI ve Jüri Özel Ödülü'yle döndü.

Dünya galasını 31. İstanbul Film Festivali yarışma bölümünde yapan ve Malatya Film Festivali’nde Özel Jüri Ödülü kazanan Elif Refiğ’nin ilk uzun metrajlı filmi Ferahfeza festival yolculuğuna devam ediyor.

Film uluslararası yarışma bölümünde yer aldığı ve 17-21 Nisan tarihlerinde, İtalya’nın Lecce kentinde düzenlenen 13. Avrupa Film Festivali’nden FIPRESCI ve Jüri Özel Ödülü’yle döndü.

Ferahfeza ayrıca 25 Nisan- 5 Mayıs tarihlerinde Güney Kore’de düzenlenecek Asya’nın önemli festivallerinden JeonJu Film Festivali’nde Uluslararası Yarışma bölümünde yer alıyor.

Kadere ve uzaklarda onu bekleyen daha güzel bir hayatın varlığına inanan, şehrin gündelik gerçekliğinden uzaktaki tersane bölgesinde çalışan tedarikçi Ali’nin sert mizaçlı Eda’yla tanışmasını ve bu iki gencin birlikte atıldıkları yolculuk sırasında geçirdikleri değişim ve büyüme hikayesinin anlatıldığı Ferahfeza’nın başrollerinde Uğur Uzunel, Sitare Akbaş, Hüseyin Sevimli, Mert Asutay ve Sırrı Süreyya Önder yer alıyor.

Çekimleri İstanbul’da Tuzla, Kartal ve Maltepe semtlerinde gerçekleştiren ve 6 haftada tamamlanan Ferahfeza'nın Haziran ayında Türkiye’de vizyona girmesi planlanıyor.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
11 Haziran 2013       Mesaj #95
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Yeni 'Hobbit'in İlk Afişi Yayınlandı
MsXLabs.org

1370855434 94 hobbit

The Hobbit serisinin yeni filmi 'The Hobbit: The Desolation of Smaug'dan tanıtım afişi yayınlandı.
Yönetmen Peter Jackson tarafından sinemaya üç bölüm olarak uyarlanan ‘The Hobbit’’in ikinci bölümü ‘The Desolation of Smaug’un ilk afişi yayınlandı.

Peter Jackson, yeni afişi Hobbit takipçileriyle Facebook hesabı üzerinden paylaştı. Filmin sıkı takipçileri, Salı günü yayınlanacak ilk fragmanda filmden yeni görüntülere ulaşabilecek.
‘The Hobbit: : The Desolation of Smaug’ 13 Aralık 2013’te vizyona girecek.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
30 Eylül 2013       Mesaj #96
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Harry Potter Serisine Yeni Film
MsXLabs.org

JK Rowling, Harry Potter hayranlarına yeni film müjdesini verdi. Yeni film, Harry Potter'dan 70 yıl öncesini anlatacak.
Harry Potter'ın yaratıcısı yazar JK Rowling, büyücülerin dünyasına geri dönüyor.

Warner Bros stüdyolarından yapılan açıklamaya göre Rowling, Harry Potter'ın Hogwarts'taki ilk senesinde 'Fantastic Beasts and Where to Find Them' adlı ders kitabından yola çıkarak yeni bir film senaryosu yazıyor.

Rowling Facebook sayfasındaki açıklamasında yeni filmin, Harry Potter'ın öncesi ya da sonrasını anlatmadığına değindi. Film, Harry'den 70 yıl öncesine giderek, New York'ta başlayan bir büyücülük macerasını anlatacak.

Yeni filmin Harry Potter gibi seriye dönüşme ihitmali de hayranlarını heyecanlandıyor.

2001 ve 2011 yıllarında vizyona giren 8 Harry Potter filmi 7.7 milyar dolar gişe hasılatı yapmıştı.
Kaynak
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
leventcengizhan - avatarı
leventcengizhan
Ziyaretçi
12 Ekim 2014       Mesaj #97
leventcengizhan - avatarı
Ziyaretçi
Sevilen oyuncu ve sunucu İlker Ayrık’ın yönetmen koltuğunda oturduğu Pervasız Yapım’ın ilk filmi ‘Yapışık Kardeşler’ 2015'te sinemalarda. İlker Ayrık, İvana Sert, Hakan Bulut, Müjdat Gezen, Yasemin Çonka, Fatmagül Fakı, Bülent Şakrak, Suat Sungur ve Ercan Bostancıoğlu gibi oyuncuların yer aldığı film şimdiden merak uyandıryor. Ayrık, yönetmenliğini yaptığı ilk film olması nedeniyle çok heyecanlı olduklarını, iyi bir ekiple yola çıktıklarını, filmin Balıkesir ve İstanbul’da çekildiğini belirtti. İlker Ayrık, “Filmimiz 2015’te vizyona girecek. ‘Yapışık Kardeşler’in sinema salonlarına kahkaha ve neşe getireceğini düşünüyorum. Ekip olarak çok iddialıyız” dedi. Msn Wink

Sinema Dünyasından Son Haberler

Benzer Konular

2 Şubat 2016 / byseus Sosyal Ağlar
9 Eylül 2008 / kompetankedi Bilgisayar
27 Ekim 2015 / _EKSELANS_ Sosyal Ağlar
28 Ağustos 2013 / _Yağmur_ Arşive Kaldırılan Konular