Arama

Sinema Dünyasından Son Haberler - Sayfa 6

Güncelleme: 12 Ekim 2014 Gösterim: 44.331 Cevap: 96
AndThe_BlackSky - avatarı
AndThe_BlackSky
Ziyaretçi
17 Mart 2011       Mesaj #51
AndThe_BlackSky - avatarı
Ziyaretçi
Başrollerinde Mert Fırat, Nergis Öztürk ve Zeynep Oral’ın yer aldığı, İlksen Başarır’ın yönettiği Atlıkarınca! 1 Nisan’da vizyona giriyor.

Sponsorlu Bağlantılar
 en iyi senaryo odullu film atlikarinca  1206185

Yönetmen Başarır, Atlıkarınca’nın senaryosunu, önceki filmi Başka Dilde Aşk’ta da olduğu gibi, oyuncu Mert Fırat’la birlikte yazdı. Atlıkarınca filminin senaryosu, 47’nci Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Senaryo Ödülü’nü aldı. Ayrıca, bu yılki festivalde filmin genç oyuncusu Zeynep Oral da Behlül Dal Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Atlıkarınca, 30. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde Ulusal Altın Lale ödülü için yarışacak.

Yönetmen İlksen Başarır, Atlıkarınca’yı “karakterlerin psikolojik durumlarını en iyi şekilde ortaya koyup, kamerayı durumu izleyen üçüncü bir göz gibi kullanarak ortaya çıkardığımız gerçekçi bir sinema filmi” olarak tanımlıyor.

Filmin konusu:

Erdem, Sevil ve çocukları Edip ve Sevgi’nin küçük bir kasabada süren yaşamları, Sevil’in annesinin felç geçirmesi sonucu İstanbul’a taşınmalarıyla değişmeye başlar. Aradan geçen on yıl içinde Edip yatılı okula gitmiş ve evden uzaklaşmış, Erdem ise hala her zaman ulaşmak istediği iyi bir yazar olma hayalinin peşindedir. Sevgi’nin ani bir şekilde değişen tavırlarını, içine kapanmasını ve mutsuzluğunu fark eden Sevil, evde yaşanan bazı olayları sorgular ve kapalı kapılar ardındaki karanlık sırrı keşfeder. Söylenemeyenler, çocuklukta açılan yaralar, suskunluklar bir gün çatlaktan sızmaya başlayınca oluşturduğu girdap da bütün aileyi paramparça eder. Erdem’in beklenmedik ölümü, bu cehennemden kurtulmaları için yeterli olacak mıdır? Yoksa ailenin her üyesi, hayatları boyunca tek başlarına taşımak zorunda kalacakları gerçeklerle baş başa mı kalacaklardır?




RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
20 Mart 2011       Mesaj #52
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Alfred hayatını kaybetti
90'lardaki 'Batman' serisinin 4 filminde de uşak Alfred'i oynayan Michael Gough 94 yaşında hayata veda etti.
Sponsorlu Bağlantılar

110318alfredwidec486617
Bruce Wayne nam-ı diğer Batman'in uşağı Alfred Pennyworth rolüyle tanınan Michael Gough, bu sabaha karşı İngiltere'deki evinde öldü. Öldüğü sırada yanında ailesi de bulunuyordu.

90'lı yıllardaki 'Batman' serisinde Michael Keaton, Val Kilmer ve George Clooney'nin canlandırdığı üç ayrı Batman'le de oynayan Gough, 150'den fazla film ve dizide yer aldı.


Doctor Who'da da oynayan aktör Tim Burton'ın 'Alice in Wonderland' ve 'Corpse Bride' filmlerinde de sesiyle animasyon karakterlere hayat vermişti.


23 Kasım 1917 doğumlu Gough, Frances Atkins ve Francis Berkeley Gough'un oğulları olarak Malezya'da dünyaya geldi. Bir filmde ilk kez 1947 tarihinde 'Blanche Fury' adlı yapım ile yer aldı. Uzun süre 'Doctor Who' dizisinde rol aldı.
110318alfred34902138
Gough ve George Clooney (Batman And Robin, 1997)

1979 yılında bir Broadway oyunu olan 'Bedroom Farce' ile 'En İyi Erkek Başrol Oyuncusu' dalında Tony Ödülü kazandı. 1988 yılında 'Breaking the Code' adlı oyundaki performansıyla aynı dalda ödüle aday oldu.
110318alfred24927851
Gough ve Michael Keaton (1989)

Kaynak: Ntvmsnbc

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
AndThe_BlackSky - avatarı
AndThe_BlackSky
Ziyaretçi
22 Mart 2011       Mesaj #53
AndThe_BlackSky - avatarı
Ziyaretçi
Türkiye'de bu hafta vizyona girecek 'Dünya İstilası: Los Angeles Savaşı' ABD box-office listelerine bir numaradan giriş yaptı.

110314istilahlarge

Aaron Eckhart ve Michelle Rodriguez'in başrolünde olduğu 'Battle: Los Angeles/ Dünya İstilası: Los Angeles Savaşı' ABD'de ilk haftasında 36 milyon dolar hasılat elde ederek zirveye yerleşti.

Jonathan Liebesman imzalı filmde Dünya bilinmeyen güçlerin istilasına uğrar. İnsanlar büyük şehirlerin düşüşünü izlerken, Los Angeles kimsenin beklemediği bir savaşta insanlığın son cephesi haline gelir. Bir Deniz Piyadesi Başçavuş ve yeni taburu, kumda bir sınır çizgisi çekerek benzersiz ve daha önce hiç karşılaşmadıkları bir düşmana karşı mücadeleye girişirler.

'Dünya İstilası'nın arkasından gişede ikinci sırada Johnny Depp'in de seslendirme kadrosunda bulunduğu animasyon 'Rango' (68 milyon dolar) , üçüncü sırada ise eleştirmenlerden kötü eleştiriler alan 'Red Riding Hood' (14 milyon dolar) yer alıyor.



BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
23 Mart 2011       Mesaj #54
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Peter Jackson yine Orta Dünya'da
'The Hobbit'in çekimleri başladı. Peter Jackson'ın Orta Dünya’ya dönüş fotoğrafları yayınlandı.

110322thehobbit1hlarge
Peter Jackson'ın merakla beklenen filmi 'The Hobbit'in çekimleri Yeni Zelanda'da başladı.
İki bölüm halinde gösterime girecek olan 'The Hobbit’in ilk fotoğrafları yayınlandı.

Jackson'ın yöneteceği ve 500 milyon dolara mal olması beklenen 3 boyutlu serinin ilk filminin 2012 Aralık, ikincisininse 2013 yılında gösterime girmesi bekleniyor.
110322thehobbit2
Filmde 'Yüzüklerin Efendisi' serisinden Cate Blanchett, Elijah Wood, Christopher Lee, Ian McKellen, Andy Serkis gibi oyuncular da yer alıyor.

Kaynak: Ntvmsnbc
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2011       Mesaj #55
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Usta yönetmen Sidney Lumet 86 yaşında öldü
Sinema tarihine birçok klasik film kazandıran Amerikalı usta yönetmen Sidney Lumet 86 yaşında öldü. Lumet, 2005'te ömür boyu başarı Oscar'ı almıştı.

110409lumetldwidec
20. yüzyılın ikinci yarısının önde gelen film yönetmenlerinden sayılan Sidney Lumet, Manhattan'daki evinde lenf kanseri hastalığından 86 yaşında öldü.

Çok sayıda sinema klasiğine imza atan Lumet, 20. yüzyılın ikinci yarısına damgasını vurmuş bir isimdi.

'Network' ve 'Dog Day Afternoon' gibi filmlerin yönetmenliğini yapan Lumet'i akıllara kazıyan filmse, Amerikan adalet sistemini ele aldığı 1957 yapımı '12 Angry Man' (12 Kızgın Adam) oldu.

40'tan fazla filmin yönetmenlik koltuğuna oturan Lumet, Marlon Brando, Henry Fonda, Sean Connery, Al Pacino gibi çok sayıda ünlü oyuncuyla çalıştı.

Ünlü yönetmen Lumet, 5 kez Oscar'a aday gösterilmesine rağmen kazanamamış ancak, 2005'te ömür boyu başarı Oscar'ı almıştı.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2011       Mesaj #56
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Hızlı ve Öfkeli 5 Rekora Koşuyor!
Sinema Dünyasından Son Haberler
Hızlı ve Öfkeli 5 filmi Kuzey Amerika’daki ilk gösterim haftasında 83.6 milyon dolar hasılat elde etti. 5. Film böylece 2011 yılında gösterime giren filmlerin en başarılısı oldu. Film ilk hafta hasılatıyla birçok filmin toplam hasılatını bile geride bıraktı.

2009 da gösterime giren Hızlı ve Öfkeli 4 filmi ilk gösterim haftasında 71 milyon dolar hasılat elde etmişti.

Kaynak: Arabam.com
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2011       Mesaj #57
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Ekşi Sözlük'ten ilk film
Ekşi Sözlük katkılarıyla yayınlanan 'Engellenmiştir' adlı kısa film, kapatılan siteleri ve engelleri konu alıyor.

Video: "Engellenmiştir"
110527engellenmistir300
Ekşi Sözlük dergi, kitap, radyo ve televizyonlara sığmadı; sinemaya da el attı.

Vimeo’da dün yayınlanan ‘Engellenmiştir’ başlıklı kısa film ‘Ekşi Sözlük katkılarıyla’ yazısıyla başlayarak, ‘Ekşi Sinema’ olarak kendini duyuruyor.


Kapatılan siteleri ve engelleri göz önüne koyan kısa filmde, engelli vatandaşların çektiği sıkıntılar ve internet yasakları ince bir bakış açısıyla gösterilirken başroldeki kadın oyuncu internette engellilerin mağruz kaldığı haksızlıkları inceliyor.


Engellenmiştir

Yazan – Yöneten: Orçun Baş
Yürütücü Yapımcı: Sera Kadıgil
Görüntü Yönetmeni: Mustafa Köksalan
Müzik: Okay Barış
Ses: Eli Haligua – Gürkan Vayıs

Oyuncular: Sefa Gültekin, Aylin Solakoğlu, Ersin Elban, Esra Ilınca, Fidan Tek, Mustafa Köksalan, Aydın Demir, Emrah Elban, Ersan Özdemir, Erdinç Kılınç, Engin Çelik Kadıgil, Hamza Doğan, Kerim Abul, Mahmut Çarkçı, Mustafa Doğan, Mürsel Çelik, Suphiye Özbudak, Suphiye Dağ, Onur Kır, Ömer Cantay, Yılmaz Alkan, Zeki Bilir


Kaynak: ntvmsnbc
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
20 Ocak 2012       Mesaj #58
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Cannes'ın jüri başkanı Moretti

120120nannimorettiwidec

Cannes Film Festivalinin bu yılki jüri başkanı İtalyan oyuncu, yönetmen ve yapımcı Nanni Moretti olacak.

PARİS - Cannes Film Festivali'nin bu yılki jüri başkanı İtalyan yönetmenyapımcı Nanni Moretti olacak.
16-27 Mayıs günlerinde 65.'si düzenlenecek festivalin organizatörleri, 2001'in Altın Palmiye ödüllü "The Son's Room" (Oğul Odası) filminin aktörü ve yönetmeni Moretti'yi jüri başkanı olarak seçti.

Organizatörler, Moretti'nin filmlerini "son 30 yılda sinemadaki tüm en iyilerin vücut bulduğu filmler" olarak nitelendirdi.
58 yaşındaki Moretti, geçen yıl Cannes'da yarışan "Habemus Papam" filmini yönetmiş ve filmde oynamıştı.

Cannes Film Festivalinde geçen yıl jüri başkanlığını Robert De Niro yapmıştı.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
25 Ocak 2012       Mesaj #59
Avatarı yok
Yasaklı
"Hobbit"ler Sinemada Devrim Yapacak

fileashx?FileID559493&ampWidth292&ampHeight0&ampBlackWhiteFalse&ampQuality80

Ünlü yönetmen Peter Jackson, "Yüzüklerin Efendisi" serisinin girişi niteliğinde olan "The Hobbit" filmini, Hollywood standartlarının iki katı hızda çekiyor.

Hollywood'da 1920'den beri geleneksel olarak kullanılan saniyede 24 karelik hızı iki katına çıkararak saniyede 48 kareyle çekim yapan Jackson, böylece beyaz perdeye çok daha canlı görüntüler yansıtmayı amaçlıyor.

Sundance Film Festivali'nde konuşan Jackson, saniyede 48 kare ile çekilip gösterilen filmin, seyircide sanki gerçekmiş izlenimi bıraktığını söyledi.

Saniyede 48 ya da daha fazla karelik çekim yapılmasına olanak tanıyan dijital kameralar, 24 karelik filmlerdeki bulanıklığı da engelliyor.

J.R.R. Tolkien'in fantastik eserinden iki bölümlük uyarlamanın ilk kısmı olan "The Hobbit: An Unexpected Journey" filminin Aralık ayında gösterime girmesi bekleniyor.Filmin ikinci kısmı "The Hobbit: There and Back Again" ise, Aralık 2013'te gösterime girecek.

Jackson, Aralık ayına kadar hızlı çekilmiş film gösterimi için gerekli dijital projektörlere sahip sinema salonlarının sayısının artmasını beklediğini açıkladı.

2003 yılında "En İyi Film" ve "En İyi Yönetmen" dahil 11 dalda Oscar kazanan "Yüzüklerin Efendisi" üçlemesinin sonuncu filmi "Kralın Dönüşü"nün yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlenen Jackson, "The Hobbit" filmini yönetmeyi planlamadığını, ancak projenin yarısını üstlenen MGM'in iflas etmesiyle ortaya çıkan sorunların ardından Guillermo del Toro'nun ayrılmasıyla kendisini yönetmen koltuğunda bulduğunu açıkladı.Filmde "Tek Yüzük"ü Gollum'dan alan Bilbo Baggins'i İngiliz aktör Martin Freeman oynuyor.

"Yüzüklerin Efendisi" üçlemesinde rol olan oyuncuların büyük bir kısmı, "The Hobbit"te de oynuyor. Bu oyuncular arasında Büyücü Gandalf'ı canlandıran Ian McKellen, Frodo'ya hayat veren Elijah Wood, Elf kraliçesi Galadriel'i oynayan Cate Blanchett, Legolas'ı canlandıran Orlando Bloom ve Büyücü Saruman'ı oynayan Christopher Lee bulunuyor.


Kaynak:CNN(24 Ocak 2012,12:45)
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
8 Şubat 2012       Mesaj #60
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Ata Demirer yine milyonu gördü!

Ata Demirer'in senaryosunu yazdığı ve başrolünü üstlendiği ''Berlin Kaplanı'' adlı film, 1 milyon 225 bin seyirciyle, yarıyıl tatilinin en çok izlenen filmi oldu.

120208ataberlinkaplanC4B1hlarge

İZMİR - Box Office Türkiye istatistiklerine göre, 20 Ocak'ta başlayan ve bu hafta başı sona eren yarıyıl tatili süresince beyazperdede vizyona genelde çocukların ilgisini çekebilecek filmler vizyona girdi. Yıl içinde toplam 6 milyon 288 bin 788 bilet satılırken, bunun yüzde 54,9'una karşılık gelen 3 milyon 454 bin 42'si yarıyıl tatilinde satıldı. Yarıyıl tatilinin ikinci haftasında, 27 Ocakta 352 kopyayla gösterime sunulan Ata Demirer'in senaryosunu yazdığı ve başrolünü üstlendiği, Hakan Algül'ün yönetmenliğini yaptığı ''Berlin Kaplanı'' adlı film ise ilk 3 gün 510 bin 542, 10 günde ise 1 milyon 225 bin 219 seyirci topladı.
''Berlin'de yaşayan, geçimini boksörlük ve korumalık yaparak sağlayan Türk vatandaşı Ayhan Kaplan'ın hikayesi''nin anlatıldığı film, yarı yıl tatili süresince en çok izlenen filmi oldu. ''Berlin Kaplanı''nı, aynı zamanda gösterimde olduğu 10 günde toplam seyirci sayısının yüzde 55'i tarafından izlendi.

''Berlin Kaplanı''nı, 450 bin 533 seyirciyle ''Neşeli Ayaklar 2'', 426 bin 447 seyirciyle ''Çizmeli Kedi'' adlı animasyon filmleri izledi. 16 Aralık'ta vizyona girmesine rağmen komedi türündeki ''Sümela'nın Şifresi Temel'' adlı film de 316 bin 712 seyirciyle tatil süresince en çok izlenen filmlerde 4. sırada yerini aldı.
Yarıyıl tatilinde en çok izlenen 10 film arasında Türk sinemasını temsil eden 3 filmden biri olan Yusuf Pirhasan'ın yönettiği ''Kurtuluş Son Durak'' filmi ise 208 bin 959 seyirciyle en çok izlenen 5. film oldu.

Yarıyıl tatilinde en çok izlenen 10 film ve seyirci sayıları şöyle:
1. Berlin Kaplanı 1.225.219
2. Neşeli Ayaklar 2 450.533
3. Çizmeli Kedi 426.447
4. Sümela'nın Şifresi Temel 316.712
5. Kurtuluş Son Durak 208.959
6. İçimdeki Şeytan 94.389
7. Ejderha Dövmeli Kız 93.357
8. Mission: Impossible Ghost Protocol 78.147
9. Karanlıklar Ülkesi: Uyanış 70.346
10.Sherlock Holmes: Gölge Oyunları 65.455

Bu yıl 5 Şubat'a kadar en çok izlenen 10 film ve seyirci sayısı ise şöyle:
1. Berlin Kaplanı 1.225.219
2. Sümela'nın Şifresi Temel 961.099
3. Çizmeli Kedi 635.618
4. Kurtuluş Son Durak 542.743
5. Neşeli Ayaklar 2 450.533
6. Mission: Impossible Ghost Protocol 365.199
7. Sherlock Holmes: Gölge Oyunları 288.477
8. Alvin ve Sincaplar: Eğlence Adası 197.175
9. Labirent 167.675
10.Ejderha Dövmeli Kız 164.247


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

2 Şubat 2016 / byseus Sosyal Ağlar
9 Eylül 2008 / kompetankedi Bilgisayar
27 Ekim 2015 / _EKSELANS_ Sosyal Ağlar
28 Ağustos 2013 / _Yağmur_ Arşive Kaldırılan Konular