Arama

Sinema Dünyasından Son Haberler - Sayfa 8

Güncelleme: 12 Ekim 2014 Gösterim: 44.288 Cevap: 96
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
10 Mart 2012       Mesaj #71
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Dünyanın en eski Charles Dickens filmi
Charles Dickens'ın 'Kasvetli Ev' romanından esinlendiği düşünülen 111 yıllık film, British Film Institute (İngiliz Film Enstitüsü) arşivinden çıktı.
Sponsorlu Bağlantılar

article 2112542 121658B6000005DC 623 634x473hlarge

Neredeyse 50 yıldır kayıp olan ve Charles Dickens'ın ölümünün ardından 35 yıl sonra 1901'de çekilen 'The Death of Poor Joe' (Fakir Joe'nun Ölümü) İngiliz Film Enstitü sessiz film arşivcisi Bryony Dixon tarafından eski Çin filmlerini araştırırken tesadüfen bulundu. Bir dakika uzunluğundaki en eski Charles Dickens filmi, The Death of Poor Joe adlı film, yazarın 'Kasvetli Ev' kitabındaki çöpçü Jo karakterinin ölümünü konu alıyor: Gece yarısı kar yağarken yanında süpürgesiyle klise duvarı karşısında soğuktan donmak üzere olan Jo'nun yanına bir bekçi yaklaşır. Ölmek üzere olan Jo'yu kucaklayan bekçi, Jo'ya yardım etmek ister ama artık çok geçtir.
Yazarın 'Bleak House' (Kasvetli Ev) romanındaki Jo karakterinden esinlenildiği düşünülen Jo rolünde G.A. Smith'in Brihton'lı pandomimci bir aileden gelen eşi Laura Bayley tarafından canlandırılıyor.

'KİBRİTÇİ KIZ'DAN DA ESİNLENMİŞ OLABİLİR
İngiliz Film Enstitüsü'ne göre, G.A. Smith tarafından 1901 yılı Mart ayından önce çekildiği tahmin edilen film, aynı zamanda Hans Christian Andersen'in ısınmayı hayal ederken soğukta donarak ölen küçük bir çocuğu anlattığı 'Kibritçi Kız' kitabından da esinlenmiş olabilir.

Film, 9 Mart ve 23 Mart arasında Londra'da özel gösterimle seyirci ile buluşturulacak. Bu film bulunmadan önce bilinen en eski Dickens filmi, 1901 yılının Kasım ayında yayınlanan 'Scrooge or Marley's Ghost' (Scrooge ya da Marley'in Hayaleti) adlı filmdi.
ntvmsnbc

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
16 Mart 2012       Mesaj #72
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Ankara Film Festivali 'Vesikalı Yarim'le açıldı
Türkan Şoray'ın da katıldığı 23. Ankara Uluslararası Film Festivali'nin açılışında, Lütfi Akad'ın klasiklerinden 'Vesikalı Yarim' gösterildi.
Sponsorlu Bağlantılar

120316tC3BCrkanC59Forayhlarge

Türkiye ve dünya sineması filmlerini sinemaseverlerle buluşturan 23. Ankara Uluslararası Film Festivali, törenle açıldı. Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfınca düzenlenen film festivalinin açılış töreni, MEB Şura Salonu'nda yapıldı. Açılışa sinema sanatçısı Türkan Şoray ile yönetmen ve senarist Safa Önal da katıldı.
Finalde sahneye çağrılan Türkan Şoray, ''Sinema öyle bir büyü ki, bugün hepimiz o büyünün etkisi ile buradayız. Ankara film Festivali yılardır Türk Sineması’na destek oldu. Vesikalı Yarim’i gösterecek olmaları beni çok mutlu etti. Nice nice sinema dolu günlerde birlikte olmak dileğiyle'' dedi.

Törende Burçak Evren, Panayot Abacı ve Hamiye Çolakoğlu'na Özel ödülleri takdim edildikten sonra Lütfi Ömer Akad'ın 1968 yapımı 'Vesikalı Yarim' filmi gösterildi.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
22 Mart 2012       Mesaj #73
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Walt Disney'in büyük fiyaskosu!
Walt Disney'in filmlerinden John Carter'ın sinema tarihinin en büyük fiyaskolarından biri olması ve 200 milyon dolar zarar etmesi bekleniyor.

120320carterhlarge

Walt Disney'in hayal kırıklığı yaratan filmi John Carter'ın 200 milyon dolar zarar etmesi bekleniyor. BBC'nin haberine göre, kurgusal bir karakter olan Amerikalı eski bir yüzbaşının kendisini aniden Mars'ta bulmasını anlatan film, yılın ilk çeyreğinde Disney'e 80-120 milyon dolar zarar getirebilir.
Disney'in hisseleri, zarar beklediğini açıklamasından sonra yüzde 1 düşüş gösterdi.

Kayıp Balık Nemo ve Wall-E gibi büyük başarı kazanan filmlerin yönetmeni olan Andrew Stanton'ın yönetmenliğini yaptığı filmin yaklaşık 250 milyon dolara mal olduğu ve Disney'in filmin tanıtımı için 100 milyon dolar ilave harcama yaptığı tahmin ediliyor.
Film, Tarzan'ın yaratıcısı Edgar Rice Burroughs'un yazdığı dizi kitaplardan uyarlandı.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
2 Nisan 2012       Mesaj #74
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Jack and Jill bütün 'kötü' ödülleri topladı
Amerikan sinemasının "en kötülerine" verilen Ahududu Ödülleri'nin tümünü Jack and Jill kazanarak rekor kırdı. Film, Ahududu'nun 32 yıllık tarihinde bütün ödülleri toplayan tek film oldu.

120402 jackandjillwidec

LOS ANGELES - Ünlü oyuncu Adam Sandler'in başrolünü oynadığı "Jack and Jill" filmi, Amerikan sinemasının "en kötülerine" verilen "Ahududu Ödülleri"nin (Razzie Award) hepsini kazanarak rekor kırdı. Filmde hem aile babası Jack'i hem de Jack'in belalı ikiz kızkardeşi Jill'i canlandıran Sandler, en kötü erkek ve en kötü kadın oyuncu ödüllerine layık görüldü.
Sandler, aynı zamanda en kötü çift ve en kötü senaryo yazarı ödüllerini de aldı.

Filmde kendisini oynayan Al Pacino'ya en kötü yardımcı erkek oyuncu ödülü verildi. En kötü yardımcı kadın oyuncu ödülü ise Dacid Spade'ye gitti.
Filmin yönetmeni Dennis Dugan da en kötü yönetmen ödülüne layık görüldü.
74 milyon gişe geliri getiren film, Razzie'nin 32 yıllık tarihinde bütün ödülleri toplayan tek film oldu.
Daha önce Oscar ödüllerinden bir gece önce dağıtılan "Ahududu Ödülleri", bu yıl ilk kez 1 Nisan'da sahiplerini buldu. Ödüller, Santa Monica'da büyücülükle ilgili eşyaların satıldığı bir dükkanda açıklandı.
5 dolarlık ödüller, ABD'nin 46 eyaleti ve 17 ülkeden 657 kişinin oylarıyla belirleniyor.
Daha önce Kevin Costner, Halle Berry ve Sandra Bullock da Ahududu Ödülü kazanmıştı.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
5 Nisan 2012       Mesaj #75
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Claude Miller hayatını kaybetti
'Garde à vue', 'Mortelle randonnee', 'L'effrontee' gibi başyapıtlara imza atan Claude Miller yaşama veda etti.

120405 claudemillerhlarge

PARİS - Fransızların ünlü film yönetmenlerinden Claude Miller, 70 yaşında hayata gözlerini yumdu. 1980'li yıllarda Fransız sinemasında ön plana çıkan Miller, toplam 16 film çekti.
"Garde à vue", "Mortelle randonnee", "L'effrontee" ünlü yönetmenin, başyapıtları arasında yer alıyor.

Millerd, ''La classe de neige'' filmiyle 1998 yılında Cannes film festivalinde ''jüri özel ödülünü'' almıştı.
Marcel Carne, Robert Bresson, Jacques Demy, Jean-Luc Godard ve François Truffaut gibi ünlü Fransız yönetmenlerinin yanında yetişen Miller, "La meilleure façon de marcher" isimli ilk uzun metrajlı filmini 1976 yılında çekti.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
13 Mayıs 2012       Mesaj #76
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Süpürge 15. kez havalanıyor
Türkiye'nin ilk kadın filmleri festivali olan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'', 10-17 Mayıs tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak.


120509 sC3BCpC3BCrgeafiswidec

Türkiye'nin ilk kadın filmleri festivali olan ''Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'', 10-17 Mayıs tarihleri arasında 15. kez sanatseverlerle buluşacak.
Bu yıl Anneler Günü'nü içine alan festivalde, anne çocuk ilişkileri ve üç kuşak kadının birbirine aktardığı deneyimler filmlerle tartışmaya açılacak.
Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneğinden alınan bilgiye göre, Fransız yapımı ''Prensesim'' (My Little Princess, 2011), yönetmen Eva Ionesco'nun kendi yaşamından izler taşıyor ve 1970'lerin Parisinde geçiyor. Anne sevgisi arayan bir kız çocuğuyla ondan bir arzu nesnesi yaratmak pahasına kızının fotoğraflarını çeken bir annenin öyküsü anlatılıyor.

İsveçli yönetmen Tova Mozard'ın ''Sahnede Üçümüz'' (The Big Scene, 2011) filmi de festivalde izleyicinin beğenisine sunulacak. Bir zamanlar Bergman'ın idaresindeki Stockholm Kraliyet Tiyatrosu sahnesinde yaşayan üç kuşak kadın, adeta bir çocuğun aşırı sevgiyle yıprattığı Viktorya dönemine ait oyuncak bebek koleksiyonunu andırıyor.
Anneanne, anne ve kız çocuk üçgenine İsrail'den bakan başarılı sinemacı Maya Dreifuss, ''Ziyaret Saati'' (Visiting Hours, 2005) adlı filmiyle üç kuşak kadını bir yüzleşme hikayesinde bir araya getiriyor.
Rusya'da genç kuşağın temsilcilerinden Aleksandra Strelyanaya'nın ''Kuş Yemi'' (Bread for Bird, 2010) filmi, deneyimleri birbirinden tamamen farklı olan nesiller arasındaki diyaloğa tanıklık ediyor.
İspanyol Silvia Gonzales Laa'nın ''Orada Ol'' (Be There, 2010) filmi, kızının güvenini yeniden kazanmak isteyen bir annenin öyküsünü anlatıyor.
Filmlerin gösterim yerleri, saatleri ve festival programının tamamı ''festival.ucansupurge.org''da yer alıyor.

Festivalde 115 film gösterilecek
Genç kadın oyuncuları yüreklendirmek, onların sinema yolculuklarını destekleyerek bu alandaki üretimlerine dikkat çekmek ve Türk sinemasında kadınlara yönelik güçlü, olumlu rollerin yazılmasını teşvik etmek amacıyla verilen ''Genç Cadı Ödülü''nün dördüncüsü bu yıl sahibini bulacak.
Festival, 10 Mayıs'ta Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde yapılacak açılış töreniyle başlayacak. Gecede Hale Soygazi'ye ''Uçan Süpürge Onur Ödülü'', Füsun Demirel ve Serra Yılmaz'a ''Bilge Olgaç Başarı Ödülleri'' verilecek.
Festival film gösterimlerinin yanı sıra söyleşiler, film okuma etkinlikleri, sergiler ve birçok sürprizle sinemaseverlerle buluşacak. Festivalde bu yıl Fas'tan Filistin'e, Şili'den Estonya'ya, Norveç'ten ABD'ye 115 film gösterilecek.
Festival kapsamında ODTÜ ile Ankara ve Hacettepe üniversitelerinde özel gösterimler ve söyleşiler düzenlenecek. Kurmaca uzun metraj filmlerin gösterimleri Kızılırmak Sineması'nda, kısa metraj ve belgesel filmler Alman Kültür Merkezi'nde yapılacak.

'Size Baba Diyebilir miyim'
Bu seneki Kısa Film Yarışması'nın teması ''Size Baba Diyebilir miyim'' olarak belirlenen festival, kısa filmcileri erk ve erkekliğin inşası üzerinden ''baba''yı sorgulamaya davet ediyor.
Festival 15. yılında beyaz perdede, sokakta, evde, içerde ve dışarda ''baba''ya işaret ederek koruma, güç, aidiyet, korku, teslimiyet, dokunulmazlık, güven, yakışıklılık, hiyerarşi, şefkat, karanlık, şiddet, erk, erkeklik olgularını sorguluyor.
''Baba'' görünümlerinin, başka başka öykülerle beyaz perdeye taşındığı yarışmada, süper babalar, gece bekçileri, namus bekçileri, babasız kızlar, oğulsuz babalar, tanrı babalar, devlet babalar, para babaları, kız çocuklar ve babaları, babalar ve oğullar, ailesiz babalar, babasız aileler, rol değişimleri: baba olan anneler, anne olan babalar, baba hüviyetini devralan oğullar, dişi kuşun yaptığı yuvayı terk eden babalar, ''babana söylerim'' eşliğinde sallanan parmaklar, amcanın baba yarısı olduğu evler, ''benim babam senin babanı döver''li sokak kabulleri, ''ben sizin babanızım'' ifadeleri, ''sen nasıl babasın'' diye biten hesaplaşmalar tema olarak alınıyor.
Gülden Treske, Dr. Meltem Ağduk, Pelin Aytemiz, Prof. Dr. Tayfun Atay ve Sevna Somuncuoğlu'dan oluşan yarışma jürisinin değerlendirmesi sonucunda dereceye giren filmler, festivalinin 10 Mayıs akşamı Ankara'da yapılacak açılış töreninde sahiplerini bulacak.

Festivale yıldız yağacak
Aralarında Türkan Şoray, Fatma Girik, Filiz Akın ve Hülya Koçyiğit'in de bulunduğu sinemanın ünlü kadınları, 15. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'ni hep birlikte kutlayacak.
Festivale ayrıca sanatın bir çok dalında önemli rolleri canlandıran Meral Çetinkaya, Hale Soygazi, Füsun Demirel, Suna Selen, Serra Yılmaz, Müjde Ar, Nilüfer Aydan, Sevda Ferdağ, Selma Güneri'nin yanı sıra Pelin Batu ve Belçim Bilgin gibi genç oyuncuların da katılması bekleniyor.

Uçan Süpürge Meral Okay'ı unutmadı
Festival kapsamında ayrıca son bir yılda yaşama veda etmiş sinemacı kadınlar için özel bir bölüm de hazırlandı. Fatoş Sezer, Sevgi Sakarya, Şükran Ay, Meral Okay anılacak.
Ses sanatçısı Sema, Meral Okay için sahne alacak. Sema'ya piyanoda Çiğdem Erken eşlik edecek.

Sevin Okyay Uçan Süpürge için seçti
Festivalde, FIPRESCI (Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği) jürisinin ödüllendireceği ''Her Biri Ayrı Renk'' bölümünde yer alacak filmleri sinema yazarı Sevin Okyay seçti.
FIPRESCI, 10 yıldır Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali için jüri oluşturuyor. Jüri her yıl festival programının ''Her Biri Ayrı Renk'' başlıklı bölümünde gösterilen filmleri değerlendirip içlerinden birine FIPRESCI Ödülü veriyor.
Bu yıl Sevin Okyay'ın oluşturduğu ''Her Biri Ayrı Renk'' bölümde Brezilya, Fransa, Rusya, İspanya, Arjantin, Fransa, Polonya, Almanya, İsviçre, Avusturya, İngiltere, Şili, Türkiye, Ukrayna, Filistin ve Meksika'dan 14 film yer alacak. Büyük ödül, festivalin 17 Mayıs akşamı yapılacak kapanış töreninde sahibini bulacak.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
17 Mayıs 2012       Mesaj #77
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Farhadi'nin seçimi Marion Cotillard
Geçtiğimiz yılın en etkileyici filmlerinden 'Bir Ayrılık'ın yönetmeni Asghar Farhadi, yeni filminin başrolü için Marion Cotillard'ı seçti.

120517 MarionCotillardreutershlarge

Oscar dahil birçok ödül kazanan 'Bir Ayrılık'ın (A Separation) yönetmeni Asghar Farhadi yeni filminin hazırlıklarına başladı. Birkaç ay önce Farhadi’nin yeni filmini Fransa’da çekeceği belli olmuştu.
İlk kez İran dışında ve Fransızca film çekecek olan Farhadi, filmin başrolü içinse Marion Cotillard'ı seçti.
Farhadi, henüz konusu açıklanmayan filmin çekimlerine Sonbaharda başlayacak.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
18 Mayıs 2012       Mesaj #78
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Nuri Bilge Ceylan'a Fransa'da Ödül
Fransa'daki Sinema Yönetmen ve Yapımcıları Derneği, Cannes Film Festivali'ne paralel bir etkinlikte, Nuri Bilge Ceylan'a, "2012 Carossee d'or" (Altın Fayton) sinema ödülünü verdi.
Törende, Ceylan'ın, dünya sinemasına katkısı, sinemayı anlama ve aktarma biçimi konusundaki farklı tarzı ve performansı dolayısıyla bu yılki ödüle layık görüldüğü belirtildi.

Nuri Bilge Ceylan ise ödüle layık görülmekten çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Bu ödül benim için çok anlamlı. Çünkü ödülü yönetmenler veriyor. Yönetmenler zor beğenen insanlardır. Dolayısıyla bu ödül benim için çok anlamlı. Bana oy verenlere teşekkür ediyorum" dedi.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
17 Haziran 2012       Mesaj #79
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Türkiye'den 3 iyi film Saraybosna'da

Yeni Türkiye sinemasından 3 iyi örnek; 'Tepenin Ardı' , 'Babamın Sesi' ve 'Şimdiki Zaman', 18. Saraybosna Film Festivali'nde gösterilecek.

120615saraybosna3hlarge

Bosna Hersek'te yaşanan savaşın izlerini silmek ve ülkenin başkenti Saraybosna'yı eskisi gibi kültür ve sanatla tekrar buluşturmak için 1995'te sanatçıların girişimiyle başlatılan Saraybosna Film Festivali'nde bu yıl Türkiye'den 3 film gösterilecek. Avrupa'nın önemli film festivallerinden biri olarak kabul gören festivalin programı açıklandı. Buna göre festival, 6 Temmuz'da, 2008'de Cannes'da ''Kar'' filmi ile Grand Prix ödülününü kazanan ünlü Boşnak yönetmen Aida Begiç'in ''Çocuklar'' filminin gösterimi ile başlayacak.
Bölge ülkelerinin yanı sıra dünyadan çok sayıda ünlü film yıldızı ve sanatçıyı bir araya getiren festivalin organizatörü Mirsad Purivatra,yaptığı açıklamada, ''Bu yıl da çok sayıda davetlimiz olacak. Yine dünya sinemasının büyük isimlerini bir araya getireceğiz. Kısa filmler bölümünde de bir çok genç sanatçımız var. Onlar hem bölgemizin hem de festivalimizin gelecek gücü'' dedi.

Gösterilecek tüm filmlerin ekiplerinin de festivale katılacağını belirten Purivatra, festivalde 3 Türk filmi gösterileceğini bildirdi. Festivalde gösterilecek filmlerden bazıları şunlar:
''Çocuklar (Aida Begiç), Ustaniçka Sokağı (Miroslav Terziç), Tepenin ardı (Emin Alper), Babamın Sesi (Orhan Eskiköy, Zeynel Doğan), Şimdiki Zaman (Belmin Söylemez), Ailemizdeki herkes (Radu Jude), Sınırda (Florian Flickr), Aşk Nedir? (Ruth Mader) ve Gözyaşlarını Silen Kadın (Teona Mitevska).''

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
19 Haziran 2012       Mesaj #80
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Tarantino, 'Zincirsiz' geliyor

Sinema Dünyasından Son Haberler

Tarantino yepyeni bir filmle geliyor Yönetmen Quentin Tarantino’nun, ‘Zincirsiz’ filminin uluslararası fragmanı ilk kez yayınlandı.

Başrollerinde Jamie Foxx, Christoph Waltz, Kerry Washington ve Leonardo DiCaprio’nun yer aldığı, son filmi Zincirsiz/Django Unchained’in uluslararası ilk fragmanı yayınlandı.
Son filmi Inglourious Basterds’ı (Soysuzlar Çetesi) 2009’da çeken Tarantino’nun filmi hayranları tarafından merakla bekleniyor.
Django Unchained filminin, Ocak 2013’te vizyona girmesi planlanıyor.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

2 Şubat 2016 / byseus Sosyal Ağlar
9 Eylül 2008 / kompetankedi Bilgisayar
27 Ekim 2015 / _EKSELANS_ Sosyal Ağlar
28 Ağustos 2013 / _Yağmur_ Arşive Kaldırılan Konular