Arama

Sinema Dünyasından Son Haberler - Sayfa 9

Güncelleme: 12 Ekim 2014 Gösterim: 44.287 Cevap: 96
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
28 Haziran 2012       Mesaj #81
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Scorsese dijitale geçiyor
Martin Scorsese, Leonardo DiCaprio ve Jean Dujardin’li son projesi ‘The Wolf of Wall Street’i dijital olarak çekmeye karar verdi. Yönetmenin artık 35mm ile çekim yapmayacağı öğrenildi.
Sponsorlu Bağlantılar

120628 MartinScorsesehlarge

Uzun bir süredir 35mm ile çekim yapılması ve eski çekimlerin yeniden yapılandırılması gerektiğini savunan usta yönetmen Martin Scorsese, sonunda bu fikirden vazgeçti ve Leonardo DiCaprio ve Jean Dujardin’li son projesi ‘The Wolf of Wall Street’i dijital olarak çekmeye karar verdi. Son filmi 'Hugo’yu 3 boyutlu olduğu gerekçesiyle dijital olarak filme alan Scorsese, diğer filmlerini tamamen 35mm ile çekmişti. 40 yıldır ünlü yönetmenle çalışan editör Thelma Schoonmaker, ''Marty ve ben bu duruma çok üzülüyoruz. Sanırım savaşı kaybettik. Artık bununla savaşmak imkansız, bu filmin çöküşü'’ dedi. Schoonmaker ayrıca dijitale geçişin çok çabuk gerçekleştiğini ve sinema salonlarının 3 boyutlu film yansıtan makinelere büyük yatırım yapmasının da etkili olduğunu belirtti. Ayrıca bu değişimin küçük sinema salonları için yıkıcı bir etkiye sebep olacağından bahsetti.
Schoonmaker, ''Karşılaşacağımız en büyük sorun bu filmlerin korunması. Bu filmler her 5 yılda bir dijital olarak düzenlenmediği takdirde kaybedilecektir. Bunu yapacak para kimde var?'' şeklinde konuştu. Schoonmaker, ayrıca bu durumun yeni filmlerini de etkilediğini belirtiyor. 1993 yapımı ‘Masumiyet Yaşı’nın (Age of Innocence) bile artık baskısının kalmadığını bildiren Schoonmaker, bu durumun şok edici olduğunu söylüyor: ''Neyse ki Scorsese kendi filmlerini korumak için bunu sık sık yapıyor ve bunları kendi salonunda oynatıyor. Elinden geldiği kadarıyla bununla uğraşıyor.’’

‘The Wolf of Wall Street’in yapım süreci Ağustos ayında başlayacak. Film 1990'ların sonunda yazılmış ve bir bankanın dolandırılmasını anlatan kitabın uyarlaması olacak.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
1 Temmuz 2012       Mesaj #82
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Marvel'ın yeni bombası
Gişede rekorları alt üst eden 'The Avengers'ın ardından süper kahramanların buluşacağı yeni film 'Galaxy of the Guardians' olacak.
Sponsorlu Bağlantılar

120629 Guardiansofgalaxyhlarge

Marvel dünyasından beyazperdeye uyarlanacak bir sonraki hikaye Galaxy of the Guardians’ınki olacak. Uzun bir süredir sinemalarda görmeye alıştığımız çizgi roman kahramanlarının sinema uyarlamalarına Marvel dünyasından eklenen yeni halka 'Galaxy of the Guardians' olacak.
Şu sıralar yönetmen kardeşler Anthony ve Joe Russo’nun üzerine çalıştığı Kaptan Amerika’nın yanı sıra Marvel, bu galaksiler arası yolcuların hikayesi üzerine de çalışıyor. Filmin 2014 yılında gösterime girmesi planlanıyor.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
5 Temmuz 2012       Mesaj #83
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Örümcek Adam'ın rekor koşusu başladı
Türkiye'de bu hafta gösterime girecek olan 'The Amazing Spider Man'in ABD’de ilk gününde rekor kırmayı başardı.

120704 spidermanhlarge

ABD’de 3 Temmuz Salı günü (dün) gösterime giren ‘’The Amazing Spider Man’’ ilk gün itibariyle 35 Milyon Dolar gişe hasılatı elde etti. Film bu sayede ABD’de Salı günü itibariyle gösterime giren filmler arasında en yüksek gişe hasılatı rakamına ulaşarak rekor kırdı. Daha önce bu rekor 27.8 Milyon Dolarla 2007 yapımı ‘’Transformers’’a aitti. Filmin ilk 6 günlük süreçte 120 Milyon Dolara ulaşması bekleniyor. Yönetmenliğini '500 Days of Summer'dan tanıdığımız Marc Webb’in yaptığı ve başrollerinde Andrew Garfield ve Emma Stone gibi yeni yüzlerin yanı sıra Martin Sheen, Sally Field ve Rhys Ifans gibi güçlü oyuncuları da barındıran film, daha önceki üç filmlik seriyi en baştan ele alıyor ve filmle aynı adı taşıyan ‘’The Amazing Spider Man’’ çizgi roman serisini baz alıyor.
Film, Peter Parker’ın büyüme hikayesini, süper güçlerini elde edişini ve onları nasıl kullanabileceğini öğrendiği süreci anlatıyor. Örümcek Adam’ın bu sefer alt etmeye çalıştığı kötü karakter ise bilim adamı Dr. Curt Connors, nam-ı diğer Kertenkele.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
29 Temmuz 2012       Mesaj #84
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Lady Gaga Rodriguez'in filminde
Robert Rodriguez’in yeni filmi ‘Machete Kills’te sürpriz bir isim karşımıza çıkıyor. Lady Gaga filmde ‘La Chameleón’ rolüyle beyazperdede olacak.

120727 Lady20GagaMacheteKills2widec

'Sin City’, ‘Desperado’, ‘The Faculty’ gibi kült filmlerin yönetmeni Robert Rodriguez, 'Machete'in (Ustura) devam filmi ‘Machete Kills’te Lady Gaga’ya da rol verdi.

Film, La Chameleón karakterini canlandıracak olan Gaga’nın ilk oyunculuk deneyimi olacak. Ünlü yönetmen, Lady Gaga’nın çekimlerinin sona erdiğini Twitter hesabından duyurdu. Rodriguez, ‘’Çok başarılıydı. Performansı çok etkileyici’’ açıklamasını yaptı.
Çete tarafından ihanete uğrayan Machete’nin, çetenin liderinden intikam almasını ’vahşi’ şekilde anlatan filmin devamında Danny Trejo, Amber Heard, Sofia Vergara, Mel Gibson, Jessica Alba, Charlie Sheen, Cuba Gooding Jr. gibi oyuncular yer alıyor.
Filmden şimdilik sadece Gaga’nın karakterinin yer aldığı afiş yayınlandı.

'Machete Kills' 2013’te gösterime girecek.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
13 Ağustos 2012       Mesaj #85
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
ALF yakında sinemalarda!

Ülkemizde de gösterilen 80'lerin unutulmaz dizisi ALF, sinemaya uyarlanıyor.

120813 alf6000hlarge

Sony Pictures Animation, 80'lerin unutulmaz dizisi ALF’i sevenleriyle seneler sonra sinemada buluşturmaya hazırlanıyor.Sony Pictures Animation yeni projesi için, geçen yıl ‘Şirinler’in de yapımcısı olan Jordan Kenner’la anlaştı. Kenner, dizinin yaratıcısı Tom Patchett ve ALF karakterini seslendiren Paul Fusco’yla çalışmaya hazırlanıyor.
1986-1990 yılları arasında gösterilen ALF, dünyalı Tanner ailesinin garajına uzaydan gelen bir yaşam formunun çarpmasıyla başlıyor. Bu tüylü ve bilge yaratığın aileyle yakın ilişkiler kurduğu dizi, ülkemizde de gösterilmiş ve oldukça popüler olmuştu.

ALF’i seslendiren Paul Fusco yaptığı açıklamada, filmin çekilmesi konusunda çok heyecanlı olduğunu ve bu projede tekrar bulunacağı için çok mutlu olduğunu söyledi.
Filmin yazar ve yönetmeni henüz belli değil.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
hrkN - avatarı
hrkN
Ziyaretçi
16 Eylül 2012       Mesaj #86
hrkN - avatarı
Ziyaretçi
Ayı Teddy

Teddy Bear



Family Guy’ın yaratıcısı Seth Macfarlane, sınırları zorlayan mizah anlayışını hem yazdığı hem yönettiği hem de seslendirdiği AYI TEDDY (TED) ile beyazperdeye getiriyor. Bu canlı-aksiyon animasyon komedide John Bennet (Mark Wahlberg) isimli bir yetişkinin çocukluk dileği sonucu canlanan ve sürekli el üstünde tutulan yaramaz oyuncak ayısıyla olan hikayesi anlatılıyor.





  • Gösterim TarihiTeddy Bear
  • 21 Eylül 2012
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
19 Eylül 2012       Mesaj #87
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
İstanbul Hollywood filmine ev sahipliği yapacak
Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi'nin Aragorn'u Viggo Mortensen'in baş rolünde oynadığı Two Faces of January (Ocak ayının iki yüzü) filminin çekimleri 22 Ekim-14 Kasım tarihleri arasında Fatih'te yapılacak.

120919 aragorn32hlarge

Fatih Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi'nin Aragorn'u Viggo Mortensen'in baş rolünde oynadığı Two Faces of January (Ocak ayının iki yüzü) filminin çekimleri Fatih'te yapılacak.

Çekimlerin, 22 Ekim–14 Kasım tarihleri arasında Kapalıçarşı, Mısır Çarşısı, Rüstem Paşa Camisi ve Yeni Cami çevresi ile İstanbul Üniversitesi ile Mercan'da yapılacağı belirlendi.

Yönetmenliğini Hoss *****'nin yapacağı filmin yapımcılığını Robyn Slovo üstleniyor. Dünyaca ünlü yazar Patricia Highsmith'in, ''Gümüş Hançer Ödüllü'' aynı ismi taşıyan romanından uyarlanan film, üç kişinin Yunanistan ve İstanbul'da polisten kaçarken yaşadıkları gerilimli serüveni konu alıyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Türk yapımlarına olduğu gibi yabancı yapımlara da destek olduklarını belirterek, Türkiye'nin tanıtımına katkısı olacak tüm projelere yardımcı olduklarını kaydetti.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
29 Eylül 2012       Mesaj #88
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
'Örümcek Adam' yoluna devam ediyor
Dünyanın en popüler kahramanlarından biri olan Örümcek-Adam, hikayesinde yeni bir sayfa açan 'İnanılmaz Örümcek-Adam'ın devam filmi kesinleşti.

120929 orumcekhlarge

Bu sene yeni bir hikayeyle beyaz perdeye dönen ‘İnanılmaz Örümcek Adam’ yolculuğuna ikinci filmiyle devam edecek. Serinin devam filminde Peter Parker'ı tekrar Andrew Garfield canlandıracak. Filmin yönetmenliğini ise ilk filmde olduğu gibi Marc Webb üstlenecek.
2013 yılının başında çekimlerine başlanacak ‘Örümcek Adam’ın, 2 Mayıs 2014’te 3 boyutlu versiyonuyla vizyona girmesi planlanıyor.

Yapımcılar, ilk filmde Gwen Stacy karakterini oynayan Emma Stone’un da seriye geri dönmesi için konuşmalara başladı.
‘İnanılmaz Örümcek Adam’ geçtiğimiz yaz gösterime girmiş, dünya çapında 751 milyon dolar gişe hasılatı yapmıştı.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
2 Ekim 2012       Mesaj #89
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Oscar'ı Seth MacFarlane sunacak
ABD'de gelecek yıl Oscar töreninin sunuculuğunu, 'Family Guy'ın yaratıcısı Seth MacFarlane yapacak.

121001 seth oscarhlarge

Oscar yapımcıları Craig Zadan ve Neil Meron, 2013'te törenin sunuculuğunu Seth MacFarlane'in yapacağını duyurarak, seçimlerinden ötürü ''çok heyecanlı'' olduklarını söyledi. ''Family Guy'' ve ''American Dad'' gibi televizyon şovlarıyla ünlenen Seth MacFarlane, 420 milyon dolar hasılata ulaşan ''Ted'' filmin yönetmenliğini de yaptı.
Seth MacFarlane, sunuculuk fırsatını ''Çok büyük bir ayrıcalık'' sözleriyle nitelendirerek, seleflerinin belirlediği yüksek standartları elinden geldiğince yaşatacağını kaydetti.

85. Oscarların adayları, 10 Ocak'ta açıklanacak. Ödüller, 24 Şubat'ta sahiplerini bulacak.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
9 Ekim 2012       Mesaj #90
Avatarı yok
Yasaklı
"Fetih 1453'' Filmine Yasak

''Fetih 1453'' filminin Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki gösterimi, Ortodoks Rum grupların protestosu üzerine iptal edildi. Genelde Hristiyanlık, özelde ise Rum medeniyetine hakaret ettiği iddiasıyla Lübnan'daki Ortodoks Rum gruplarca protesto edilen Fetih 1453 filminin ülkedeki gösteriminin yasaklandığı bildirildi.Doğu Partisi'nin kurucu komite başkanı Rodrik Huri'nin, filmin gösterime girmemesi yönündeki tehditkar açıklamasından sonra, filmi Lübnan'a getiren ''EMPİRE'' sinema şirketinin müdürü Bessam Iyd, ''Lübnan'daki Hristiyan kesimden eleştiri aldığımız için filmi yayınlamayacağız. Konu hakkında belki anlaşabiliriz diye başpiskoposlarla telefon görüşmesi yapmayı düşünmüştüm, ancak vazgeçtim'' dedi.


Kaynak : CNN (08 Ekim 2012,12:51)
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

2 Şubat 2016 / byseus Sosyal Ağlar
9 Eylül 2008 / kompetankedi Bilgisayar
27 Ekim 2015 / _EKSELANS_ Sosyal Ağlar
28 Ağustos 2013 / _Yağmur_ Arşive Kaldırılan Konular