Arama

Ankara Uluslararası Film Festivali

Güncelleme: 22 Mart 2013 Gösterim: 3.961 Cevap: 1
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
21 Mart 2011       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Ankara Uluslararası Film Festivali
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Ankara Uluslararası Film Festivali, Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından Ankara'da düzenlenen ve bünyesinde ulusal belgesel film, ulusal kısa film ve ulusal uzun film yarışmalarını barındıran etkinliktir.

Şu zamana kadar 21 defa sinema severleri selamlayan festival, 17 - 27 Mart 2011 tarihleri arasında 22'ncisiyle tekrar sinema severlerin karşısına çıkacak.

Ankara Uluslararası Film Festivali'nin Amaçları:


  • Türk sinema sanatının gelişmesini, nitelikli ürünler vermesini ve desteklenmesini sağlamak.
  • Türk sinemasının genç ve umut veren yapımcılarını, yönetmenlerini, senaryo yazarlarını, oyuncularını, teknik alt yapı kuruluşlarını ve diğer çalışanlarını desteklemek.
  • Türk sinemasının nitelikli ürünlerinin yurt içinde ve yurt dışında tanıtılmasını sağlamak.
  • Türk sinemasının dünya film pazarına girmesini sağlamak ve uluslararası alanda etkinliğini arttırmak.
  • Türkiye'nin tarihi, sanatsal ve doğal zenginliklerinin tanıtımını yapan filmleri desteklemek, bu filmlerin yapımını gerçekleştirmek ve filmlerin yurt içinde ve dışında televizyon ve sinemalarda gösterimini sağlamak.
  • Dünya sinemasının hem en yeni hem de klasikleşmiş eserlerine yer vermek ve başkent seyircisinin ticari sinemalarda göremeyeceği nitelikli filmlerle buluşmasını sağlamak.
  • Sinema ile ilgili diğer sanat dallarını (fotoğraf, grafik, karikatür vb) festival kapsamı içine alarak desteklemek.
  • Ticari gösterim şansı olmayan kısa, belgesel ve canlandırma filmlerinin seyirci ile buluşmasında aracı olmak, bu filmlerin üretimini ve yönetmenlerini destekleyerek Türk Sinemasının gelişmesine katkıda bulunmak.
  • Türk Sineması'nı yaptıkları işler ile yüceltmiş ve sinema sanatını yaygınlaştırmak için çalışmış kişi ve kuruluşları desteklemek.

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
22 Mart 2013       Mesaj #2
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Ankara Film Festivali başladı

Sponsorlu Bağlantılar
24. Ankara Uluslararası Film Festivali, kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya olan Akün Sahnesi’nde düzenlenen açılış töreniyle başladı.

130315 ank film festhlarge

24. Ankara Uluslararası Film Festivali görkemli bir açılış töreniyle Ankaralı sinemaseverlere merhaba dedi. Açılış törenini oyuncu Devin Özgür Çınar ve kültür sanat programı Gece Gündüz’ün sunucusu yazar Yekta Kopan sundu.

Siyaset ve sanat dünyasından bir çok ismi bir araya getiren açılış töreninde BDP İstanbul Milletvekili ve yönetmen Sırrı Süreyya Önder, festivali büyük ustaların ön ayak olduğu bir festival olarak tanımladı. Önder, 'Yüzü halka dönük bir festival oldu hep. Bu sene seçtikleri imgeyi de çok beğendim. Doğrusu bu kadar oryantalist bir bakışın egemen olduğu bir zamanda Ankara Film Festivali, seçkileriyle bu spektrumu geliştirecek doğru örnekler verecektir' dedi.

Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Faruk Şahin de festivalin Ankara Film Şenliği adıyla 1988 yılında yola çıktığını anımsattı. Şahin, 'Festival ulusalda elde ettiği başarıyı uluslararası alana taşımayı hedefledi ve bunu da ispatlamış durumda. Bakanlığımız bu başarılarından dolayı festivali ilgiyle izlemektedir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da maddi ve manevi desteğini sürdürecektir. Bundan herkesin emin olmasını istirham ediyorum' diye konuştu.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı Başkanı İrfan Demirkol ise yaptığı konuşmada festivalin belgesel ve kısa filmlere verdiği değerle anılan Ankara Film Festivali'nin kurumsallaşma yolunda hızla ilerlediğini belirtti. Demirkol, çeyrek yüzyıla yaklaşan festivalin 10 gün boyunca sinemaseverleri 'büyülü bir yolculuğa' davet ettiğini söyledi.

Törenin yapıldığı Akün Sahnesi'nin Ankaralıların yaşamında önemli bir yeri olduğunu da değinen Demirkol, sahnenin satılma aşamasında olduğunu hatırlatarak, 'Bu salonun kapanmasına nasıl yüreğiniz el verecek' dedi.

Gecenin sunuculuğunu yapan Yekta Kopan'ın, Akün ve Şinasi Sahneleri için yetkililere dönük "yapmayın" seslenişi de salondan büyük alkış aldı.

Özel ödüller
Açılış gecesinde her sene verilen özel ödüller de sahiplerine takdim edildi. Dünya Kitle İletişimi Vakfı 'Aziz Nesin Emek Ödülü' karikatürist Tonguç Yaşar'a verildi. Ödülü tiyatro oyuncusu Orhan Alkaya takdim etti. 'Kitle İletişim Ödülü' Stüdyo FM radyo programı adına Şebnem Savaşçı ve Yavuz Aydar'a ve 'Sanat Çınarı' ödülü ressam Nevzat Akoral'a verildi.

Festivalin sponsorlarına da teşekkür plaketlerinin verildiği geceye eski İçişleri Bakanı İsmet Sezgin, BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve Orhan Alkaya, Beste Bereket gibi çok sayıda sinema sanatçısı katıldı.

Yarışma filmlerine ödüllerinin verileceği 24. Ankara Uluslararası Film Festivali kapanış töreni 23 Mart akşamı Resim Heykel Müzesi’nde gerçekleşecek.



BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

1 Haziran 2012 / elone Müzikhol
28 Mart 2012 / Efulim Sanat