Arama

Beyazperdenin Köpekli Filmleri

Güncelleme: 15 Haziran 2012 Gösterim: 26.932 Cevap: 0
Sasuke Uchiha - avatarı
Sasuke Uchiha
Ziyaretçi
15 Haziran 2012       Mesaj #1
Sasuke Uchiha - avatarı
Ziyaretçi
Beyazperdenin Köpekli Filmleri
MsXLabs.org

Sponsorlu Bağlantılar

Sinemanın en sevimli, şirin, becerikli oyuncuları, biricik dostlarımız köpekler bu filmlerde başrolde!
Çocukluğu Lassie’nin maceralarıyla geçen bizim kuşak için köpek - insan dostluğunu anlatan filmlerin yeri bambaşka. Kim bilir kaçımız, akıllı, sadık, iyi huylu Lassie’yi izleyip anne-babamıza “Bana köpek al” diye tutturduk; istediğimiz olmayınca mahallenin karabaşını köpeğimiz ilan ettik. İçimizi ısıtan seyirlik aile filmleriydi onlar, dahası bizde canlı sevgisi, vicdan ve sorumluluk duygularını pekiştirdiler.
Beyazperdede iz bırakmış sevimli dostlarımızın başrolde oynadığı, klasiklerden komedilere uzanan güzel bir seçkiyi sizlerle paylaşıyoruz.


KLASİKLER
  • Lassie Come Home (1943)
lessie come home
Sinema tarihininen popüler köpeği “Lassie”nin sayısız macerası arasında, terk edilen Lassie’nin eski sahiplerine dönüş serüvenini anlatan bu ilk filmin yeri bambaşkaydı.
  • Old Yeller (1957)
old yeller
1800’lü yılların sonunda geçen film, çiftliği ziyaret eden davetsiz bir sevimli misafir ile küçük bir oğlan çocuğunun sıcak dostluğunu anlatan en önemli klasiklerden biriydi.
  • Benji (1974)
benji
Kasaba halkının sevgisini kazanan bir sokak köpeği olan Benji, çok sevdiği iki küçük çocuk kaçırılınca hemen fidyecilerin peşine düşerek hepimizin kalbini fethetmişti.
  • K-9 (1989)
k9
Dedektif Dooley’nin sağ kolu olan K-9, akıllı ve çevik bir polis köpeği olduğu kadar, başına buyruk, şımarık tavırlarıyla da Dooley’e kök söktüren bir baş belasıydı.


MACERALAR

  • Homeward Bound The Incredible Journey (1993)
howard bound
En zoru da yaz tatillerinde kısa süre de olsa küçük dostlarımızdan ayrı kalmaktır. Disney klasiğinin bu yeniden çevrimi de, tatildeki ailelerini bulmak için yollara dökülen iki köpekle bir kedinin macerası…
  • Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore (2010)
cats dogs
Ezeli düşmanlar bu kez ittifak halinde... Köpeklerle kediler güçlerini birleştiriyor ve dünyayı kötü kalpli bir kediden kurtarmak için harekete geçiyorlar.
  • Eight Below (2006)
eight below
Antarktika'da geçen filmde yoğun kar yağışı sebebiyle kaderlerine terk edilen bir grup Sibirya kurdu, çetin koşullar altında hayatta kalmak için savaş veriyorlar.
  • White Fang (1991)
white fang
Jack London’ın romanından uyarlanan film, altın arayıcısı bir adamla kötü kalpli sahibinin elinden kurtardığı melez bir kurt köpeği arasında gelişen dostluğu anlatıyordu.


KOMEDİLER
  • Beethoven (1992)
beethoven
Newton ailesinin sevimli St. Bernard'ı Beethoven büyüyüp kocaman bir köpeğe dönüşür ve köpekler üzerinde test yapan kötü kalpli veterinere hayatının dersini verir.

  • Beverly Hills Chihuahua (2008)
beverly
Walt Disney'in keyifli komedisinde Meksika tatili sırasında köpeklerce kaçırılan Chloe'nin hain doberman El Diablo'nun elinden nasıl kurtulduğunu izliyoruz.

  • Snow Dogs(2002)
snow dogs
Annesinden miras kalan bir grup Sibirya kurdu kızak köpeğini geleneksel bir yarışa sokmaya karar veren bir diş hekimi, kızağı sürmenin o kadar da kolay bir şey olmayacağını görecektir.

  • Hotel for Dog (2009)
hotel for dogs
Evlerinde köpek bakmaları yasak olan iki afacan, terk edilmiş bir otele bütün sokak köpeklerini toplayarak bir köpek cenneti yaratırlar.


KÖPEK VE İNSAN

  • First Dog (2010)
first dog
Amerika başkanının kaybolan köpeğiyle dostluk kuran bir yetim çocuk, yuvasından kaçarak Beyaz Saray'a doğru maceralı bir yolculuğa çıkar.

  • My Dog Skip (2000)
my dog skip
Arkadaşlık kurmakta zorluk çeken utangaç bir çocuğa doğum günü hediyesi olarak yavru bir terrier hediye edilir. Skip adındaki bu şirin köpek, küçük çocuğu kabuğundan çıkaracaktır.

  • Turner and Hooch (1989)
turner
Dedektif Scott Turner, cinayete kurban giden bir adamın köpeğinin uyutulmasına razı olmaz ve bir süre Hooch'a bakmaya karar verir ve er geç buna pişman olur.

  • Shiloh (1996)
shlioh
Küçük bir beagle, kendisine kötü davranan avcı sahibinden kaçar ve yolda küçük bir çocuk olan Marty Preston'ın peşine takılır ve aralarında sıcak bir dostluk başlar.


ANİMASYONLAR
  • Bolt (2008)
bolt
Setlerin yıldızı Bolt, süper güçleri olduğuna inanan bir oyuncu köpek… Lakin bir gün tesadüfen set dışındaki dünyayla tanışıyor ve ne setteki dünyanın da süper güçlerinin de gerçek olmadığını fark ediyor.

  • One Hundred and One Dalmatians (1961)
one hundred
Disney animasyonunda Pongo ve Perdita'nın 15 yavru dalmaçyalı köpeği tehlike altında... Cruella De Vil, bu minik beneklilerden kendisine kürk yapmak istiyor. Bakalım Pongo ve Perdita onları zamanında bulabilecekler mi?

  • Balto (1995)
balto
Yarı kurt kanı taşıyan başıboş bir köpek, Alaska'ya çok tehlikeli bir salgın virüsünün yayılmasını önlemek için kendi canını tehlikeye atıyor.

  • Scooby -Doo (2002)
scoobe doo
Disney’in çizgi karakteri Scooby Doo ve Mystery Inc. çetesi maceradan maceraya koşarak bir sürü gizemi aydınlatmıştı. 2002 yapımı bu filmde de yolları gizemli bir adaya düşüyor.


Derya Atakan

Kaynak

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.

Benzer Konular

11 Aralık 2020 / Misafir Sanat
16 Ocak 2017 / Hacii Cevaplanmış
10 Temmuz 2013 / sempaty Soru-Cevap
30 Ekim 2012 / saralinangel Soru-Cevap