Arama

Stereogram Nedir?

Güncelleme: 23 Ocak 2013 Gösterim: 1.789 Cevap: 0
SuquNeT - avatarı
SuquNeT
Ziyaretçi
5 Eylül 2008       Mesaj #1
SuquNeT - avatarı
Ziyaretçi
STEREOGRAM NEDİR ?
Stereogram, şimdiye kadar çeşitli gazete ve dergilerin vermiş olduğu "Şaşı Bak Şaşır" adıyla tanıdığımız, gerçek adıyla "Stereogram" olan çeşitli bilgisayar efektleriyle yapılmış gizemli 3d resimlerdir.
Sponsorlu Bağlantılar

İlk bakışta insanın beynini yoran ve gözünü kamaştıran bir resim olarak gözüksede, gerçekte içinde çeşitli 3d şekiller bulunan (Yengeç, Yıldız, Top vs.) bir resimdir. Görmesi gerçekten büyük güç ister, ama bir kere görüldüğü takdirde yada diğer bir deyişle taktiğini çözdüğünüz andan itibaren görmek gerçekten çok daha kolay olur.

Eğer daha önce hiç üç boyutlu resim görmedi veya görmeye çalışmadı iseniz aşağıda bunların nasıl görüldüğüne dair bir kaç teknik var. Okuyun, kafanıza en çok uyanını stereogram örneklerinde uygulayarak deneyin...

NASIL GÖRÜLÜR ?
Eğer ilk bakışta bir şey göremezseniz ümitsizliğe kapılmayın.. Biraz alıştırma ile siz de göreceksiniz merak etmeyin. Hoş bu konuda eğer gözünüz bozuksa "özellikle astigmatsanız" ne yazık ki göremezsiniz. Tabii, bazı insanlar ne kadar uğraşsalar da göremiyorlar. Bu beynin görüntü işlemesinin normal tabir edilen sistemde olmayan insanlar için geçerli... Bu oran %2-%5 civarı...Aşağıdaki tekniklerin hepsinde genel amaç gözünüzü ekranın arkasına odaklamak.

Nasıl Göreceksiniz?
Sessiz ve sakin bir ortam gormenızı kolaylastıracaktır.Hiçbir zaman resmin görünen şekli olan karısık cıgı ve renklere takılmamalısınız Bakıslarınızı adeta resmın derınlıklerıne yollamalısınız eger ılk kez boyle bır resımle karsılasıyorsanız bıraz sabırlı olmalısınız hemen gorecegınız sanmak yanlıs olur iki dakika baktıktan sonra goruntuyu yakalayamassanıztekrar deneyın bır kere gormeye basladıktan sonra buyuk zevk alabılecegınızı soyleyebılırımbu teknık gozlerın sıhhati için iyidir fakaz gozlerınızı fazla yormamaya ozen gosterın.

GÖRME METODU
Resmı burnunuza degecek kadar yakınlasın gozlerınızı rahatlatın goruntuyu ızlıyor gıbı dusunun sakınlestıkten sonra yavas yavas resmı yuzunuzden uzaklastırın 2-3 sanıyede 2cm resmın tumune bakmaya devam edın okuma uzaklıgındakı mesafeye geldıgınızde durun ve resme bakın ardından goruntu bulanıklasacak ve ardından 3D boyuta gecmıs olacaksınız.

Son düzenleyen ThinkerBeLL; 23 Ocak 2013 13:09

Benzer Konular

8 Mart 2013 / NihLe Genel Galeri