Arama

Adana Altın Koza Film Festivali

Güncelleme: 5 Ocak 2017 Gösterim: 9.491 Cevap: 6
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Ekim 2007       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi

Adana Altın Koza Film Festivali

Ad:  koza.jpg
Gösterim: 320
Boyut:  32.2 KB

Adana Altın Koza Film Şenliği da bilinir.
Sponsorlu Bağlantılar
Antalya Altın Portakal Film Şenliği dışında Türkiye’de düzenlenmiş en önemli film şenliği. Adana Belediyesi tarafından 1969’da başlatıldı. Adana Altın Koza Film Şenliği’nde en iyi filme, en iyi yönetmene, en iyi kadın ve erkek oyunculara ödül verildi. Ayrıca senaryo, görüntü ve müzik alanlarındaki en başarılı sanatçılar ile en iyi stüdyo da ödüllendirildi. 1973’ten sonra belediyenin kararıyla kaldırılan şenlik 1992’de yeniden başlatıldı.

1969-1973 yıllarında beş kez yapıldı. Çeşitli dallar arasında, en iyi film, yönetmen, kadın ve erkek oyuncu ödülleri şöyle belirlendi: 7969'da Kuyu, M. Erksan, F. Girik, Y. Güney; 1970'te Umut, B. Olgaç, F. Girik, Y. Güney; 1971 de Ağıt, Y. Güney, F. Girik, Y. Güney; 1972'de Kara doğan, Y, Duru, H. Koçyiğit, C. Arkın; 1973’te Gelin E. Eğilmez, T. Şoray, K. inanır.
Adana Altın Koza Film Festivali, Adana'da genellikle haziran ayında düzenlenen bir film festivalidir.
Festivalde Ulusal Uzan Metraj Film Yarışması, Öğrenci Filmleri Yarışması, Dünya Sineması Örnekleri, Özel Bölümler, Kısa Film Bölümleri yer almaktadır.

1969
  • Film: Kuyu (Metin Erksan)
  • Yönetmen: Metin Erksan
  • Kadın oyuncu: Fatma Girik
  • Erkek oyuncu: Yılmaz Güney
1970
  • Film: Umut (Yılmaz Güney)
  • Yönetmen: Bilge Olgaç
  • Kadın oyuncu: Fatma Girik
  • Erkek oyuncu: Yılmaz Güney
1971
  • Film: Ağıt (Yılmaz Güney)
  • Yönetmen: Yılmaz Güney
  • Kadın oyuncu: Fatma Girik
  • Erkek oyuncu: Yılmaz Güney
1972
  • Film: Kara Doğan (Yılmaz Duru)
  • Yönetmen: Yılmaz Duru
  • Kadın oyuncu: Hülya Koçyiğit
  • Erkek oyuncu: Cüneyt Arkın
1973
  • Film: Gelin (Lütfi Akad)
  • Yönetmen: Ertem Eğilmez
  • Kadın oyuncu: Türkân Şoray
  • Erkek oyuncu: Kadir İnanır.
1992
  • Film: Karartma Geceleri (Yusuf Kurçenli)
  • Yönetmen: Tunç Başaran ve Yusuf Kurçenli
  • Kadın oyuncu: Sumru Yavrucuk
  • Erkek oyuncu: Tarık Akan
1993
  • Film: Zıkkımın Kökü
  • Yönetmen: Memduh Ün
  • Kadın oyuncu: Zuhal Olcay
  • Erkek oyuncu: Menderes Samancılar
BAKINIZ Adana
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 5 Ocak 2017 02:18
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
23 Mayıs 2012       Mesaj #2
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye

Altın Koza'nın jüri başkanı Ferzan Özpetek


Adana Altın Koza Film Festivali'nin bu yılki jüri başkanlığını Ferzan Özpetek üstlenecek.
Sponsorlu Bağlantılar

Türkiye'nin en önemli film festivallerinden “Altın Koza”nın bu yılki jüri başkanlığını İtalya'da yaşayan Türk yönetmen Ferzan Özpetek üstlenecek.65. Cannes Film Festivali'nde düzenlenen bir etkinliğe katılan Ferzan Özpetek, 17-23 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 'Altın Koza' ödülü için jüri başkanlığına seçilmesini değerlendirdi.

“Altın Koza”da jüri başkanı olmasının kendisini son derece heyecanlandırdığını belirten Ferzan Özpetek, "Her şeyden önce çok mutlu oldum. Çünkü kısa bir sürede çok film seyredebiliyorsunuz. Gelip filmleri seyredeceğim. Adana'ya tekrar gidecek olmak beni çok sevindirdi. Çünkü 97 yılında orada yarışmadaydım. Türkiye'ye gelip Türk sinemasıyla iç içe olmak beni besliyor” dedi.

Cannes Film Festivali'ni oldukça başarılı bulduğunu kaydeden Özpetek, “Dünyanın en büyük sinema festivali. Çok iyi organizasyon yapıyorlar. Hem sanat, hem eğlencenin içinde olduğu bir organizasyon” diye konuştu.
Dünyanın en önemli sinema etkinliklerinden Cannes Film Festivali, 16 Mayıs'ta Wes Anderson'un "Moonrise Kingdom" isimli filminin gösterimiyle başlamıştı.

Festival, Claude Miller'ın "Therese Desqueyroux" filminin 27 Mayıs'ta gösterilmesiyle sona erecek.
Festivalde "Altın Palmiye" için 4300 film arasından seçilen 22 film yarışıyor.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 4 Ocak 2017 23:27
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
26 Haziran 2012       Mesaj #3
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Adana Altın Koza Film Festivali
Ad:  altın-koza.png
Gösterim: 304
Boyut:  47.2 KB
17-23 Eylül tarihleri arasında Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nin son jüri üyesi, oyuncu Nejat İşler oldu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Altın Koza Film Festivali kapsamındaki Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda jüri üyeliği yapacak son ismin, sinemamızın son yıllardaki en başarılı erkek oyuncularından biri olan Nejat İşler olduğunu söyledi.

Yönetmen Ferzan Özpetek’in başkanlığını yapacağı 7 kişilik jürinin diğer üyeleri; yapımcı Zeynep Özbatur Atakan, oyuncu Nurgül Yeşilçay, müzik yapımcısı Hasan Saltık, akademisyen Hülya Uğur Tanrıöver ve görüntü yönetmeni Eyüp Boz olarak açıklanmıştı. 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nin son jüri üyesi oyuncu Nejat İşler olarak belirlendi.

Son başvuru tarihi 27 Temmuz olan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın yönetmeliğine ve festival ile ilgili diğer bilgilere Adana Altın Koza Film Festivali adresinden ulaşılabilir.
Son düzenleyen Safi; 4 Ocak 2017 23:28
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
8 Ağustos 2012       Mesaj #4
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye

Altın Koza'da yarışacak filmler belli oldu


19'uncu Altın Koza Film Festivali'nde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda yarışacak filmler açıklandı.

Adana'da bu yıl 17- 23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 19'uncu Altın Koza Film Festivali kapsamındaki Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda yarışacak filmler belli oldu.

İŞTE ALTIN KOZA İÇİN YARIŞACAK FİLMLER:
1. Ana Dilim Nerede / Yön: Veli Kahraman
2. Araf / Yön: Yeşim Ustaoğlu
3. Ateşin Düştüğü Yer / Yön: İsmail Güneş
4. Aziz Ayşe / Yön: Elfe Uluç
5. Babamın Sesi / Yön: Orhan Eskiköy & Zeynel Doğan
6. Devir / Yön: Derviş Zaim
7. Gözetleme Kulesi / Yön: Pelin Esmer
8. Lal Gece / Yön: Reis Çelik
9. Rüzgarlar / Yön: Selim Evci
10. Siirt’in Sırrı / Yön: İnan Temelkuran & Kristen Stevens
11. Şimdiki Zaman / Yön: Belmin Söylemez
12. Yabancı / Yön: Filiz Alpgezmen
13. Yeraltı / Yön: Zeki Demirkubuz
14. Yük / Yön: Erden Kıral
SONUÇLAR 22 EYLÜL’DE BELLİ OLACAK
En İyi Film seçilecek eserin 350.000 TL’lik ödülün sahibi olacağı yarışmanın sonuçları 22 Eylül gecesi yapılacak Kapanış Töreni’nde belli olacak.

Yarışmanın jüri üyeleri ise, jüri başkanı yönetmen Ferzan Özpetek, görüntü yönetmeni Eyüp Boz, müzisyen Hasan Saltık, öğretim görevlisi Hülya Uğur Tanrıöven, oyuncular Nejat İşler ile Nurgül Yeşilçay ve yapımcı Zeynep Özbatur Atakan’dan oluşuyor
Son düzenleyen Safi; 4 Ocak 2017 23:29 Sebep: Kırık link.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
21 Eylül 2012       Mesaj #5
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye

Altın Koza'nın en iyileri


Altın Koza’da bu sene iyi film çok; Yeraltı, Araf, Gözetleme Kulesi, Babamın Sesi, Şimdiki Zaman… Oyuncular arasında da çekişme büyük. Engin Günaydın, İlyas Salman, Nilay Erdönmez ve Sanem Öge bir adım önde gibi…

Adana Altın Koza Film Festivali’nde en iyiler yarın akşam sahiplerini bulacak. Jüri kararları her zaman tartışılır. O yüzden bu sene ‘iyi film’ sayısının fazla olduğunu düşünerek tartışmalar başlamadan filmlere son bir kez göz atalım istedik.Zeki Demirkubuz’un Yeraltı’sı bilindiği gibi festivalin favorilerinden. Vizyona girdiği tarihte özellikle ‘göndermeleriyle’ tartışma konusu olan film En İyi Yönetmen ve En İyi Erkek Oyuncu kategorilerinin en güçlü adaylarından. Demirkubuz’un Dostoyevski’nin kitabından serbestçe uyarladığı ‘Yeraltı’ bir süre öncevizyona girdiği için festivalin konuşulan filmlerinden olmadı ancak İstanbul Film Festivali’nde olduğu gibi ana dallarda ödül alması beklenen yapımlar arasında. Hatta, Engin Günaydın’ın bütün kategoriler içerisinde en rahat aday olduğunu söylemek mümkün.

Altın Koza’nın bir diğer yıldız filmi Araf; Yeşim Ustaoğlu’nun son filmi hayatı beklentiler ve monotonluk içinde geçen Zehra ve Olgun’un hikayesini anlatıyor. Arada kalmış hayatları merkezine alan ve son derece sert bir film olan Araf, özellikle atmosferiyle ve oyunculuklarıyla öne çıkıyor. Ustaoğlu’nun o dünyaları son derece gerçek kıldığı filmde televizyonun o hayatlardaki yeri de öykünün önemli bir parçası oluyor. Araf’ın film, yönetmen, görüntü yönetmeni ve oyunculuk dallarından en az birini almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Gözetleme Kulesi, gözetleme kulesine bekçi olarak sığınan Nihat’la, otobüslerde hostes olarak çalışan Seher’in kesişen hayatlarını iki yüzlülük, toplumsal baskının yarattığı yalnızlık, yitirilen hayallerve muhafazakarlık üzerine çok şey söyleyerek anlatıyor. Tabii, en önemlisi basit ama güçlü bir hikayeyi çok temiz bir şekilde anlatıyor. Hayatta durdukları yeri ‘’öyle denk geldi’’ diye açıklayan iki karakterin kendileriyle, birbirleriyle ve hayatla olan hesaplaşmaları Altın Koza’nın en akılda kalan sahnelerini yaratıyor. Film, Yönetmen, Görüntü Yönetmeni dallarında favoriler arasında olsa da özellikle Nilay Erdönmez’in performansı unutulacak gibi değil.

Daha önce İstanbul Film Festivali’nde izlediğimiz filmlerden biri de Şimdiki Zaman. Belmin Söylemez’in ilk filmiişsiz bir genç kadının gelecek hayallerini fallar üzerinden etkileyici bir şekilde gösteriyor. Yeni bir hayatın peşinden koşan Mina karakteri son derece iyi yazılmış. Kolaycı yaklaşımlara yüz vermeyen Şimdiki Zaman Altın Koza’nın iyilerinden. Filmin tek sorunu arkadaşlık ilişkileri ki bu da senaryonun sarkmasına sebep oluyor. Yine de bu durum Söylemez’in iyi bir hikaye anlattığı gerçeğini değiştirmiyor. Şimdiki Zaman’ın ödül alması festivalin iyi kararlar hanesine yazılır. Özellikle Sanem Öge’nin en iyiler arasında olduğunu söylemek lazım.

Kanımca sadece festivalin değil son yılların önemli filmlerinden Babamın Sesi. Maraş Katliamı’ndan etkilenen Kürt-Alevi bir ailenin hikayesini anlatan film, gerçek ses kayıtlarını son derece etkileyici bir şekilde kullanıyor. 30 küsur yıllık bir süreçte ülkenin kirli tarihi ve asimilasyon politikasının tahribatını tek bir aile üzerinden göstermeyi başaran filme Altın Koza’dan ödül çıkar mı bilinmez (çok da fark etmez açıkçası) ancak Orhan Eskiköy ve Zeynel Doğan ikilisinin önemli bir filme imza attıkları ortada.

Ödül tahminlerinde adı geçmese de Veli Kahraman’ın yönettiği Ana Dilim Nerede, sadece çıkış fikriyle bile çok şey söylemeyi beceriyor. Anadilinin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu öğrenen ve hafızasında kaldığı kadarıyla yitip giden dilini kaydetmeye karar veren Mustafa’nın çabası ve karşısındaki absürt durum bu ülkenin gerçeği çünkü. Dolayısıyla bir çok gülümseten sahnede bile Ana Dilim Nerede hem Kürt sorununa hem de ana dil meselesine dair çok şey söylemiş oluyor.

Ve Diğerleri
Filiz Alpgezmen’in yönettiği Yabancı, Paris'ten İstanbul'a babasını gömmeye gelen bir kadının Türkiye’ye yabancı kalmasını anlatırken, hikayesini 80’lerden, darbeden, ‘devrimci’lerden, günümüzdeki toplumsal değişimlere getiriyor. Ancak, meselesini anlatırkenAlpgezmen’in hem geçmişe hem de bugüne bakışı oldukça yüzeysel kalıyor. ‘Eski devrimciler’ üzerine de günümüzdeki İslamcı kesim üzerine de sokaktaki şablonlar ötesinde bir şey söyleyemiyor. Filmin tek artısı Sezin Akbaşoğulları’nın performansı. Akbaşoğulları senaryonun gediklerine rağmen karakterini gerçekçi kılmayı başarıyor.
Selim Evci’nin ikinci filmi Rüzgarlar; ses kayıtları üzerinden geçmişe ve ülkenin tarihine yolculuk yapan yarışmadaki bir diğer yapım. Ancak, Gökçeada’da yapılan ses kayıtları büyükanne ile torunu arasındaki ilişkilerin ötesinde bir şey söylemiyor. Ailenin geçmişi, ülkenin geçmişi, tanıklıklar sadece kağıt üzerinde kalıyor. Sadece başkarakter üzerinden baktığımızda bile ortada büyük boşluklar duruyor. Öyle ki, kadın-erkek ilişkileri hikayenin neresinde duruyor, niye var anlamıyoruz bile. Evci’nin sadece görsel ve işitsel anlamda iyi bir iş çıkardığını söyleyebiliriz, o kadar.

Reis Çelik, çocuk gelinler meselesini konu alan son filmi Lal Gece’yi küçük kızla kendisinden 50 küsur yaş büyük adam arasındaki gerilim üzerine kuruyor. Bu anlamda filmin ilk yarıda avantaja çevirdiğimekanfaktörü ikinci yarıda dezavantajı oluyor ve sonlara doğru hikaye fazlasıyla sarkıyor. Diğer yandan; filmle ilgili en büyük artı İlyas Salman’ın performansı. Herkesin hakkını verdiği üzere Salman’ın performansı ödülle taçlandırılabilir. Ki, zaten Engin Günaydın’ın almaması durumunda en güçlü aday Salman görünüyor.

Aziz Ayşe için festivalin film olmayı beceremeyen filmi diyebiliriz. Anlattığı kişiye/karaktere yaklaşımı son derece sorunlu olan filmin anlatım açısından da zaafları sayılmayacak kadar fazla. Çöplerden kazandığını hayır kurumlarınabağışlayan bir kâğıt toplayıcısının hikayesini konu alan Aziz Ayşe, hem karakterine, hem o sokaklara, hem de Türkiye gerçeklerine son derece uzak. Ve kurmaca hikayesinin diyalogları o kadar özensiz ki, oyuncular için dahi iyi bir şey söylemek zor.
*Bu yazı yazıldığında henüz yarışma filmlerinden Yük, Devir ve Siirt’in Sırrı izlenmemişti.
Son düzenleyen Safi; 4 Ocak 2017 23:29
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
6 Eylül 2013       Mesaj #6
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye

'Altın Koza' Adayları Belli Oldu


MsXLabs.org

20. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde yarışacak filmler belli oldu. Festival'de yarışacak 12 film arasında Reha Erdem'in 'Jin', Uğur Yücel'in 'Soğuk', Mahmut Fazıl Coşkun'un 'Yozgat Blues' filmleri de bulunuyor.
Bu yıl 16 – 22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 20. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında yapılacak, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alacak filmler belli oldu.
Yarışmaya başvuru yapan 47 eserden, 12'si jüri önüne çıkmaya hak kazandı.
'En İyi Film' seçilecek eser, 350 bin TL'lik ödülün sahibi olacak.

20. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde yarışacak filmler şöyle:
  • Çanakkale Yolun Sonu / Yönetmen: Mustafa Kemal Uzun
  • Daire / Yönetmen: Atıl İnaç
  • Eve Dönüş Sarıkamış 1915 / Yönetmen: Alphan Eşeli
  • Gözümün Nuru / Yönetmen: Hakkı Kurtuluş – Melik Saraçoğlu
  • Hadi baba Gene Yap / Yönetmen: Emre Yalgın
  • Hayat Boyu / Yönetmen: Aslı Özge
  • Jin / Yönetmen: Reha Erdem
  • Köksüz / Yönetmen: Deniz Akçay Katıksız
  • Lal / Yönetmen: Semir Aslanyürek
  • Soğuk / Yönetmen: Uğur Yücel
  • Yarım Kalan Mucize / Yönetmen: Biket İlhan
  • Yozgat Blues / Yönetmen: Mahmut Fazıl Coşkun
FİNAL 22 EYLÜL'DE
Yarışmanın sonuçları 22 Eylül gecesi yapılacak kapanış töreninde belli olacak.
16 Eylül’de başlayacak Adana Büyükşehir Belediyesi Altın Koza Film Festivali’nde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın yanı sıra, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması da düzenlenecek.

Özel gösterimler, söyleşiler, sergiler ve atölye çalışmaları ise yine festival haftası boyunca sanatseverleri bekleyen diğer etkinlikler olacak.
Son düzenleyen Safi; 4 Ocak 2017 23:30
Sen sadece aynasin...
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
30 Eylül 2013       Mesaj #7
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye

Altın Koza'da ödüller sahiplerini buldu


MsXLabs.org

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Altın Koza Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. Gecede büyük ödül, iki filme birden layık görüldü.
Adana Büyükşehir Belediyesi'nce organize edilen Altın Koza Film Festivali'nin büyük ödül töreni Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Tören için özel olarak hazırlanan merkezde, her yer kırmızı halıyla kapatılırken, bin 400 kişilik salon dev festival afişleriyle dekora edildi.

215 filmin 10 ayrı salonda 450 gösterimle ücretsiz olarak sinemaseverle buluştuğu, toplamda 630 bin lira para ödülünün dağıtıldığı festivalin ödül törenini oyuncular Şenay Gürler ve Sinan Tuzcu sundu.

Gecede, Hakkı Kurtuluş'un yönettiği 'Gözümün Nuru' ve Mahmut Fazıl Coşkun'un yönettiği 'Yozgat Blues' 'En İyi Film' ödülüne layık görüldü.

Yarışmada verilen diğer ödüller şöyle:
  • Yılmaz Güney Ödülü: Köksüz (Deniz Akçay Katıksız)
  • Adana İzleyici Ödülü: Çanakkale Yolun Sonu (Mustafa Kemal Uzun)
  • SİYAD En İyi Film Ödülü: Gözümün Nuru (Hakkı Kurtuluş-Melik Saraçoğlu)
  • Film-Yön En İyi Film Ödülü: Yozgat Blues (Mahmut Fazıl Coşkun) ile Daire (Atıl İnanç)
  • En İyi Yönetmen Ödülü: Reha Erdem (Jin)
  • En İyi Senaryo Ödülü: Gözümün Nuru (Yozgat Blues)
  • En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü: Soğuk (Ahmet Emre Tanık)
  • En İyi Müzik Ödülü: Mihaly İliç (Eve Dönüş Sarıkamış 1915)
  • Türkan Şoray Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü: Deniz Hasgüler (Jin)
  • Umut Veren Genç Erkek Oyuncu Ödülü: Savaş Alp Başar (Köksüz)
  • En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Ahu Türkpençe ve Lale Başer (Köksüz)
  • En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Ercan Kesal (Yozgat Blues)
  • En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü: Melis Ebeler (Köksüz)
  • En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü: Tansu Biçer (Yozgat Blues)
  • En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü: Tural Polat (Eve Dönüş Sarıkamış 1915
  • En İyi Kurgu Ödülü: Ali Aga (Gözümün Nuru)

HANGİ FİLMLER YARIŞTI
Toplam 47 eserin başvurduğu, ancak 12'sinin yarışmaya hak kazandığı festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda, yönetmenliğini Mustafa Kemal Uzun'un yaptığı 'Çanakkale Yolun Sonu', Atıl İnanç'ın yönettiği 'Daire', Alphan Eşeli'nin 'Eve Dönüş Sarıkamış 1915', Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu'nun birlikte yönetmen koltuğunda oturduğu 'Gözümün Nuru', Emre Yalgın'ın 'Hadi Baba Gene Yap', Aslı Özge'nin 'Hayat Boyu', Reha Erdem'in yönettiği 'Jin', Deniz Akçay Katıksız'ın yönettiği 'Köksüz', Semir Aslanyürek'in 'Lal', Uğur Yücel'in yönettiği 'Soğuk', Biket İlhan'ın 'Yarım Kalan Mucize' ve Mahmut Fazıl Coşkun'un yönettiği 'Yozgat Blues' filmleri 350 bin liralık 'En İyi Film Ödülü' için yarıştı.

Altın Koza Film Festivali'nde verilen ödüller şunlar:
  • 'En İyi Film: Altın Koza Heykeli ve 350 bin lira
  • Yılmaz Güney Ödülü: Altın Koza Heykeli ve 75 bin lira
  • Adana İzleyici Ödülü: Altın Koza Heykeli ve 25 bin lira
  • En İyi Yönetmen Ödülü: Altın Koza Heykeli ve 50 bin lira
  • En İyi Senaryo Ödülü: Altın Koza Heykeli ve 20 bin lira
  • En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Altın Koza Heykeli ve 20 bin lira
  • En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Altın Koza Heykeli ve 20 bin lira
  • En İyi Müzik Ödülü: Altın Koza Heykeli ve 15 bin lira
  • En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü: Altın Koza Heykeli ve 15 bin lira
  • En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü: Altın Koza Heykeli ve 10 bin lira
  • En İyi Kurgu Ödülü: Altın Koza Heykeli ve 10 bin lira
  • En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü: Altın Koza Heykeli ve 10 bin lira
  • En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü: Altın Koza Heykeli ve 10 bin lira
  • Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü: Altın Koza Heykeli
  • Umut Veren Genç Erkek Oyuncu Ödülü: Altın Koza Heykeli.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 4 Ocak 2017 23:31
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

19 Mayıs 2018 / Misafir Sanat
28 Temmuz 2013 / Misafir Taslak Konular
26 Haziran 2012 / Efulim Sanat
21 Şubat 2009 / Misafir Taslak Konular
5 Mayıs 2011 / Misafir Soru-Cevap