Arama

Venedik Film Festivali

Güncelleme: 25 Mayıs 2009 Gösterim: 2.859 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Ekim 2007       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Venedik Film Festivali
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar
Venedik Film Festivali
Venedik Film Festivali dünyanın en eski film festivalidir. 1932 yılında Esposizione Internazionale d'Arte Cinematografica adıyla başlamıştır ve o tarihten bu yana her yıl Ağustos sonu ya da Eylül başında Venedik'teki Lido adasında gerçekleştirilmektedir. Dünyanın en prestijli film festivallerindendir ve Venedik Bienali'nin bir parçasıdır.
Festivalin başlıca ödülleri en iyi filme verilen Leone d'Oro (Altın Aslan) ve en iyi erkek ve kadın oyunculara verilen Coppa Volpi'dir (Volpi Kupası).

Son düzenleyen ThinkerBeLL; 25 Mayıs 2009 12:50
MeLL - avatarı
MeLL
Ziyaretçi
21 Şubat 2009       Mesaj #2
MeLL - avatarı
Ziyaretçi
Venedik Film Festivali'nde iki Türk Filmi!

Sponsorlu Bağlantılar
Venedik Film Festivali 27 Ağustos’ta 65. kez sinema severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Festivale kısa bir süre kala en önemli ödül ‘Altın Arslan’ ödülü için yarışacak filmler belli oldu.
Altın Arslan için yarışacak 21 film arasında yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun “Yumurta” ile Ferzan Özpetek’in “Mükemmel Bir Gün” adlı filmleri de bulunuyor.
Festivalin iddialı filmleri arasında Jonathan Demme’in yönettiği Debra Winger ve Anne Hathaway’in başrollerini oynadığı “Rachel Getting Married” ile Kathryn Bigelow’un yönettiği Ralp Fiennes’in başrolünü oynadığı Irak savaşını konu olan “Hurt Locker” gösteriliyor.
Festivalin açılış filmi ise Cohen kardeşlerin “Burn After Reading” filmi olacak...



Benzer Konular

22 Mart 2013 / _Yağmur_ Sanat