Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
06:57, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Çarşamba, 15 Mayıs 2024 - 06:57
Arama
MaviKaranlık Forum
Kuzukulağı ve Sağlık için Faydaları
-
Tek Mesaj #1
_Yağmur_
VIP
VIP Üye
19 Ağustos 2010
Mesaj
#1
VIP
VIP Üye
Kuzukulağı ve Faydaları
Diğer İsimleri:
Ebemekşisi, Ekşilik, Ekşimik, Turşuotu, Rumex Acetosa
Kuzukulağı
(
Rumex acetosa
)
:
Karabuğdaygiller familyasından; nemli kırlarda yetişen, genellikle bir kaç yıl yaşayan, yeşil veya firfiri renkte orsu bir bitki cinsidir. Yaprakları hafifçe kabarık ve geniştir. Meyveleri üç köşeli veya yassıdır. Yurdumuzda yetişen türleri; Labada, büyük kuzukulağı, küçük kuzukulağı gibi çeşitleridir. Ev ilaçlarında büyük ve küçük kuzukulağının yaprakları kullanılır. Nemli yerlerde yetişen, geniş ve kabarık yapraklı, ortalama 50 cm boylarında otsu bir bitkidir.
Kuzukulağı türlerinin tadı ekşi olan yapraklan A, B ve C vitaminleriyle potasyum yönünden zengindir. Tanen reçine, şekerler ve nişasta içerir.
Faydası:
İdrar söktürücüdür.
Kabızlığı giderici
Ateşi düşürür.
Kansızlığa iyi gelir.
Diş ağrılarını dindirir.
Mide şişkinliğini giderir.
Yaprakları, böbrekleri çalıştırır.
Bedeni güçlendirici toniktir.
Hafif müshil etkisi vardır.
Kanamayı durdurmaya yardımcı olur.
Yaprakları ile salata yapılıp, yenir.
Kanı temizler.turkeyarena.com
Egzamalar üzerine kompress yapılır.
Egzama, sedef ve sivilce gibi cilt hastalıklarına karşı faydalıdır.
C vitamini açısında zengin bir besin olan kuzukulağı, C vitamini eksikliğinden kaynaklanan Skorbüt hastalığına karşı da faydalıdır.
Uyarı:
Romatizmalılar, böbreklerinden hasta olanlar, yememelidir.
Kuzu Kulağı Nasıl Kullanılır?
Yaprakları salata gibi yenebilir. Haşlanan bitkinin suyu içilebileceği gibi gargara olarak diş ağrısını kesmek için kullanılabilir. Haricen ise sivilce ve egzamaya karşı lapa olarak sorunlu bölgeye sürülür. Körpe yapraklan çiğ olarak salatalarda ya da ıspanak gibi pişirilip sebze olarak yenir.
1 litre sıcak suya 30-50 gr. kadar temizlenip parçalanmış bitki kökü konulup 15-20 dakika kadar ağır ağır kaynatılır. Elde edilen çay, günde iki-üç kez birer bardak içilir.
Ayrıca BKZ.=)
Kuzu Kulağı - Kuzu Kulağı Nedir- Kuzu Kulağı Yetiştiriciliği
kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Cevapla
Kapat
Saat: 06:57
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...