Arama

Babil ne zaman kuruldu? - Tek Mesaj #2

Satin Princess - avatarı
Satin Princess
Ziyaretçi
29 Aralık 2010       Mesaj #2
Satin Princess - avatarı
Ziyaretçi

Babil Ne Zaman Kuruldu?


MsXLabs.org
Ur şehrinin M.Ö. 2000’deki düşüşünden sonra Mezopotamya’daki birçok şehir, İsin ve Larsa adında iki kalesi olan Amoritler tarafından yönetiliyordu. Larsa, Hamurabi (M.Ö. 1972-1750) tarafından yönetilen büyük orduya yenik düştü. Yeni hükümdar Sümer ve Akat krallıklarının bulunduğu bölgeye Babil adını verdi. Babil şehrinin muhteşem tapınakları ve sarayları vardı.
Şehre 8 büyük bronz kapıdan geçilerek giriliyordu. Bunlarda en gösterişlisi aslan ve boğa resimleriyle süslenmiş olan iştar kapısıydı. Babil’in kıvrımlı dar yolları sıra sıra müstakil evlerle doluydu. Birçoğunun, etrafında odaları bulunan avluları vardı. Şehir duvarlarının kapılarında esnaf, Pazar yerleri kurardı. Buraya Suriyei Asuriye ve İran Körfezi’ndeki krallıklardan tüccarlar ve esnaf gelirdi. Babilller, kil tabletlerden semboller ve resimler oyarak yazılı kayıtlar tuttular. Bu tabletler hem matematik ve astronomiyle ilgili bilgiler hem de hukuki ve ticari kayıtlarla dini metinler içeriyordu.

Not : Antik Babiller M.Ö. 2000’lerin öncesinde yıldızlarla ilgili ilk çalışmaları yapanlardı. 5 gezegenin varlığından haberdardılar: Jüpiter, Mars, Merkür, Satürn ve Venüs.

BAKINIZ Babil İmparatorluğu
Son düzenleyen Safi; 4 Aralık 2016 22:15