Arama


Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
24 Ocak 2011       Mesaj #3
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Un, tahılların ögütülmesiyle elde edilen ince toza verilen addır. Başta ekmek ve hamur işleri olmak üzere pek çok gıdanın temel bileşenidir. Genellikle buğdaydan elde edilin toza sadece un denir. Arpa, yulaf, çavdar, mısır, nohut gibi bitkilerden elde edilen un ise, yaygın olarak o tahılın adıyla birlikte mısır unu, arpa unu biçiminde adlandırılır.

Un çeşitleri
  • Buğday unu
  • Çavdar unu
  • Pirinç unu
  • Kestane unu
  • Nohut unu
  • Tang unu (tang: bir çeşit yosun)
  • Karabuğday, soya, patates, ararot, kulkas, meşe palamudu ve tanesiz ürünlerin de unları elde edilebilmeketdir.
Undan yapılan ürünler
Ekmek, pasta, krakerler, kekler, börekler undan yapılan bazı ürünlerdir. Bunların dışında, ayrıca bazı soslar ve pudinglerin yapımında da un kullanılır.

BAKINIZ Un Nedir?
Son düzenleyen Safi; 21 Ekim 2018 18:25
Sen sadece aynasin...