Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
14:36, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazar, 07 Aralık 2025 - 14:37
Arama
MaviKaranlık Forum
Özbek Pilavı Tarifi
-
Tek Mesaj #1
Mira
VIP
VIP Üye
24 Mart 2012
Mesaj
#1
VIP
VIP Üye
Özbek Mutfağı - Özbek Pilavı
Malzemeler
1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
2 adet havuç
250 gr. koyun eti
Kara biber
Tuz
1 çay kaşığı kekik
3 kaşık tereyağı
1 bardak iç bezelye
5 bardak su veya et suyu
2 adet domates
3 bardak pilavlık pirinç
Yapılışı
Pirinci ayıklayıp bir kaba koyun. Tuz ve üzerini örtecek kadar sıcak su koyup soğumasını bekleyin. Suyunu süzüp soğuk sudan geçirip tekrar suyunu iyice süzdürün. Tencerede yağı eritip pirinci ilâve edin. Biraz kavurup suyunu ekleyip tuz ekin. Tencerenin kapağını kapatıp 4-5 dakika harlı, daha sonra kısık ateşte pilavı pişirin.
Ayrı bir tencereye, bir çorba kaşığı tereyağı ve rendelenmiş soğanı koyup kavurun. Bu malzemeye, kuşbaşı doğranmış etleri ilâve edip biraz daha kavurun. Rendelenmiş havuç ve domatesleri de ilâve edip tuz ve kekik katıp 1.5 bardak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Hafif ateşte pişirin.
Pişmesine 15 dakika kala bezelyeleri ilâve edin. Doğranmış maydanozları ve kara biberi ekleyip ateşten alın. Bu etli karışımı, suyunu çekmeye yakın olan pilavın üzerine döküp 5 dakika kısık ateşte demleyin.
Kaynak
~
Resim kaynağı
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
theMira
Cevapla
Kapat
Saat: 14:37
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...