Arama

Özbek Pilavı Tarifi

Güncelleme: 24 Mart 2012 Gösterim: 1.434 Cevap: 0
Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
24 Mart 2012       Mesaj #1
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
Özbek Mutfağı - Özbek Pilavı

Sponsorlu Bağlantılar
ozbek1


Malzemeler
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 2 adet havuç
  • 250 gr. koyun eti
  • Kara biber
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 3 kaşık tereyağı
  • 1 bardak iç bezelye
  • 5 bardak su veya et suyu
  • 2 adet domates
  • 3 bardak pilavlık pirinç
Yapılışı

Pirinci ayıklayıp bir kaba koyun. Tuz ve üzerini örtecek kadar sıcak su koyup soğumasını bekleyin. Suyunu süzüp soğuk sudan geçirip tekrar suyunu iyice süzdürün. Tencerede yağı eritip pirinci ilâve edin. Biraz kavurup suyunu ekleyip tuz ekin. Tencerenin kapağını kapatıp 4-5 dakika harlı, daha sonra kısık ateşte pilavı pişirin.

Ayrı bir tencereye, bir çorba kaşığı tereyağı ve rendelenmiş soğanı koyup kavurun. Bu malzemeye, kuşbaşı doğranmış etleri ilâve edip biraz daha kavurun. Rendelenmiş havuç ve domatesleri de ilâve edip tuz ve kekik katıp 1.5 bardak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Hafif ateşte pişirin.

Pişmesine 15 dakika kala bezelyeleri ilâve edin. Doğranmış maydanozları ve kara biberi ekleyip ateşten alın. Bu etli karışımı, suyunu çekmeye yakın olan pilavın üzerine döküp 5 dakika kısık ateşte demleyin.




theMira

Benzer Konular

9 Eylül 2011 / Jumong Tiyatro tr
31 Mayıs 2011 / DERUNİ Siyaset tr
24 Mart 2012 / Mira Taslak Konular
23 Temmuz 2013 / _Yağmur_ Taslak Konular
25 Temmuz 2012 / Mira X-Sözlük