Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
19:29, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazar, 12 Mayıs 2024 - 19:29
Arama
MaviKaranlık Forum
Sakızlı Güllaç Tarifi
-
Tek Mesaj #1
Mira
VIP
VIP Üye
24 Mart 2012
Mesaj
#1
VIP
VIP Üye
Tatlılar - Sakızlı Güllaç
Malzemeler
1 Paket güllaç yufkası (10-14 adet arası)
2 Litre süt
3 - 3,5 Su bardağı toz şeker
Sonradan ilave etmek üzere 2-3 yemek kaşığı gül suy
u
Arasına
1 Paket sakızlı muhallebi
Yarım litre süt
Üzerine
Nar
Ceviz
Hazırlanması
Sütü ve toz şekeri iyice ısınana kadar pişirin. Sakızlı muhallebiyi yarım litre süt ile hazırlayın.
Bir güllaç yufkasını kırarak büyük boy dikdörtgen borcama yerleştirin. İkinci yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Üzerine kepçeyle sütten gezdirin. Yufkaların yarısını bitirince üzerlerine muhalebiyi yayın.
Geri kalan katları da tamamlayın. En üst kata gelince artan sütün içine gül suyu ilave edip güllacınızın üzerine gezdirin.
(Yufkalar bütün sütü çekiyor, merak etmeyin.)
Eğer ertesi gün için hazırlıyorsanız üzerini streçleyip dolaba kaldırın. Ertesi gün nar ve cevizle süsleyip servis yapın.
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Bu mesajı
4
üye beğendi.
theMira
Cevapla
Kapat
Saat: 19:29
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...