Arama

Sakızlı Güllaç Tarifi - Tek Mesaj #1

Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
24 Mart 2012       Mesaj #1
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
Tatlılar - Sakızlı Güllaç

3tdgt

Malzemeler

  • 1 Paket güllaç yufkası (10-14 adet arası)
  • 2 Litre süt
  • 3 - 3,5 Su bardağı toz şeker
  • Sonradan ilave etmek üzere 2-3 yemek kaşığı gül suyu
Arasına
  • 1 Paket sakızlı muhallebi
  • Yarım litre süt
Üzerine
  • Nar
  • Ceviz
Hazırlanması
  1. Sütü ve toz şekeri iyice ısınana kadar pişirin. Sakızlı muhallebiyi yarım litre süt ile hazırlayın.
  2. Bir güllaç yufkasını kırarak büyük boy dikdörtgen borcama yerleştirin. İkinci yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Üzerine kepçeyle sütten gezdirin. Yufkaların yarısını bitirince üzerlerine muhalebiyi yayın.
  3. Geri kalan katları da tamamlayın. En üst kata gelince artan sütün içine gül suyu ilave edip güllacınızın üzerine gezdirin. (Yufkalar bütün sütü çekiyor, merak etmeyin.)
  4. Eğer ertesi gün için hazırlıyorsanız üzerini streçleyip dolaba kaldırın. Ertesi gün nar ve cevizle süsleyip servis yapın.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 4 üye beğendi.
theMira