Tatlılar - Sakızlı Güllaç
Malzemeler
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler
- 1 Paket güllaç yufkası (10-14 adet arası)
- 2 Litre süt
- 3 - 3,5 Su bardağı toz şeker
- Sonradan ilave etmek üzere 2-3 yemek kaşığı gül suyu
- 1 Paket sakızlı muhallebi
- Yarım litre süt
- Nar
- Ceviz
- Sütü ve toz şekeri iyice ısınana kadar pişirin. Sakızlı muhallebiyi yarım litre süt ile hazırlayın.
- Bir güllaç yufkasını kırarak büyük boy dikdörtgen borcama yerleştirin. İkinci yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Üzerine kepçeyle sütten gezdirin. Yufkaların yarısını bitirince üzerlerine muhalebiyi yayın.
- Geri kalan katları da tamamlayın. En üst kata gelince artan sütün içine gül suyu ilave edip güllacınızın üzerine gezdirin. (Yufkalar bütün sütü çekiyor, merak etmeyin.)
- Eğer ertesi gün için hazırlıyorsanız üzerini streçleyip dolaba kaldırın. Ertesi gün nar ve cevizle süsleyip servis yapın.
theMira