Arama

Guinness Rekorları - Tek Mesaj #9

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
4 Mart 2013       Mesaj #9
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Guinness Rekorlar Kitabı 2013'ten Seçmeler



Yaşayan en uzun insan
Sultan Kösen. 10 Aralık 1982 Türkiye doğumlu Sultan Kösen 251 cm

Dünyanın en alçak arabası
Dünyanın en alçak arabası yerden 45.2 cm yüksekliğiyle, Mirai dünyanın trafiğe çıkabilen en alçak arabası olarak kayıtlara geçti.

Dünyanın en kısa kadını
Rekortmen Jyogı Amge; en kısa kadın. Dünyanın en kısa kadını sadece 62,8 cm.

Dünyanın yakalanan en uzun yılanı
Dünyanın yakalanan en uzun yılanı; Kansas, Missuri, Amerika’daki **** Moon prodüksiyon’a ait olan, 7.67 m uzunluğundaki Medusa, yakalanmış en uzun yılan oldu.

Spiral yol rekoru
Hot Wheels Double Dare Snare kamyon oyununun devasa boyuttaki versiyonu, araba dünyası rekorlarında en büyük spiral olarak yerini aldı. Spiral 18.2 m yüksekliğinde.

Dünyanın en zinde adamı Paddy Doyle. İngiliz ordusu paraşüt biriminin eski bir üyesi olan Birmingham’dan 46 yaşındaki Doyle, 23 adet birbirinden farklı geçerli olan rekoruyla en müthiş profesyonel çoklu disiplin atletlerinden birisidir.

Dünyanın en ağır ikizleri
Amerikalı Billy Leon (1946-79) ve Benny Loyd (1946 - 2001) Mccrary, Mcguire adıyla da bilinirler. Altı yaşlarına kadar normal ölçülerdeydiler. Kasım 1978’de Billy 337 kg ve benny 328 kg ağırlığındaydılar ve her birinin bel ölçüsü 2.13 m idi.

İnsan ve şilteden oluşan domino rekoru
İnsan ve şilteden oluşan domino rekoru yine Çin’de kırıldı; 1001 katılımcının yere düşmesi ile en geniş katılımlı insan dominosu rekoru Çin’de kırıldı.

Dünyanın en geniş koleksiyonu
Darlene Flynn, dünyanın en geniş ayakkabı ve ilgili malzemeleri koleksiyonunun sahibi. 12 yıldan uzun bir zamandır, Darlene Flynn 14,684 parçalık ayakkabı ve ilgili malzemeleri koleksiyonunu biriktiriyor.

En beğenilen video
‘Gangnam Style’ Youtube tarihindeki en çok beğenilen video olarak Guinness dünya rekoruna sahip. Koreli pop yıldızı ‘PSY’ , videosu Gangnam Style ile büyük bir başarı yakaladı, şimdi de bu başarılara Guinness dünya rekorunu ekledi. 15 Temmuz’dan beri seyredilebilen video, 2.141.758 kez beğenilerek Youtube tarihinin en çok beğenilen videosu oldu.

En hızlı köpekbalığı
Yüzme hızları saatte 56 km olarak kayıtlara geçen Shortfin mako en hızlı köpekbalığıdır. Karşılaştırma yapılırsa en hızlı insanoğlu saatte sadece 7,5 km hızla yüzmektedir. Shortfin mako ayrıca en yükseğe sıçrayan köpekbalığıdır. Sudan 6 metre yükseğe atlayabilir. Hatta balıkçıların botları üzerinden de atlayabilmektedir.

En büyük dişli köpekbalığı
En büyük dişlere sahip olan cookiecutter sadece 0,4 metre uzunluğundadır. Ancak dikdörtgen tabanlı 19 üçgen dişi oran olarak çok büyüktür. Bu köpekbalığı dişlerini daha büyük bir balığın etini parçalamada ustalıkla kullanır.

En uzun yaşayan Armadillo
Armadillonun anavatanı Kuzey Arjantin, güneybatı Brezilya, Paraguay ve Bolivya’dır. Bu türün ilk dişi örneği 1971 yılında Chicago Minoisin hayvanat bahçesinde sergilendi ve 36 yaşındayken 2005 yılında orada öldü.

En kısa adam
2012 yılının şubat ayında Guinness dünya rekorları şu anda dünyanın en kısa boylu adamı kabul edilen Junrey Balawing’den 5 cm daha kısa olan 72 yaşındaki adamı araştırmak için Katmandu’nun başkenti Nepal’e gittiler. Lainchaur bölgesinde Ciwec tıp merkezinde ölçümlerde Nepalli Reemkhoti olan Chandra Bahadur Dangi’nin daha kısa olduğu kanıtlandı. Bu ayrıca onu şimdiye kadar ölçülen en kısa adam yaptı.

En kısa kadın
16 Aralık 2011 tarihinde geçmişte en kısa boylu olarak yaşayan Jyoti Amge 18 yaşına ulaştı ve böylece en kısa boylu yaşayan kadın unvanını aldı. Ortopedi danışmanı, doktor Manoj, GWS’den Rob Molley huzurunda resmi ölçümleri yaptı. Jyoti’nin boyu 62,8 cm. Önceki rekor sahibinden 6,2 cm daha kısa.

Dünyanın en derin havuzu
Belçika Brüksel’deki Nemo33, Guinness dünya rekorları tarafından, 33 metrelik derinliğiyle dünyanın en derin yüzme havuzu olarak belirlendi

En Yüksek Şelale
Caroni nehrine karışan Carrao nehrinin bir kolu üzerindeki Venezüela’daki The Salto Angel, toplam 979 m düşüşe sahip en uzun şelaledir. 16 Kasım 1933’te seyir defterine kaydeden Amerikalı pilot James Timmie Angel’dan sonra şelale The Angel Falls olarak adlandırıldı

En Geniş İnca
1911-1912 ve 1914-1915 tarihleri arasında giden ve her ikisi de tarihçi Hiram Bingham liderliğinde olan Yale Üniversitesi’ne bağlı iki keşif heyeti bu zamana kadar henüz keşfedilmemiş en geniş inca yerleşkesini ‘Machu Picchu’ adındaki kayıp inca şehirlerini ortaya çıkardı. Bu kazılar Amerika’daki en önemli iki arkeolojik buluş olarak kaydedildi. İncaları fetheden 16. Yüzyıl İspanyol fetihçilerinin bile Machu Picchu’yu bulmakta başarısız olduklarına inanılır. Machu Picchu: Andes dağlarında deniz seviyesinden 2340 metre yukarıya lokalize olmuştur. Machu Picchu yaklaşık 100 yılda oluşturulmuştur.

Titicaca
İnsanlar tarafından kamışlardan yapılmış en geniş yaşam alanlarıdır. İlerleyen süreçte kamışlar küflendiğinden dolayı orada yaşayan Uros halkı sık sık yaşadıkları alanları yeniden inşa etmek zorundadırlar.