Arama


Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
1 Temmuz 2013       Mesaj #5
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
ASP IF-ELSE Deyimi

Bazı durumların gerçekleşip gerçekleşmemesine bağlı olarak işlem yapmamızı sağlayan bu komutlarda "Eğer bir koşul sağlanıyorsa" anlamı vardır. Koşul cümlesine göre işlem yapılır.

IF, ELSEIF, ELSE ve END IF
IF ... THEN eğer koşul sağlanmışsa, ELSEIF ... THEN bir önceki koşul sağlanamamışsa farklı bir koşul tanımlamak için, ELSE önceki hiçbir koşullar sağlanamamışsa dikkate alınır ve END IF ile komut bitirilir.

Aşağıdaki örnekte "sayi" değişkeni 4 değeriyle belirtilmiş ve IF ... END IF aralığında sayının 5'ten küçük, 5'ten büyük olup olmadığı denetlenmiş, hiçbiri değilse 5 olduğuna karar verilmiştir. Buna göre de ekrana yazı yazdırılacaktır.
lq6q
Aşağıdaki şekilde sonuç verir:
hm13
Tek bir koşul denetlenecekse THEN'den sonraya yapılacak işlem yazılarak END IF kullanılmadan da komut çalıştırılabilir.
vrax
Aşağıdaki şekilde sonuç verir:
e3f6
Koşul Cümlelerinde Kullanılan ASP İşleçleri (Operatörleri)

Koşul cümlelerinde aşağıdaki işleçler kullanılır.
5i3
theMira