Arama

Apple iOS Teknik Destek - Tek Mesaj #1

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2013       Mesaj #1
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
iOS 7 Püf Noktası: Kendi Parallax Duvar Kağıdınızı Yapmayı Öğrenin!
MsXLabs.org

parallax

Apple, iOS 7 ana ekranına ve kilit ekranına, telefonunuzu eğdiğinizde ikonlarınızın “arkasında” ne olduğunu görmenizi sağlayan oldukça eğlenceli bir 3 boyutlu parallax efekti ekledi. Basitçe anlatacak olursak, iOS cihazını eğdiğinizde, duvar kağıdınızın etrafta hareket etmesi için alan sağlamak adına üzerine yakınlaşma yapıyor ve bu şekilde bir 3 boyutluluk etkisi yaratıyor.
Sponsorlu Bağlantılar
Burada vereceğimiz püf noktası ise, bu efektin olabileceği en iyi şekilde gözükmesini sağlayacak. iOS fotoğrafa hareket etmesi için alan tanıma amacıyla yakınlaşma yaptığında, fotoğrafın daha güzel gözükmesi için normalde olduğundan biraz daha yüksek çözünürlüğe sahip bir fotoğraf kullanmalısınız ki; pikseller ekranda tam olarak 1:1 oranla yerleştirilebilsin.
Trusted Reviews‘deki yazarlar, ideal çözünürlükleri bulmak için gerekli matematik hesaplamalarını yapmışlar. Çıkan sonuca göre, koyduğunuz duvar kağıdının parallax efektiyle mükemmel gözükmesini istiyorsanız, yapmanız gereken cihazınızın standart duvar kağıdı büyüklüğüne her yönden ekstra 200 piksel eklemek. Bu eklemeyi yaptığımızda ihtiyacınız olan bütün çözünürlükler ortaya çıkıyor. İşte parallax efektini destekleyen bütün cihazlar için gerekli duvar kağıdı çözünürlükleri:
  • iPad 2 ve iPad mini: 1,424 x 1,424
  • iPad 3 ve iPad 4: 2,448 x 2,448
  • iPhone 4S: 1,360 x 1,040
  • iPhone 5: 1,536 x 1,040
(Ne yazık ki iPhone 4 bu efekti desteklemiyor.)
  • Bu duvar kağıtlarını yaratmak için, yukarıda bahsi geçen boyutlardan daha büyük bir resimle başlamanızı öneriyoruz.
  • Eğer bu resimler, sonuçta ortaya çıkaracağınız çözünürlükle aynı en-boy oranına sahiplerse, yapmanız gereken tek şey, bu resimleri cihazınız için gereken boyuta küçültmek. Eğer farklı bir en-boy oranına sahiplerse, resimleri önce uygun oranda kesmeniz, sonra boyutlandırmanız gerekiyor.
  • İşiniz bittikten sonra geriye kalan sadece resmi kaydetmek ve duvar kağıdınız olarak ayarlamak.
Kaynak: andronova.net