Arama

Apple iOS Teknik Destek

Güncelleme: 10 Haziran 2015 Gösterim: 7.886 Cevap: 7
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2013       Mesaj #1
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
iOS 7 Püf Noktası: Kendi Parallax Duvar Kağıdınızı Yapmayı Öğrenin!
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

parallax

Apple, iOS 7 ana ekranına ve kilit ekranına, telefonunuzu eğdiğinizde ikonlarınızın “arkasında” ne olduğunu görmenizi sağlayan oldukça eğlenceli bir 3 boyutlu parallax efekti ekledi. Basitçe anlatacak olursak, iOS cihazını eğdiğinizde, duvar kağıdınızın etrafta hareket etmesi için alan sağlamak adına üzerine yakınlaşma yapıyor ve bu şekilde bir 3 boyutluluk etkisi yaratıyor.
Sponsorlu Bağlantılar
Burada vereceğimiz püf noktası ise, bu efektin olabileceği en iyi şekilde gözükmesini sağlayacak. iOS fotoğrafa hareket etmesi için alan tanıma amacıyla yakınlaşma yaptığında, fotoğrafın daha güzel gözükmesi için normalde olduğundan biraz daha yüksek çözünürlüğe sahip bir fotoğraf kullanmalısınız ki; pikseller ekranda tam olarak 1:1 oranla yerleştirilebilsin.
Trusted Reviews‘deki yazarlar, ideal çözünürlükleri bulmak için gerekli matematik hesaplamalarını yapmışlar. Çıkan sonuca göre, koyduğunuz duvar kağıdının parallax efektiyle mükemmel gözükmesini istiyorsanız, yapmanız gereken cihazınızın standart duvar kağıdı büyüklüğüne her yönden ekstra 200 piksel eklemek. Bu eklemeyi yaptığımızda ihtiyacınız olan bütün çözünürlükler ortaya çıkıyor. İşte parallax efektini destekleyen bütün cihazlar için gerekli duvar kağıdı çözünürlükleri:
  • iPad 2 ve iPad mini: 1,424 x 1,424
  • iPad 3 ve iPad 4: 2,448 x 2,448
  • iPhone 4S: 1,360 x 1,040
  • iPhone 5: 1,536 x 1,040
(Ne yazık ki iPhone 4 bu efekti desteklemiyor.)
  • Bu duvar kağıtlarını yaratmak için, yukarıda bahsi geçen boyutlardan daha büyük bir resimle başlamanızı öneriyoruz.
  • Eğer bu resimler, sonuçta ortaya çıkaracağınız çözünürlükle aynı en-boy oranına sahiplerse, yapmanız gereken tek şey, bu resimleri cihazınız için gereken boyuta küçültmek. Eğer farklı bir en-boy oranına sahiplerse, resimleri önce uygun oranda kesmeniz, sonra boyutlandırmanız gerekiyor.
  • İşiniz bittikten sonra geriye kalan sadece resmi kaydetmek ve duvar kağıdınız olarak ayarlamak.
Kaynak: andronova.net

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2013       Mesaj #2
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Apple Mac Book Air Sahipleri Veri Kaybı ile Karşı Karşıya
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Steve Jobs 795x350

Apple’ın bu aralar donanım ve yazılım ile ilgili sıkıntıları oldukça fazlalaştı. iPhone 5S telefonlarında görülen problemlerden sonra Apple 2012 Haziran ve 2013 Haziran tarihleri arasında alınan Mac Book Air laptopların flash depolama birimlerinde veri kayıpları yaşanabilecek bir sorun tespit ettiğini açıkladı. Apple bu sorunun çok az cihazda yaşandığını belirtse de “kritik” adı ile duyurduğu bu uyarıyı tüm Mac Book Air sahiplerinin dikkate almasını öneririm.
Yapmanız gereken şeyse çok basit buradan MacBook Air Flash Storage Firmware Update 1.1′ i yüklemek. Bu güncelleme ile program flaş depolama alanındaki bozuklukları denetliyor ve sorun olup olmadığına bakıyor. Sorun varsa -ki umarım yoktur; program sizi MacBook Air Flash Depolama Sürücüsü Yenileme Sayfasına yönlendiriyor. Program otomatik olarak bunu yapamazsa sayfaya buradan ulaşabilirsiniz. Buradan Apple’a sorunu yazarak değişimi isteyebiliyorsunuz. Ülkemizde 2012 yılı içinde alınan ürünlerin garantisi hala devam ettiği içinde ücretsiz değişim yapılıyor. Mac Book Air’ınızı Apple servise göndermeden evvel bütün verilerinizi bir yere kaydetmenizi öneririm; çünkü bu değişim sırasında bütün verileriniz silinecektir.

Kaynak: andronova.net

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2014       Mesaj #3
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
evasi0n7 ile iOS 7.x için Jailbreak Nasıl Yapılır?
MsXLabs.org

evasi0n7 ios7 nasil jailbreak
Nihayet %20 civarında olan Jailbreak’li iOS kullanıcılarının merakla beklediği an geldi. evad3rs’ın yayınladığı evasi0n7 ile artık iOS 7.x için Jailbreak yapımı mümkün.
Sponsorlu Bağlantılar
Volkan Manav’ın dün yayınladığı “Sonunda Beklenen Oldu!!! iOS 7 İçin JailBreak Yayınlandı” haberine buradan ulaşabilirsiniz.
Jailbreak işlemi yapmak için sistem gereksinimlerini şöyle:
  • En düşük Windows XP ve daha yukarısı bir işletim sistemi, Mac OS X, Linus X86_X64
  • Sistemde iTunes Yüklü olacak
  • Orijinal USB kablosu ve
  • 5 dk zaman
evasi0n7 untethered jailbreakı için desteklenen sürümler: iOS 7, iOS 7.0.1, iOS 7.0.2, iOS 7.0.3, iOS 7.0.4 (Ayarlar/Genel/Hakkında/Sürüm’den kontrolünü yapabilirsiniz)
Bu JailBreak aşağıdaki iOS 7.xx cihazlar ile uyumludur:
  • iPhone 5S, iPhone 5c, iPhone 5, iPhone 4S, iPhone 4
  • iPad Air, iPad 4, iPad 3, iPad 2
  • Retina iPad Mini, iPad Mini
  • iPod touch 5.Nesil
iOS 7 için Jailbreak’in nasıl yapılır işlemi için aşağıdaki adımlara başlamadan önce bilmeniz ve yapmanız gereken bazı şeyler var.
  1. Önemli: Bu işleme başlamadan önce telefonunuzu iCloud veya iTunes’ta yedeklemenizi tavsiye ediyoruz.
  2. Bilgisayarınızdaki iTunes’un en son versiyon olduğundan emin olun.
  3. Lütfen Jailbreak yapımından sonra garantinizin iptal edileceğini ve telefonunuza zarar verebileceğinizi unutmayınız.
  4. Jailbreak işlemini yaptıktan sonra illegal uygulama ve oyun yüklemeyiniz.
Şimdi adım adım talimatlara başlayalım.
Adım 1: Öncelikle evasi0n 7 Jailbreak dosyasını Windows için buradan indirin.
Adım 2: İndirdiğiniz sıkıştırılmış dosyanın içerisindeki dosyaları masa üstünde bir klasör açarak onun içine çıkartın.
Adım 3: Klasörün içerisindeki evasi0n.exe isimli dosyaya sağ tıklayarak Yönetici olarak çalıştır deyin.
Adım 4: evasi0n.exe’yi çalıştırdıktan sonra sizden iPhone’unuzu bilgisayara bağlamanızı isteyecek.
Not: Telefonunuzda güvenlik şifresi varsa kaldırın.
Adım 5: Güvenlik şifresini kaldırdıktan sonra telefonunuzu USB kablosuyla bilgisayara bağlayın. evasi0n telefonunuzu görecek ve hangi iOS versiyonunu kullandığınızı da tanımlayacaktır.
Adım 6: evasi0n telefonunuzu sorunsuzca tanıdıktan sonra Jailbreak butonuna basın ve telefonunuzun Jailbreak olmasını bekleyin.
Not: Jailbreak işlemi bitene kadar asla kapatmayın ve iTunes veya Xcode’u açmayın.
Adım 7: Telefonunuz yeniden başladığında uygulama size “To continue, please unlock you device and tap the new evasi0n 7 icon.” şeklinde bir mesaj iletecek. Burada telefonunuzun ekranındaki evasi0n 7 uygulamasının ikonuna tıklayarak çalıştırmamızı söylüyor.
Not: Bu sırada evasi0n uygulamasını sakın kapatmayın.

evasi0n7 nasil iphone 21
evasi0n7 nasil iphone 3

Adım 8:
evasi0n 7 uygulamasını açtıktan sonra, telefonun ekranı beyaz olacak ve yeniden başlayacak.
Adım 9: Tebrikler, telefonunuz yeniden açıldığında artık iOS 7′niz Jailbrake olmuş olacak.

JAILBRAKE SONRASI YARDIM:

Eğer telefonunuz Apple logosunda takılı kaldıysa: bu durumda telefonu hard reset yapmanız gerekiyor. Bunun için Home tuşu ve açma kapama tuşuna aynı anda 10 saniye basılı tutun.
Eğer telefonunuz sürekli yeniden başlıyorsa: bu durumda problem MobileSubstrate’ten kaynaklanıyordur. Programcısı Saurik ve evad3rs takımı evasi0n 7′nin bir sonraki güncellemesini beklemelerini ve bu zamana kadar aldıkları backup ile telefonlarını tekrar eski hale getirmelerini söylüyor.
Umarım sizlere yardımım dokunmuştur. Sağlıcakla kalın.

andronova.net
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2014       Mesaj #4
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
iOS 8.1.1 Yayınlandı! Apple, Bir Gün Sonra da iOS 8.2′ Beta’yı Geliştiriciler için Yayınladı!

iOS 8 1 1

Apple, bir kaç hafta önce geliştiricilere Beta olarak sunduğu, iPhone, iPad ve iPod Touch cihazları için 12B435 yapı numarasıyla iOS 8.1.1 güncellemesini yayınladı. Hemen ertesi gün ise iOS 8.2‘nin Beta sürümünü geliştiriciler için yayınladı. Bir çok hata düzeltmesi ve performans iyileştirmelerini içeren iOS 8.1.1 sürümü, iPad 2 ve iPhone 4S için performans iyileştirmelerini de barındırıyor. Ancak iOS 8.1 ve iOS 8.1.1 versiyonu çalışan iPhone 4S ile yapılan video karşılaştırmasında, Wi-Fi kullanımında bataryanın hızlı tükenmesi ve Bluetooth bağlantı problemleri dahil eski versiyona göre ciddi bir iyileşme gözlemlenmedi.
iOS 8.1.1 güncellemesi ayrıca Pangu iOS 8.0.x-iOS 8.1 jailbreak işlemi için de yama içeriyor. Jailbreak kullanıcılarının bu güncellemeyi şimdilik yapmamaları tavsiye edilir. En azından yeni sürüm için Jailbreak çıkana kadar.

iOS 811 guncellemesi

iOS 8.1.1 versiyonu aşağıdaki cihazlar tarafından destekleniyor:

- iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus
- iPad Air 2, iPad mini 3, iPad 2, iPad (3. nesil), iPad (4. nesil), iPad Air, iPad mini, – Retina ekranlı iPad mini
- iPod touch 5G
Apple, iOS 8.1.1 güncellemesinin yayınlanmasının ertesi günü, geliştiriciler için iOS 8.2′yi yayınladı. Eğer iOS Geliştirici programına kayıtlı bir geliştiriciyseniz, aşağıdaki bağlantılardan, cihazınız için iOS 8.2 Beta sürümünü indirebilirsiniz.

iPad:

iPhone:
iPod touch:

Ali Kasımoğlu
Andronova.net
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2015       Mesaj #5
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
PC üzerinden iOS 8.1.2 JailBreak nasıl yapılır?

JailBreak yapmak ve iOS dünyasının kapılarını sonuna kadar açmak ister misiniz?

jailbreak

JailBreak ile ilgili sizlere zaman zaman bilgi vermekteyiz. JailBreak eskiden çok ama çok zor bir şekilde yapılıyordu. Araçlar yoktu ve telefonun içine bazı kodların yazılması gerekiyordu. Herşey gibi JailBreak'te kolaylaştı ve artık tek bir tuşa basarak telefonlarımızı ve tabletlerimizi sadece AppStore'a bağımlı kalmaktan kurtarabiliyoruz.
JailBreak ile gelen Cydia Marketten istediğiniz uygulama ve oyunu cihazınıza indirebilmektesiniz. Bu noktada ise Apple'ın "JailBreak yaparsanız telefonun garantisi bozulur" yaptırımı ile karşı karşıya kalmaktayız. Kendi ekosistemini korumak isteyen Apple'ın bu tavrını anlamak gerçekten imkansız. Google'ın kendi telefonlarını root izinli şekilde piyasaya sürerken Apple'ın bu tarz bir yaptırımı kullanıcılarına sunması bizim için bile oldukça tuhaf görünmektedir.
Dilerseniz bu yazımızda TaİG grubunun yaptığı iOS 8.1.2 JailBreak'i telefonunuza nasıl kuruyorsunuz bunu anlatalım.
  • Öncelikle Windows tabanlı bilgisayarınıza TaİG JailBreak Takımının programını buraya tıklayarak indiriyorsunuz.
  • Telefonunuzu data kablosuyla bilgisayarınıza bağlıyorsunuz.
  • Ayarlar kısmına girerek Touch ID ve parolayı kaldırıyorsunuz. Bu gerçekten çok önemli bir ayar.
  • iCloud hesabınızdan, iPhone'umu bul seçeneğini iptal ediyorsunuz.
  • Telefonu kesinlikle ama kesinlikle Uçak Moduna alıyoruz.
  • Masaüstüne kaydettiğiniz TaİG JailBreak dosyasına sağ tık yapın ve yönetici olarak çalıştırın.
  • TaiG programının cihazınızı algılaması biraz uzun sürebilir, lütfen telaşlanmayın. Program açıldığında doğru firmware sürümü gösteriyorsa, hemen Cydia 1.1.16 altında, Çince yazılı olan seçeneği kaldırın. Burası gerçekten çok önemli lakin telefonuzun tamamen Çince yapabilirsiniz ve malesef geri dönüşü olmaz.
  • Yeşil Jailreak tuşuna basın ve arkanıza yaslanıp beklemeye başlayın. Telefonunuz ortalama 4 ile 7 dakika arasında açılacaktır.
Kaynak: teknolojioku.com
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
9 Haziran 2015       Mesaj #6
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
iPhone’da WhatsApp Sesli Arama Özelliği Nasıl Aktif Edilir?

WhatsApp‘ın ilk olarak kendi sitesinde yayınladığı 2.12.19 sürümüyle birlikte sesli arama özelliğine kavuşan Android kullanıcılarının ardından, iOS kullanıcıları WhatsApp sesli arama özelliği için gün sayıyorlar.
Bu yazımızda sizlere, Dünya’nın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ta sesli arama özelliğini nasıl aktif edebileceğinizi anlatıyoruz.

whatsapp ios sesli arama

iPhone ve diğer iOS cihazlarda WhatsApp sesli arama özelliğini aktif etmek için yapılması gerekenler:
  • 1. Öncelikle cihazınızın Jailbreak olması gerekmektedir.
  • 2. Cihazınızdan Cydia‘yı açın ve BURADAN WhatsApp’ın son 2.12.1.120 BETA sürümünü indirin. Not: Daha üst sürümü yayınlandığında onu da indirebilirsiniz.

whatsapp ios sesli arama2

Yeni sürümü iOS yüklü cihazınıza kurduktan sonra artık WhatsApp sesli arama özelliğini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bu özelliği kullanabilmek için karşı tarafta da WhatsApp 2.12.1.97 Beta ve üstü sürümünün yüklü olması gerekmektedir.

whatsapp ios sesli arama3

Konu ve linkler ANDRONOVA.NET sitesine aittir.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
10 Haziran 2015       Mesaj #7
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
iOS 8 Beta 2 Yayımlandı!

ios 8 update for ipad 2 650x300

Apple 2 -6 Haziran tarihlerinde düzenlediği Geliştiriciler Konferansında iOS 8’in tanıtımını yapmış ve hemen ardından iOS 8 Beta versiyonunu kullanıma sunmuştu. iOS 8’in görsel anlamda iOS 7’den büyük bir farkı olmadığı düşünülse de ayrıntılar böyle değildi.
Bizde andronova.net olarak iOS 8 ve iOS 7 arasındaki farkları yaptığımız haberlerle sizlere bildirdik. Apple iOS 8’in Beta versiyonunun çıkmasından 2 hafta sonra Beta 2 ile karşımıza çıkıyor. Daha geniş özellikler ile gelen iOS 8 Beta 2′ yi indirmek için öncelikle telefonunuza yada tabletinize uygun ROM’u aşağıdan indirmelisiniz. Cihazınızın işlemci koduna göre (telefonun arkasında yazılı) uygun ROM’u masa üstüne kaydedin ve en altta yer alan videodan telefonunuzu iOS 8 BETA 2’ye güncelleyin.

iPad:

iPhone:

iPod touch:

Yapmanız gereken şey gerçekten çok basit; lütfen videoyu dikkatle izleyin.

Kaynak: Andronova.net
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
10 Haziran 2015       Mesaj #8
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
iOS 7.1.1 JailBreak iPhone 5C’de Sorunsuz Bir Şekilde Nasıl Gerçekleştirildi? [Video]

jailbreak ios 7 650x300

Apple’ın mobil işletim sistemi iOS’un kendi içinde kapalı bir işletim sistemi olduğunu ve bunun da Apple’ın en güçlü tarafı olduğunu dile getirmiştik. Bazı kullanıcılar ise bu kapalı sistemin açılması için farklı çalışmalar yürütmekteydi. JailBreak’in babası olarak kabul edilen Jay Freeman (Sauruik) AppStore’a inat kendi marketini kurmuş ve bunu “JailBreak” yapılmış telefonlara bir hizmet olarak sunmuştur. JailBreak birçok kişi için korsan yazılım yükleme olarak algılansa da Cydia markette ücretli uygulamaların sayısı pekte az değil.
iOS 7.1 güncellemesi sonrası özelikle evasion7 ve pod2g JailBreak grupları yeni güncelleme için JailBreak çalışması yapmayacaklarını ve tüm kaynaklarını iOS 8’in JailBreak için yapılmasına harcayacaklarını belirtmişlerdi. Winocm ve i0n1c grupları ise çalışmaya devam ettiler ve iOS 7.1.1’in JailBreak yapılmış görüntülerini bizlerle aşağıdaki video ile paylaştılar.


Bu videodan anlaşıldığı üzere iOS 7.1.1 için JailBreak’in kararlı sürümünün tüm hazırlığı sona ermiş. Şu anda son kullanıcı için henüz yayınlanmayan iOS 7.1.1 JAilBreak güncellemesi yayınlandığında bu satırlardan tüm detayları paylaşacağız. Bazı uyanıkların iOS 7.1.1 JailBreak burada gibi alakasız bildirimlerine kulak asmayın ve güvenmediğiniz kaynaklardan yüklediğiniz yazılımları lütfen telefonunuza yada tabletinizde kullanmayın. Detaylar geldikçe sizlerlşe paylaşmaya devam edeceğiz.

Kaynak: Andronova.net
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.

Benzer Konular

2 Şubat 2013 / nötrino Telefon
25 Kasım 2014 / _EKSELANS_ Telefon
2 Mart 2015 / _EKSELANS_ Telefon