Arama

Kelecoş Tarifi - Tek Mesaj #1

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2014       Mesaj #1
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Kelecoş
MsXLabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi

46829kellecoskopyajpg?0

Kelecoş, bir yemek türüdür. Türkiye'de Iğdır, Sivas veya Elazığ yörelerine ait olduğu iddia edilmektedir. Ancak hangi yöreye ait olduğu ile ilgili bir kaynak bulunmamaktadır. Bazı Doğu Anadolu şehirlerinde de yapılmaktadır.

Malzemeler: 1 paket çabuk maya (instant) 1 adet yumurta 1 adet yumurta beyazı 1 su bardağı süt 1,5 çay baradğı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz Alabildiği kadar un İçi için: 1 demet ıspanak 1 adet kuru soğan 3 çorba kaşığı sıvıyağ 1 dilim beyaz peynir

Yapılışı
: Peskutandan yapılan bir yiyecektir. Tencereye üç dört soğan halka halka doğranır kıyma ve sade yağ konur ateşte soğanlar pembeleşince suda özenmiş peskutan katırlır. Bazı evler salçada koyar, birlikte pişer. Çorba kıvamındaki bu yiyecek pişince şöyle servis yapılır. Tabaklara kuru ekmekler küçük parçalar halinde doğranıp pişen kelocoş ekmekleri ısıtılacak kadar dökülür. Üzerine dövülmüş ceviz ve sarımsak ekilir.