Arama

Kelecoş Tarifi

Güncelleme: 7 Mayıs 2014 Gösterim: 14.686 Cevap: 0
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2014       Mesaj #1
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Kelecoş
MsXLabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

46829kellecoskopyajpg?0

Kelecoş, bir yemek türüdür. Türkiye'de Iğdır, Sivas veya Elazığ yörelerine ait olduğu iddia edilmektedir. Ancak hangi yöreye ait olduğu ile ilgili bir kaynak bulunmamaktadır. Bazı Doğu Anadolu şehirlerinde de yapılmaktadır.

Malzemeler: 1 paket çabuk maya (instant) 1 adet yumurta 1 adet yumurta beyazı 1 su bardağı süt 1,5 çay baradğı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz Alabildiği kadar un İçi için: 1 demet ıspanak 1 adet kuru soğan 3 çorba kaşığı sıvıyağ 1 dilim beyaz peynir

Yapılışı
: Peskutandan yapılan bir yiyecektir. Tencereye üç dört soğan halka halka doğranır kıyma ve sade yağ konur ateşte soğanlar pembeleşince suda özenmiş peskutan katırlır. Bazı evler salçada koyar, birlikte pişer. Çorba kıvamındaki bu yiyecek pişince şöyle servis yapılır. Tabaklara kuru ekmekler küçük parçalar halinde doğranıp pişen kelocoş ekmekleri ısıtılacak kadar dökülür. Üzerine dövülmüş ceviz ve sarımsak ekilir.

Benzer Konular

9 Haziran 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular
7 Haziran 2010 / Breath Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
1 Ekim 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular
25 Temmuz 2013 / _VICTORY_ Taslak Konular