Arama


Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
8 Kasım 2016       Mesaj #3
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi

BASKETBOL


Kurallar
Basketbol beşer kişilik iki takımla oynanır. Her takımın en çok yedi yedek oyuncusu bulunabilir. Oyuncu, oyunun durduğu herhangi bir anda değiştirilebilir ve oyuncu değiştirmede bir sınırlama yoktur. Genelde takımdaki beş oyuncunun ayrı ayrı görevleri vardır. Her oyuncu atış yapabilir ve karşı takımın hücumu sırasında da savunma yapması zorunludur. Oyuncular alanda, bir orta, iki ileri ve iki savunma oyuncusu olarak yerini alır. En uzun boylu oyuncu, genellikle orta oyuncusu olarak seçilir.

DEVAMI >>>> Basketbol Nedir? Basketbolun Kuralları



HENTBOL


Kuralları
Kapalı salonda oynanan hentbolde oyun ala­nının uzunluğu 40 metre, genişliği 20 metre­dir. Ortasından geçen bir çizgiyle alan ikiye bölünür. Kalelerin yüksekliği 2 metre, geniş­liği 3 metredir. Kaleden 6 metre uzaklıkta olan "D" harfi biçimindeki kale alanı çizgisi içinde yalnızca kaleci durabilir. Rakip oyun­cular bu çizginin dışından kaleye şut atabilir­ler. Kuraldışı hareketler olduğu zaman saha içinde bulunan serbest atış çizgisinden ceza atışları yapılır.

DEVAMI >>>> Hentbol Nedir? Hentbol



FUTBOL


Kuralları
Futbol 11'er kişilik iki takım arasında oynanır ve kendine özgü kuralları vardır. Oyunun amacı, ayakla topu rakip kaleye sokmaktır. Topu elle ve kolla oynamak kesinlikle yasaktır, ama kafa ile ya da kurallara uygun olarak bedenin herhangi bir yeriyle topa vurulabilir. Yalnızca kaleci belirlenmiş bir alan içinde topu elle tutabilir.

DEVAMI >>>> Futbol Nedir? Futbolun Kuralları

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.