Yemekler,Giyim ve Kuşam,Köy Evleri,Düğünler,Sosyal Eğlenceler,Köydeki Yer İsimleri,Dış Bayramı,Kırklama,Söylenceler ve Hikayeler,Batıl İnançlar Ve Hurafeler,Köyce Sözlük,Atasözleri,Deyimler,Özgün Sözler,Dualar ve Beddualar
Yemekler
Türkiye'nin diğer yörelerinde bilinen türk mutfağındaki yaygın yemeklerin yanısıra köyümüzde yüzyıllardır yapılagelen yöreye özgü birçok orjinal yemek çeşidi bulunmaktadır.
Köyümüzde etli yemekler fazlaca rağbet görmemektedir. Daha çok sebze ağırlıklı yemekler yaygındır. Özellikle yörede yetişen akpiyer fasülyesi (ağpiyer löblezi) çok lezzetli bir fasülye türü olup birçok yemekte kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra yöreye özgü bir başka yemek çeşidi ise tarhanalı yemeklerdir. Bu yörede tarhananın farklı şekilde yapılması tarhana içerikli yemeklerin tadınıda farklılaştırmaktadır.
Aşağıda köyümüzede ve civardaki yerleşim yerlerinde yaygın olan bazı yemek çeşitleri ve tarifleri yer almaktadır.
Kışlık ve Törensel Yiyecekler
Tarhana ve Tarhana Çorbası
Bastığ (Pestil)
Sucuk
Sirke
Keşkek
Hedik
Diğer Yöresel Yemekler
Maşaşı
Bulamaç
Yarpuz Çorbası
Adışaşı
Ot Kavurması
Çelemli Pilav
Sakız Piri
Ufak Köfte (Ğhıllik Aşı)
Livinç Yemeği
Siyenk Ot Kavurması
Pişolo
Kulaklı Pilav
Süründür
Setirgen
Yağlı Su
Teeyek Yemeği
Not: Bilgilendirme amaçlıdır.