Arama

Cille (Çizgi Dizi)

Güncelleme: 11 Haziran 2016 Gösterim: 6.824 Cevap: 1
Sasuke Uchiha - avatarı
Sasuke Uchiha
Ziyaretçi
21 Ağustos 2011       Mesaj #1
Sasuke Uchiha - avatarı
Ziyaretçi

Cille (Çizgi Dizi)


MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Efsaneler ilgi çeker… Ama bazı efsaneler vardır ki, doğruluğunu ispatlamak birtakım fedakârlıklar gerektirir. Şimdi insanlık tarihinin en önemli sırlarından biri açığa çıkıyor!

Ad:  Cillle.png
Gösterim: 1860
Boyut:  26.3 KB
Konusu Musab Gündüz tarafından yazılan ,yönetmeni Gökhan Aşık olan ,senaristleri Ali Hakan Kaya ,Arif Sağlam,Mecit Güven,Murat Özyer olan ,2011 de Cordoba yapıma Trt Cocuk tarafından yaptırılan çizgi dizi.

Konusu


Ezakiler ve insanlar arasında bir savaş varmış. İki tarafın orduları birgün karşı karsıya gelmiş.Bu kez İnsanların lideri Kadu ve Ezakilerden lideri Zend barış yapmaya karar vermişler. Bu savaş ve çekişme ortamı iki ırka da zarar veriyormuş.. İki kral kadim ağacın gölgesinde söz vermişler.Böylece "Hazar Devri" başlamış.
Bir süre Ezakilerin lideri Zend ölmüş. Yerine geçen kötü kalpli Zigat barışa son vermiş ve savaşı tekrar başlatmış. Umutların tükendiği o anda Yaşlı Kral Kadu, Demirci Vadisi'ndeki ağaca tekrar sığınmış. Ağaç ona halkını kurtaracak sırrı açıklamış: On iki üstün yaratık ve cillelerin gücü.
Kadu bir kum ocağında su, hava, toprak ve ateşle iki cille yapmış. Cilleler ağaca teslim edildiğinde, İkivak derin uykusundan uyanmış ve bir duvar, insanlarla Ezakilerin dünyalarını birbirinden ayırmış. Kadu cillelerin bulunmaması için dört kitap oluşturmuş ve bunları ayrı ayrı, sadece kendi bildiği gizli yerlere saklamış. Çünkü sadece cillelerin hepsi bir araya geldiğinde boyut kapısı açılabiliyormuş. İşte bu yüzden Kadu'nun sırrı korunmalı, kapı açılmamalı.

Cilleler


Dört arkeolog toprak kitabını buldu. Cilleler tek başlarına kullanıldığında boyut kapısını açmasa bile dünyalar arası geçisi sağlıyordu. Arkeologlar meraklarına yenik düştü ve boyut kapısını geçti.
Ad:  cille.png
Gösterim: 3387
Boyut:  46.2 KB
Arkeologları esir alıp cilleleri ele geçiren Ezakiler, insan dünyasına üç tane avcı yolladı. Gabi, Ahendil ve Rehzen. Avcılar görevi kapıyı sonsuza dek yok etmek için bütün cilleleri ele geçirmekti.
Bu esnada üç çocuk piknik yapmak için yaşlı şelalenin oraya gitmişlerdi. Solini, Talu ve Kayra. Bir mağara dikkatlerini çekti. Mağaranın içinde asılı duran bir kitap vardı. Çocuklar kitabı açtıklarında içinde üç tane cille bulmuşlardı. Böylece farkına olmadan kadim bir savaşın içine girmiş oldular. Kayra ve arkadaşları acaba Ezakileri durdurup korkunç savaşın başlamasına engel olabilecek mi?

Karakterler


İnsanlar
  • İnsan Ekibi: Kayra, Solin, Talu, Müdrik,Esher
  • Ezaki Ekibi: Rehzen, Ahendi, Gabi, Ezaki Kralı
  • Muhafızlar: Lahik, Gazal, Aşula, Müdrik, Lagar, Calip,
  • Akabat ile ekibi: Akabat, Edna, Bedevaz,
  • Diğerleri: Adel, Parmaksız Mansur, Fenna, Benna, Zenciri, Esher, Abus, Haver, Aster, Karzar, Haris, Telbis, Hazık,Cahan, Kadu, Zend,Zigat,Kral Ebrar
Ezakiler
Rehzen
Ezaki kralının Zerran'ın oğludur. Babasının verdiği özel eğitim sayesinde lider özellikleriyle öne çıkan bir Ezaki askeri olarak yetiştirilmiştir. Yıllarca kız kardeşi Ahendil ve yol arkadaşı Gabi üzerinde sert bir otorite kurarak bu üçlünün lideri olarak hareket etmiştir.

Ahendil
Bir gözüyle cillelerin içindeki yaratıkları görebilme yeteneğini olan Ahendil, bu yüzden cilleler hakkında engin bilgilere sahip. Oldukça sert ve anlaşılması zor biri olan bir karakter, sözünü geçirmek ve dediğini yaptırmak için elinden geleni ardına koymuyor.

Gabi
Koca cüssesiyle korku salan Gabi, tavırlarıyla bu korkuyu haksız çıkarmıyor. Maalesef ki en zor engelleri aşacak, en sert koşullarda dik duracak yapıya sahip olsa da bazen yumrukları aklının önüne geçebiliyor. Gabi baskı altında olmadığı sürece çok tehlikeli ve kurnaz bir rakip, bu yüzden de çoğu zaman lideri Rehzen'in ilk tercihi.

Ezaki Kralı
Ezakilerin zalim kralı. İnsanlara değil, yönettiği halkına karşı da son derece gaddardır. Ezakilerin insanların üstünde olduğunu düşünmektedir ve insanlarla ezakilerin barış içinde yaşamaları fikrine katlanamamaktadır. Tıpkı bağlı bulunduğu hanedanın çeşitli haksızlıklarla tahtı ele geçirdiği gibi, o da bu tahtı benzer oyunlarla elinde tutmaya uğraşmaktadır.

Diğer karakterler


Hale,Zenciri,Benna-fenna,Hazık ,Haris,Esher,Adel,Parmaksız Mansur Usta,Mevsuk,Telbis
Derlemedir

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 11 Haziran 2016 18:19 Sebep: Sayfa düzeni,moderatör ekleri ,foruma uygun resim ekleri
perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
11 Haziran 2016       Mesaj #2
perlina - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  cille.jpg
Gösterim: 2113
Boyut:  212.2 KB

Sponsorlu Bağlantılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.

Benzer Konular

11 Haziran 2016 / Jumong Sinema-TV
14 Haziran 2016 / Candy_Girl Sinema-TV
23 Mart 2017 / Kidzo Sinema-TV
9 Haziran 2016 / Jumong Sinema-TV
9 Haziran 2016 / Jumong Sinema-TV