Arama

Doraemon (Çizgi Dizi)

Güncelleme: 9 Haziran 2016 Gösterim: 4.419 Cevap: 3
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
16 Şubat 2014       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye

Doraemon (Çizgi Dizi)


MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Fujiko F. Fujio tarafından yapılan bir Japon çizgi dizidir.
Doraemon ismi "dora neko " (sokak kedisi) "dora"başıboş anlamına gelen ve şimdilerde kullanilmayan ,erkek cocukların isimlerinin ardına eklenen Japonca "emon" eklerinden oluşur.
Doraemon, aslında gelecekten gelen bir robot kedidir.Olay, Matsushiba Robot Fabrikası'nda robot kediler üretilirken bir yıldırımın bir robot kediye düşmesiyle olmuştur ve bir insan gibi davranmaya başlamıştır. Hiçbir şeyi düzgün
Alıntıdaki Ek 50352
yapamadığı için bütün robotlar onu dışlamıştır. O da fabrikayı terkederek bir eve çekilmiştir. Tam pizzasını yiyecekken başına bir fare konmuştur, Doraemon korkudan başını yaralamıştır. Bir robot kliniğine çıkarıldığında kulaklarını kaybetmiştir. O da üzüntüden plajda ağlamıştır ve ağlayınca fabrikada boyanan sarı renk akıp, ilk ve şimdiki hali mavi rengi kalmıştır. Sonra da geçmişe giderek Nobita Nobi adlı bir çocuğun dolabına girmiştir ve Doraemon, Nobita ve arkadaşlarıyla çok iyi geçinmektedir.

Konusu


Hikaye Nobita’nın gelecekteki bir akrabası olan Sewashi’nin onun daha sorumlu ve daha az tembel olmasına yardımcı olması için Doraemon’u geçmişe göndermesine dayanır. Bu şekilde gelecekteki torunları yoksulluk içinde yaşamayacaktır. Doraemon böylece Nobita’nın masasının çekmecesinden çıkıp, onu yoksulluk ve başarısızlıktan kurtarmaya yardımcı olur.

Doraemon geleceğin aygıtlarını kullanacak, Nobita ve üç arkadaşıyla birlikte heyecanlı ve eğlenceli serüvenlere atılıp görevini yerine getirmeye çalışacak. Arkadaşlarından Shizuka, Nobita’nın gizli aşkı ve grubun küçük hanımefendisi; Suneo anne babasını parmağının ucunda oynatan şımarık çocuk; Giant ise korkakların zayıflığından her zaman yararlanan iri bir oğlandır. Hep birlikte her bölümde farklı bir serüvene atılırlar. İlk olarak 1969’da yayınlanan ve Fujiko F Fujio’nun eseri olan bu dizi, eğlenceli ve hayallerle dolu kısa hikayelerden oluşmaktadır.

"Doraemon" ismi yaklaşık olarak "başıboş" anlamındadır. Doraemon'un yazılımı iki Japon alfabesinden oluşmuştur. "Dora" kelimesi Katakana alfabesi, "Emon" kelimesi ise Hiragana alfabesinden oluşmuştur. "Dora" sokak kedisi anlamında, "Emon" ise geçmişten gelmiş, artık çok sevilen erkek anlamındadır.

Ana Karakterler


Doraemon
Doraemon, doğum tarihi 3 Eylül 2112 olan ve gelecekten gelen mavi renkte bir robot kedi. Nobita'ya yardımcı olmak için gelecekten gelmiştir. En çok sevdiği şey Dorayaki (ドラ焼き, bir Japon keki), en nefret ettiği şeyler ise farelerdir. 129 kg'dır ve 129 cm'dir. Dört boyutlu cepe sahiptir.

Nobita Nobi
Nobita, Doraemon'un en iyi arkadaşıdır. 7 Ağustos'ta doğmuştur. Manga serisinde 4, anime serisinde 5'inci sınıfta okumaktadır. Kalacak bir yeri olmadığı için Doraemon,artık Nobita'larda kalmaktadır.

Shizuka Minamoto
Mayıs'ta doğmuştur. Nobita ile sınıf arkadaşıdır. Samimi bir kızdır. Banyo yapmak hobisidir. En sevdiği yiyecek fazla kızarmamış patatestir. Keman çok iyi çalar.

Suneo Honekawa
Şubat ayında doğmuştur. Nobita'nın sınıf arkadaşıdır. Alçak komplekslidir. Kendini beğenmiştir, her gün ayna karşısında kendini över. Ailesi çok zengindir, babası şirket başkanı, aynı zamanda bir dizide oynamaktadır.

Takeshi Gōda/Gian
15 Haziran'da doğmuştur. Nobita'nın sınıf arkadaşıdır. Sınıf, onu "zorba" olarak tanır. Zorba ve iri yarı olmasına rağmen oldukça duygusaldır. Oldukça şişmandır. Şarkıları korkunçtur. Çocukları korkutmayı çok sever.

Dorami
Shizuka ve ben çok iyi arkadaşız. Çok iyi anlaşıyoruz ve aynı dili konuşuyoruz. Ama erkek çocukları bazen o kadar çocuksular ki... Haksız mıyım? Tamam kabul ediyorum, bazen onlara ihtiyaç duyuyoruz. 16. yüzyılda korsanlar dönemine gittiğimizde eğer imdadımıza yetişmeselerdi yanmıştık.

Nobi ailesi


Tamako Nobi/Anne
Nobita'nın annesidir. 38 yaşındadır ve ev kadınıdır. Nobita, tembellik yapınca ya da yaramazlık yapınca ona çok kızar. Evlenmeden önceki soyadı Kataokadır.

Nobisuke Nobi/Baba
Nobita'nın babasıdır. 24 Mayıs'ta doğmuştur, 36 yaşındadır. Tamako Nobi ile evlidir.
Derlemedir

Son düzenleyen perlina; 9 Haziran 2016 11:56 Sebep: Sayfa düzeni,moderatör ekleri,foruma uygun resim eklemesi
🌘 🚀
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
16 Şubat 2014       Mesaj #2
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye


Sponsorlu Bağlantılar

Son düzenleyen perlina; 9 Haziran 2016 11:38
🌘 🚀
TiviSank - avatarı
TiviSank
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2015       Mesaj #3
TiviSank - avatarı
Kayıtlı Üye
Doraemon (Çizgi Dizi)

Ad: Doraemon
Yapım Yılı: 2005-Günümüz
Bölüm Sayısı: 665 (Devam ediyor)
Kanal: Disney Channel

Doraemon, şanssızlığı yüzünden yeterince başarılı olmayan bir öğrenci olan Nobita'yı kurtarmak üzere gelecekten bugüne zaman seyahati yapmış robotik bir kedidir. 4 boyutlu cebinden çıkardığı sonsuz çeşitlilikteki muhteşem cihazlarla Doraemon, Nobita'yı küçük ve büyük tüm sorunlarından kurtararak ona yardımcı olmaya çalışmaktadır.
Son düzenleyen perlina; 6 Haziran 2016 21:55
perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
9 Haziran 2016       Mesaj #4
perlina - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  doraeman.jpg
Gösterim: 764
Boyut:  198.6 KB
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.

Benzer Konular

11 Haziran 2016 / Jumong Sinema-TV
14 Haziran 2016 / Candy_Girl Sinema-TV
11 Haziran 2016 / Sasuke Uchiha Sinema-TV
23 Mart 2017 / Kidzo Sinema-TV
9 Haziran 2016 / Jumong Sinema-TV