Arama

Pepee (Çizgi Dizi)

Güncelleme: 14 Haziran 2016 Gösterim: 8.837 Cevap: 2
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
25 Ekim 2011       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye

Pepee (Çizgi Dizi)


MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Düşyeri prodüksiyon ve Ayşe Şule Bilgiç senaristliğinde eğitici çizgi dizi Pepee,2008'de hayatımıza girdi.Dizinin müziklerini Kıraç
yapmıştır.

Kimdir Pepee?


Pepee 4-6 yaş grubu çocuklara öncelikli olarak seslenen bunun yanı sıra 3-9 yaş aralığındaki çocuklarımıza hitap eden bir karakter. Aile yapısı, konuşması ve mizacı ile tam bir Türk çocuğu.

İsmi niye Pepee?


Anadolu’da pek çok kişinin bildiği üzere kekeleyerek, biraz bozuk konuşanlara ‘pepe’ denir; ‘pepeliyor’ diye dalga geçilir. Bizim oğlumuz da bölümlere yeni başladığında biraz pepeliyordu.
Alıntıdaki Ek 50790
Çocuklara düzgün konuşmayı öğretmek üzere seçtiğimiz model artık gelişti ve doğru model oluşturabilecek düzeye geldi. Filmlerin başındaki nidaya da gönderme yaparak adı Pepee kaldı!

Pepee'nin dünyaya gelişi


Günümüz çocuklarının sevgilisi olan Pepee, bizim çocukluğumuzun hayali idi.
Hem eğlence hem de eğitim için önemli bir araç olan çizgi filmleri izlerken, bizim yaşantımızdan, kültürümüzden bir iz olmamasını; çocuklarımızın yaşantısında yer edinmiş bir Türk çizgi karakter bulunmamasını dert edinerek yola çıktık. Türkiye’deki animasyon sektörünün henüz oluşmamış olmasından yılmadık. Altı senenin sonunda dünya standartlarındaki bir çizgi filmi çocuklarımıza sunmuş olmaktan Düşyeri Çizgi Film Stüdyosu olarak kıvanç duyuyoruz.

Pepee'nin eğitici yönü


Bu haşarı Türk çocuğunu ve izleyenlerini Kıraç’ın coşkulu müziği eşliğinde eğlendirirken eğitici değeri için de titiz bir çalışma yürüttük. Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin önderliğinde, eğitim danışmanı akademisyenlerden oluşan bir kadro ile ‘Pepee’yi bir sene boyunca izleyen bir çocuğun öğrenmiş olacakları’nı bir tabloda netleştirdik. Bölümlerimiz bu müfredat çerçevesinde oluşturulmakta.
Pepee çizgi filminde büyüklük küçüklük gibi temel kavramların yanı sıra arkadaşlarla paylaşmak, kardeşle ilişkiler, tuvalet eğitimi gibi konular da işlenmektedir. Çocuğunuz için buradaki olaylar örnek teşkil edecektir. Olumlu örneklerin pekişmesi için önerimiz, bölümleri çocuğunuzla beraber izlemeniz ve bölümler hakkında çocuğunuzla sohbet etmenizdir.

Bu sohbet esnasında ‘Sen geçen gün Efe’ye oyuncağını vermemiştin, bak Pepee oyuncaklarını paylaşarak ne kadar eğlendi.’ tarzında çocuğunuzla bir kıyaslamaya sokmamanızı öneriyoruz. Sorular sorarak kendi başına öğrenmesine fırsat vermeliyiz. “Pepee oyuncağını vermek istemedi değil mi canım?” “Yazık sıkıldı tek başına oynarken değil mi?” “Bak, nasıl eğleniyorlar birlikte oynayınca değil mi?” gibi... (Bu örnek özelinde, çocuğun paylaşmaya hazır yaşta olup olmadığına da dikkat etmenizi öneriyoruz.)
Derlemedir

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 6 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 14 Haziran 2016 00:47 Sebep: Sayfa düzeni,moderatör ekleri,foruma uygun resim eki.
🌘 🚀
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
13 Mayıs 2012       Mesaj #2
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Haylaz mı haylaz, akıllı mı akıllı, tatlı mı tatlı... Büyük-küçük Türkiye'nin sevgilisi Pepee her bölümünde ailesi ve arkadaşları ile tatlı bir maceranın içinde hayatı keşfediyor... Annesi, babası, kardeşi Bebee, nenesi, dedesi ile sıcacık bir ailenin içinde büyüyen Pepee, arkadaşları Zulu, Şila, Köpüş ve Maymuş ile maceradan maceraya koşuyor...

Sponsorlu Bağlantılar
Sabiha Paktuna Keskin ve ekibi de Pepee’nin attığı her adımda bize rehberlik ediyor.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 14 Haziran 2016 00:41
🌘 🚀
perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
14 Haziran 2016       Mesaj #3
perlina - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  pepee.jpg
Gösterim: 952
Boyut:  101.5 KB
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.

Benzer Konular

11 Haziran 2016 / Jumong Sinema-TV
23 Eylül 2012 / MaNeVi_SeLen Soru-Cevap
9 Haziran 2016 / Jumong Sinema-TV
9 Haziran 2016 / Jumong Sinema-TV
8 Temmuz 2015 / Vidal Taslak Konular