Arama

Meg Ryan

Güncelleme: 26 Temmuz 2011 Gösterim: 51.254 Cevap: 2
recruit87 - avatarı
recruit87
Ziyaretçi
9 Ekim 2006       Mesaj #1
recruit87 - avatarı
Ziyaretçi
Başarısının gizi sevimliliği, duygu yükü ve göz yaşları...

Yakınları, Meg Ryan için "iyi bir dost" diyor. Sarı dalgalı saçlı, cin gibi bir kız.
Sponsorlu Bağlantılar
Mag Ryan'ı romantik kişiliklerde sevdik. Ona en çok yakışan rol arkadaşları; Tom Hanks, Nicolas Cage ve Kevin Kline...

19 Kasım 61 tarihinde Fairfield (Connecticut)'da, geleceğin yıldızı doğdu.
Gerçek adı Margaret May Emily Anne Hyra. 18 yaşında annesinin kızlık soyadı Ryan'ı kimliğine yazdırdı.

New York Üniversitesi'nde aldığı gazetecilik eğitiminin ardından, televizyon reklamında oynadı ve ilk parasını kazandı. 20 yaşında George Cukor'un filmi "Rich and Famous" sayesinde büyük ekran ile tanıştı. Bu dönemde pekçok televizyon dizisinde Meg Ryan, başarısını sergileme imkanı buldu.
Ancak bir tek film ile büyük sıçrayışı gerçekleştirdi: TOP GUN. 1986'da gösterime giren film, dünya sinemalarında beyaz perdeye yansıdı ve Ryan, çok geniş bir hayran kitlesi kazandı. Ertesi sene, "Innerspace" çekimlerinde evleneceği adam Dennis Quaid ile tanıştı. Ve nihayet Mag Ryan, When Harry Meet Sally ile romantik komedi ustası Rob Reiner'in seviyesine kadar yükseldi. Bundan sonrasında romantik tarz filmler; SLEEPLESS IN SEATTLE, FRENCH KISS bol alkış topladı. Başarı payına CITY OF ANGELS'ı da ekleyebiliriz.

1997 yılında tarihin 100 starından biri ünvanını alan Mag Ryan; "Dramatik filmler yazmayı isterdim. Ama komedi yapmayı da seviyorum. Aslında hepsini yapmak istiyorum. Sonuçta ikileme düşüyorum. İnanıyorum ki, pek çok farklı karakteri canlandırdım ve filmlerim başarılı görüldü. Sürprizlerin aktristti olduğum için her basın toplantısında şu sorulur "bu sefer ne yenilik var?'. Bu beklentileri karşılıksız bırakmamam gerekiyor." diyor sanatçı bir röportajında.

1997 yılında tarihin en başarılı 100 starından bir olma ünvanını hak kazanan Mag Ryan, Hollywood'un prim yapan sanatçılarından. Film başına ortalama 10 milyon dolar kazanıyor.

Ryan, 'ekürisi' Tom Hanks'e göre, 'tam bir sır kadını'. Meg ile çok iyi arkadaşız, fakat onun etrafında her zaman görülmez bir duvar var. Ve hiç hafife alınacak bir insan değil diyor Hanks onun için.


Hollywood'un ilk süperstarlarından Mary Pickford'tan sonra "Amerika'nın Sevgilisi" unvanını Meg Ryan'a kadar kimse alamadı.


Eşi, Dennis Quaid ile birbirlerine büyük sürprizler hazırlamakla ünlüydüler. Bir keresinde Ryan, Dennis Quaid'in doğumgününde uçakla pankarta "mutlu yıllar" yazdırmış, diğer bir seferinde ise Quaid bir okul bandosuyla ona sürpriz yapmıştı.


Bunu biliyor musunuz?: Romantik komedilerin kraliçesi olarak ünlenen Ryan'ın en sevdiği romantik komedi ise Warren Beatty ve Natalie Wood'un oynadığı "Splendor in the Grass".

"Innerspace" çekimlerinde evleneceği adam Dennis Quaid ile tanıştı.

Meg Ryan arabasını yeraltı garajlarına park etmiyor.
French kiss filmi çekimlerinde uçak korkusu yüzünden zor anlar yaşamış.
1994 yılında People Magazine dergisi Meg Ryan'ı dünyadaki en guzel 50 insanından biri seçmiştir.

"Meg Ryan" ismi "Germany"nin harflerinden türetilmiş.
1998 yılında Amerika çapında yapılan büyük bir oylamada sinemaseverlerin en sevdikleri kadın oyuncu seçildi.

"Steel Magnolias", "Pretty Woman", "Ghost" ve "Silence of the Lambs" filmlerindeki başrolleri kabul etmedi.

MELTEM CUMBUL:'Şu anda en çok beğendiğim oyuncu Meg Ryan. Belli bir tarzı, sınırı yok. Her türlü rolün oyuncusu'
Sinem Kobal: Başarıyla, yetenekle, kaliteyle bir yer sağlayabilmek hedefim.Tarz olarak kendimi Meg Ryan'a benzetiyorum

Bir melegin bir kadin doktora olan askini anlatan "City of Angels / Melekler Sehri"nde, Hollywood yine metafizik dunyaya tasiniyor. Nicolas Cage ve Meg Ryan'in basrollerini paylastigi yapim, Wim Wenders'in "Berlin Uzerinde Gokyuzu" filmine bir gonderme ayni zamanda...
Maggie Rice, Los Angeles'li bir kalp doktorudur. Bir hastasi ameliyat masasinda olunce cok sarsilir. Oysa bu olumde hicbir hatasi yoktur. Doktorun bu hali, olen hastayi rahatlatmak icin orada bulunan melek Seth'in dikkatini ceker. Seth, kentte yasayanlari kollamakla gorevli meleklerden biridir ama onlarin islerine karisamaz ve onlarla hicbir iliskiye giremez. Ancak Maggie'ye karsi farkli duygular icindedir. Onu izleyerek, hatta ona kendini gostererek kurallari cigner. Maggie de Seth'e karsi duyarsiz degildir, aralarinda garip bir cekim oldugunu dusunur; Seth'in kim oldugunu, nereden geldigini anlayamasa da...

Bu durumu meslektasi Cassiel ve Maggie'nin hastasi eski bir melek olan Messinger'la konusan Seth, "dunyaya donmeye" karar verir. Ancak bu, geri donusu olmayan bir adimdir; o artik olumsuz olamayacak, aci ve olum gibi insani olaylari da yasayacaktir. Ne var ki Seth dunyaya donerken, akli karisan Maggie de kenti terketmis ve baska bir yere gitmistir. Seth, Maggie'yi takip eder ve olaylar gelisir...

Wim Wenders'e gonderme
Erkekler Mars'tan kadinlar da Venus'ten gelmisti ya, bu hafta izleyecegimiz romantik drama "City of Angels / Melekler Sehri" bu guzergahi degistiriyor ve erkekleri cennetten, kadinlari ise Los Angeles'tan getiriyor. Yonetmenligini Brad Silberling'in yaptigi film ilginc bir nokta uzerinde yukseliyor. Bilindigi gibi gorunmeyen yaratiklar, yani hayaletler son donemde Hollywood'u sikca ziyaret ediyor. Demi Moore'u basimiza musallat eden o unlu "Ghost / Hayalet" filminden beri bir ayagi tutmayan asklar gundemde. Silberling'in filmi ise bu kliselesmis oykuyu, unlu Alman yonetmen Wim Wenders'in artik klasik olarak anilan yapiti "Berlin Uzerinde Gokyuzu"ne gondermeler biciminde sunuyor.
Film olarak cok basarili olmasa da "Melekler Sehri," Hollywood'un Avrupa sinemasindan uyarladigi diger yapimlar arasinda farkli bir yerde duruyor. Bunun nedeni senaryo yazari Dana Stevens ve yonetmen Brad Silberling'in ortak cabalari. Wenders'in filmiyle bu yapim benzer bir temayi hatirlatsa da, daha sonra farkli yonlere dogru yol aliyor. "Berlin Uzerinde Gokyuzunu"nde bir melek trapezci bir kadina asik oluyor ve onun pesinde surukleniyordu. Bu filmde ise kent, ask hikayesi kadar on planda. Bu kez ask oykusu herseyi eziyor ve Wenders'in yapitinda finalde gelinen nokta, "Melekler Sehri"nde oykunun basinda kullaniliyor. Boylece film, mesajini daha dogrudan aktarabilen, imkansiz ask oykusunde metafizigi daha az kullanan bir calisma olarak cikiyor karsimiza.

Isin sirri isikta
Ancak hepsinden onemlisi, "Melekler Sehri"nin siradan bir Hollywood filmine gore cok sasirtici olmasi. Temasini "melek kiza rastlar" diye ozetleyebilecegimiz filmin en cekici yani, goruntu yonetmeni John Seale'in parlak calismasi ve Guney Kaliforniya'nin o farkli isigini iyi kullanabilmesi. Yonetmen Silberling dmeyi basarmis. Kostum tasarimcisi Shay Cunliffe ise meleklere Armani tarzi uzun siyah pardesuler giydirmis. Bu da ozellikle meleklerin safak vakti yaptiklari sahil toplantilarina farkli bir renk katiyor.

Yonetmen Brad Silberling'in daha onceki islerine bakildiginda ("Kanun Kanundur," "Hill Caddesi Karakolu" gibi dizilerin yani sira "Casper" adli film) bu filmin ozel bir yere oturdugunu soylemek mumkun. Ozellikle atmosferiyle dikkat ceken "Melekler Sehri"nin, kendine had safhada guvenen biri tarafindan cekildigi belli oluyor. Filmin oyuncu kadrosu da ilgi cekici. 90'lar boyunca neredeyse butun romantik komedilerde karsimiza cikan Meg Ryan, bir kez daha kendine yakisan bir tiplemeyi uzerine geciriyor. Nicolas Cage ise baskasinin elinde farkli yonlere suruklenebilecek bir karakteri yogun bir duygusallikla canlandiriyor. Ozetlersek; kotu senaryolarla dolu filmlerin at oynattigi bir ortamda "Melekler Sehri" uygun bir secenek...

BU FİLMDE İSE YİLDİZİ PARLAMİŞTİ ÜNLÜ AKTRİSİN..
Top Gun
Usta donanma pilotu Pete Mitchell ileri derece eğitim için gönderildiği Miramar Donanma Hava Üssü'nde herkesin ulaşmaya çalıştığı Top Gun onur ödülü için en kıdemli pilotlardan biri olan Tom Kasansky ile başa baş bir mücadele içine girer. Mitchell'ın babası, kendisinin sebep olduğu bir kazada çok sayıda başka askerle birlikte şehit olmuştur. Bu durum diğer pilotların Mitchell'a karşı tavırlarındaki soğukluğun da nedenidir... Mitchell bir süre sonra üste tanıştığı bir sivil danışman olan Charlotte Blackwood ile tutkulu bir ilişki yaşamaya başlar.

Bir arkadaşının ölümüyle sarsınan Mitchell, Top Gun ödülünü almayı başaramayınca psikolojik sorunlar yaşamaya başlar. Beklediği başarıyı yakalamak için son şansı ani bir uluslararası krizde yerine getirmekle görevlendirdiği kritik bir görevdir.

1986'nın en çok hasılat yapan filmi olan Top Gun, 80'lerin bol aksiyonlu, erkek-egemen askeri dramaları içinde özellikle havadan çekilen yüksek bütçeli uçuş sekanslarının yarattığı heyecan ile ön plana çıkmıştı. Yönetmen Tony Scott'ın eski bir reklam yönetmeni olması filmin bol hareketli estetiğinin başarısını açıklıyor.



BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Jumong; 26 Temmuz 2011 20:05 Sebep: kırık linkler kaldırıldı, sayfa düzeni
Biyografi Konusu: Meg Ryan nereli hayatı kimdir.
NAIAS - avatarı
NAIAS
Ziyaretçi
26 Eylül 2007       Mesaj #2
NAIAS - avatarı
Ziyaretçi
Meg Ryan


Sponsorlu Bağlantılar

5006800 tml
  • Name: Meg Ryan
  • Date of Birth: Kas?m 19, 1961
  • Place of Birth: Fairfield, Connecticut, USA

Biography: Blond-haired, blue-eyed with an effervescent personality, Meg Ryan graduated from Bethel high school, Bethel in June 1979. Moving to New York, she attended New York University where she majored in jou...rnalism. To earn extra money while working on her degree, Meg went into acting using her new name Meg Ryan. In 1981, she had her big screen debut as Candice Bergen's daughter in George Cukor's last film Rich and Famous (1981). She tried out and was cast as Betsy in the day time television soap "As the World Turns" (1956). She was part of the cast from 1982 to 1984. Meg also had a part in the television series "One of the Boys" (1982), but this show was soon cancelled. In 1984, she moved to tinsel town and landed a job in the western Television Series "Wildside" (1985). With her part in the highly successful movie Top Gun (1986) Meg became a star with "take me to bed or lose me forever". This led to Meg being cast in Steven Spielberg's movie Innerspace (1987) where she co-starred with Dennis Quaid. She again co-starred with Quaid in the remake of D.O.A. (1988) and they married on Valentine Day in 1991. In 1989, Meg appeared in another blockbuster called When Harry Met Sally... (1989) and the scene at the restaurant became famous. Meg was nominated for both the Golden Globe and the BAFTA. In 1990, she co-starred with Tom Hanks in Joe Versus the Volcano (1990) and this time she played three roles as DeDe/Angelica/Patricia. She appeared again with Tom in the very successful Sleepless in Seattle (1993) for which she was again nominated for the Golden Globe. In 1994, Meg decided to act against type when she appeared as the alcoholic wife and mother in When a Man Loves a Woman (1994). After that, she went back to "cute" with both I.Q. (1994) and French Kiss (1995). In 1994, Meg won the Harvard Hasty Pudding Award as "Woman of the Year" and was voted as being one of "The

50 most beautiful people in the world 1994" by People Magazine.





5006856 gal





3164082 gal





5321355 gal



5321957 gal



4112269 gal


5321374 gal


5007305 gal







5006882 gal

4112183 gal




5006831 gal

8867040 gal














Son düzenleyen Safi; 29 Ekim 2015 21:53
recruit87 - avatarı
recruit87
Ziyaretçi
16 Ağustos 2008       Mesaj #3
recruit87 - avatarı
Ziyaretçi
meg ryan

Benzer Konular

2 Mart 2012 / buz perisi Sinema ww
13 Mayıs 2013 / Jumong Sinema ww
27 Ocak 2013 / KisukE UraharA Müzik ww
30 Kasım 2011 / Jumong Sinema ww
29 Kasım 2009 / Alvarez Ocean Sanat ww