Arama

Oliver Stone

Güncelleme: 29 Ekim 2015 Gösterim: 5.504 Cevap: 1
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
22 Aralık 2006       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Oliver Stone
250px Oliver Stone 01
Oliver Stone ABD'li bir yönetmendir.
Sponsorlu Bağlantılar
Oliver Stone 15 Eylül 1946 New York'da doğmuştur. Babası yahudi idi. Tahsilinden sonra Saigon lisesinde öğretmen olmak için ABD'yi terketmiştir. ABD'ye döndüğünde askere gitmek için başvurmuştur. Vietnam savaşında iki kez yaralanıp ''Purple Heart'' ödülünü kazanıp ''Bronze star''ı olmuştur.

Purple Heart
Savaş'ta geçirdiği zamanı ''Platoon, Geboren am 4. Juli'' ve ''Zwischen Himmel und Hölle'' filmlerinde de vurgulayacaktı çünkü kendi trubundan birinin bombasından yaralandığı kanaatindeydi. Savaş'tan sonra New York'daki filim yüksekokulundan mezun olmuştur. 1972 yılında ''B-Movie'' adlı korku filminde ilk defa yönetmenlik yapmıştır. İlk başarıları ''Conan der Barbar'', ''der Remake'' ve ''Scarface'' ve ''Das Jahr der Drachen'' filmlerinde senaryo yazarı olarak olmuştur. Aynı zamanda birçok senaryo yazmıştır, ancak bunlar hiçbir zaman gerçekleştirilmemiştir. 1978 yılında ilk Oscar ödülünü ''12 Uhr nachts'' (Gece 12'de) adlı senaryosu için kazanmıştır. Daha sonra iki kez, 1987'de ''Platoon'' için, 1990'da ise Vietnam savaşını vurguladığı ''Geboren am 4. Juli'' için 'en iyi yönetmen' ödülünü kazanmıştır. Ayrıca daha sonra da birçok farklı ödüller kazanmıştır.

Son düzenleyen Safi; 29 Ekim 2015 22:30
Biyografi Konusu: Oliver Stone nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
BARIŞ - avatarı
BARIŞ
Ziyaretçi
22 Aralık 2006       Mesaj #2
BARIŞ - avatarı
Ziyaretçi
Ünlü yonetmenin bazı flimleri

Sponsorlu Bağlantılar


Yönetmen : Oliver Stone
Oyuncular : Michael Douglas, Tamara Tunie
1980'lerin iş dünyasının perde arkasına bakan bu filmde, genç ve hırslı bir broker (Charlie Sheen) Wall Street efsanesi Gordon Gekko'nun (Michael Douglas'ın Oscar® kazandığı performansı- En İyi Erkek Oyuncu 1987) gücü, statüsü ve finansal sihirbazlığı tarafından baştan çıkartılır ve yasadışı ve çekici şirket ajanlığı dünyasına girer... Borsa filmi, Oliver Stone'un Amerikan Rüyası'nın nasıl yanlış yola gittiğini anlatan ahlak hikayesidir.


Yönetmen : Oliver Stone, Robert Rossen
Oyuncular : Colin Farrell, Richard Burton
"Büyük İskender'in Efsanevi Hikayesinin
İki Muhteşem Yorumu!"

Büyük İskender efsanesinin 2004 yapımı ve 1956 yapımı iki versiyonu şimdi bu kaçırılmaması gereken özel kutulu setle evlerinizde! Büyük İskenderi, Colin Farrell ve Richard Burton'ın yorumlarıyla izleme fırsatını kaçırmayın!


Yönetmen : Oliver Stone
Oyuncular : Joan Chen, Tommy Lee Jones
Platoon filmiyle sizi Vietnam savaş alanına ve Born on the Fourth of July ile de sizi Amerikan topraklarına götüren, üç Akademi Ödüllü yönetmen Oliver Stone'dan bu sefer, her iki cephede de yaşamayı başarmak üzerine bir film geliyor. Savaşan bir adam ve dayanan bir kadının güçlü hikeyesinde Tommy Lee Jones ve Joan Chen "ödüllendirilecek kalitede performanslar" (Peter Travers, Rolling Stone) sergiliyorlar... Ve savaş zamanı patlayıcılarla dolu bir alandan çıkmaya çalışan, Cennet ve Yeryüzü arasında gidip gelen bir aşkı canlandırıyorlar...



Yönetmen : Oliver Stone
Oyuncular : Bryan Larkin, Tom Cruise
Tom Cruise'un Vietnam gazisi Ron Kovic rolüyle sürükleyici ve unutulmaz bir performans sergilediği filmin yönetmenliğini de başarısıyla Akademi Ödülü kazanan Oliver Stone yapıyor. Gerçek bir yaşam hikayesinden esinlenilen, film de Vietnam savaşına gitmek için gönüllü olan genç, heyecanlı Kovic'in nasıl yaşama isteği tükenmiş, felçli bir savaş gazisine dönüştüğü anlatılıyor


Yönetmen : Oliver Stone
Oyuncular : Tom Cruise
Masumiyetin kaybolup cesarete dönüştüğü bir hikaye.
Tom Cruise'un Vietnam gazisi Ron Kovic rolüyle sürükleyici ve unutulmaz bir performans sergilediği filmin yönetmenliğini de başarısıyla Akademi Ödülü kazanan Oliver Stone yapıyor.


Yönetmen : Oliver Stone
Oyuncular : Kevin Bacon, Kevin Costner
"Seneler boyunca görülmesi gereken bir film olarak kalacak."
-Mike Clark-
USA Today

"Umarım değişik yerlerdeki tüm insanlar bu filmi görür ve kendi kararlarını verirler. JFK, Warren Komisyonu'nun hikayesine bizim getirdiğimiz alternatif, insanların tarihi yeniden düşünmeleri için bir fırsat. Umarım insanlar politikanın nasıl yapıldığının ve kralların nasıl öldürüldüğünün daha farkında olurlar. Ve umarım ki bu film insanların, geçmişe oranla gelişme göstermiş daha iyi bir geleceğe şekil vermek için, politik olarak aktif hale gelmelerini sağlar. Bunlar benim en içten dileklerim...
Son düzenleyen Safi; 29 Ekim 2015 22:30

Benzer Konular

7 Aralık 2011 / KisukE UraharA Müzik ww
13 Kasım 2015 / ThinkerBeLL Sinema ww
17 Aralık 2015 / BrookLyn Moda ww
6 Aralık 2008 / KisukE UraharA Sinema ww
1 Mayıs 2009 / HipHopRocK Edebiyat ww