Arama

Jim Henson

Güncelleme: 22 Kasım 2015 Gösterim: 3.006 Cevap: 2
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
24 Eylül 2011       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Jim Henson

Sponsorlu Bağlantılar


24 Eylül 1936 yılında doğan James Maury "Jim" Henson, en iyi Muppets yaratıcısı olarak bilinen Amerikalı kuklacı, aktör, senarist ve yönetmen. Bir kuklacı olarak Henson, Susam Sokağı ve Muppet Show gibi çeşitli televizyon programlarında yapılan Muppet Movie ve The Great Muppet Caper, Fraggle Rock, The Dark Crystal ve Labirent gibi projeler için gelişmiş kuklaların yaratıcısı. Ayrıca Kermit ve Ernie yani Edi'yi seslendirmiştir.

Bir Oscar adayı film yönetmeni. Emmy ödüllü televizyon yapımcısı ve Jim Henson Vakfı'nın kurucusu.

Henson 53 yaşındayken 16 Mayıs 1990 sabahı vefat etti...



BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 22 Kasım 2015 23:28
Biyografi Konusu: Jim Henson nereli hayatı kimdir.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
24 Eylül 2011       Mesaj #2
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Jim Henson, 24 Eylül 1936′da ABD Missisipi"de doğdu ve MarylandÜniversitesi"nde eğitimini gördü. Jim Henson Muppets yaratıcısı olarak bilinen Amerikalı kuklacı, aktör, senarist ve yönetmendir.Jim Henson Susam Sokağı ,Muppet Show ve Muppet Movie"nin yapımcısıdır.Amaerikalı puppeteerin de yapımcısıdır.Jim Henson Mississippi doğumlu olup Henson Maryland Üniversitesi"nin en çok bilinen kuklacılarından biridir.Başarısı Çocukar için Dünyanın en ünlü televizon programlarından biri oldu.Ayrıca Kermit ve Ernie yani Edi'yi seslendirmiştir.

Sponsorlu Bağlantılar
Eğitiminigörürken bir yandan da kukla sektörünün temellerini atmaya hazırlanan Henson, ilk olarak Sam ve arkadaşları, Susam sokağı gibi bizlerin de yakından tanıyacağı başyapıtları ortaya çıkardı. Daha sonra Muppet Show, MuppetMovie, The Greet Muppet Kapari gibi filmleri de gün yüzüne çıkardı.

Yaşadığı dönemdeOscar adayı bir yönetmen olarak gösterilen, Emmy ödülüne sahip olan televizyon yapımcısı Jim Henson; Jim Henson Company,Jim Henson Vakfı ve Jim Henson Creature Derneği"nin de kurucusudur. Kuklasektörünün lideri diyebileceğimiz Jim Henson 16 Mayıs 1990′dahayata veda etmiştir.

Bu süre zarfında, aynı zamanda Saturday Night Live adlı komedi dizisi katıldı. Susam Sokağının başarı Henson tarafından oluşturulan Muppets özellikli Muppet Show, büyük beğeni kazandı. 1969 yılında Susam Sokağı programının büyük başarısı üzerine benzer kukla temaları ile genç ve orta yaş kitlelere hitap etmek fikri üzerine çalışmalar başlamışdır.

1976 yılında başlayan program 5 yıl ve 120 bölüm devam etmişdir. 1981 yılında program yayından kalkarken sebep popüleritenin kaybolması değil, Jim Henson'ın The Muppet Movie (1979) ve The Dark Crystal (1982) gibi bazı sinema projelerine geçmek istemesiydi. The Muppet Show, Muppet tabir edilen kuklalar ekseninde geliştirilmiş olan bir televizyon şovudur. 1976-1981 yılları arasında Jim Henson ve ekibi tarafından yapılmışlardır. Gösterinin yıldızı Susam Sokağı adlı çocuk programında da ana karakterdir. Kermit gösteri süresince sahneyi idare eden, konukları rahat ettirmeye çalışan, gösteri sanatçıları arasındaki problemleri halletmeye çalışan hareketli bir karakter olarak sunulmuştur.

Zaman zaman absürd olarak kabul edilen parodilerle süslenen programda her bölümde bir konuk sanatçı bulunmaktadır. Bu konuklar arasında Christopher Reeve, Johnny Cash, Twiggy, Sandy Duncan, Julie Andrews, Steve Martin, Yıldız Savaşları karakterleri, Diana Ross, Ethel Merman, Paul Simon, John Denver, John Cleese, Gene Kelly, Alice Cooper ilk akla gelenlerdir.

Ayrıca birlikte oluşturulan Michael Jacobs televizyon gösterisi Dinozorlar onun son yıllarda. 1992 yılında ölümünden sonra Barış Manastırı Cesaret Vicdan Ödülü aldı ve 16 Haziran 2011 tarihinde, onun ölümünden sonra Disney Legends Ödülü aldı.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen _Yağmur_; 27 Eylül 2011 10:02
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
9 Haziran 2012       Mesaj #3
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Jim Henson
Vikipedi, özgür ansiklopedi

200px Jim Henson 28198929 headshot

Jim Henson veya tam adıyla James Maury Henson (24 Eylül 1936, Greenville, Mississippi - 16 Mayıs 1990, New York, NY, ABD), Amerikalı kuklacı ve film yapımcısı. The Muppets ve The Muppet Movie yapımcısıdır. Muppets, sözcük olarak marionettes(kuklalar) ve puppets (kuklalar) kelimelerinin birleştirilmesinden oluşmuştur. Karakterler: Kurbağa Kermit, Miss Piggy, Big Bird, Kurabiye Canavarı gibi tanıdık figürler. Ayrıca Kermit ve Ernie yani Edi'yi seslendirmiştir.
Henson, babasının, federal bir ziraatçı olarak atanmış olduğu Hyattsville, Maryland, Washington, DC de bir banliyöde büyüdü. Henson ve gelecekteki eşi Jane Nebel Maryland Üniversitesi'ne devam ederken, Washington televizyon istasyonu için bir kukla gösterisi ve bir ilk Muppets (Kermit dahil) geliştirilmesi, okul yılları boyunca da beş dakikalık bir televizyon programı olarak adlandırılan Sam and Friends'i yaptı. Mezun olduktan sonra (AB, 1960), yardımcıları ile birlikte, televizyon reklamları ve çeşitli televizyon programlarına kısa gösteriler yaptı. Çocuk ve Televizyon programından sonra yaptığı Susam Sokağı 1969 yılında televizyonlarda görünmeye başladı. Muppets Henson ve onun insansı hayvanları o ülke çapında olağanüstü bir popülerlik kazandı.
Muppet Show' un 1976 yılında İngiltere' de yapılan prömiyeri uluslararası bir izleyici kitlesi (yaklaşık 100 ülkede gösterildi) kazandırdı ve kısa sürede bunu hareketli görüntüler olan The Muppet Movie (1979 ), The Great Muppet Caper (1981 ), The Muppets Take Manhattan (1984) izledi. Henson' ın aynı zamanda The Dark Crystal' de yardımcı yönetmenlik (1981), Labyrinth' te yönetmenlik (1986) ve The Witches' da yardımcılıkları (1990) vardır. Animasyon filmleri Muppets haricinde, 1981 yılında bir Muppets çizgi roman sendikası ve çocuklar için üç ayda bir yayınlanan Muppet Dergisi 'ni çıkardı. Bunu animasyonlu bir sabah televizyonda çizgi film programı, Jim Henson Kukla Bebekler izledi. 1984 yılında kablolu televizyon kanallarında Fraggle Rock' un prömiyeri yapıldı. 1990 yılında ölümünden önce, Disney Company ile The Muppets haklarını satmak için görüşmeler yapıldı. 2004 yılında anlaşma tamamlandı ve Disney'e ikonik karakter ticari markalar ve telif hakları transfer edildi.
Film dizileri dışında belirli özel efektler kullanarak, heykel ile yapılan kukla, köpük, kauçuk, plastik ve çeşitli kumaşlar, ya da el kuklaları veya tam kostümlü kişiler (Big Bird ve Snuffleupagus durumunda olduğu gibi) yaptı. El kuklaları için, her baş veya kolda bir baş ve iki kol yaptı, böylece, bir elinde iki kula ile çalıştı. Nadir durumlarda Karmaşık karakterizasyonlar hatta üç kuklacı gereklidir. Kuklayı seslendiren kişi (ya da birincil kişi) sesiydi.
Henson, ayrıca deneysel bir film yapımcısıdır. Time Piece (1965) i yönetti. Yazdığı bir kısa filmde rol aldı. En iyi yönetmen dalında Oscar'a aday gösterilmiş ve en iyi televizyon yapımcısı dalında Emmy Ödülü kazanmıştır. 1967 yılında Henson birkaç kısa film yaptı ve piyasaya sürdü. The Wheels That Go and Ripples yanı sıra endüstriyel filmi olan The Paperwork Explosion IBM Bilgisayar firması için geliştirildi. Daha sonra televizyon belgeseli yazdı. Youth ’68: Everything’s Changing…or Maybe It Isn’t (1968), genç bir nesilde ortaya çıkan isyan kültürünü ifade çabasını anlatan bir filmdi. Alternatif gerçeklikten kaçan bir adamın gerçeküstü bir hikayesi olan The Cub (1969) televizyon filmini yazdı ve yönetti.
Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

5 Eylül 2008 / PiSiK0PATR Sinema ww
6 Kasım 2012 / ThinkerBeLL Taslak Konular
8 Kasım 2015 / KisukE UraharA Sinema ww
24 Kasım 2015 / Efulim Sinema ww
5 Mayıs 2012 / KisukE UraharA Hayali Karakterler