Arama

Joseph Morgan

Güncelleme: 6 Haziran 2012 Gösterim: 6.640 Cevap: 1
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
6 Haziran 2012       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Joseph Morgan
MsXLabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar
Güzel ve yakışıklı oyuncu kadrosuyla dikkatleri çeken The Vampire Diaries’in, acımasız melezini kimin oynayacağı merak konusuyken önce Joseph Morgan adı dolanmaya başladı sağda solda. Sonra fotoğrafları, biyografisi ve filmografisi yayıldı etrafa. En çok merak edilen konu ise, bu bebek yüzlü adamın, dizideki herkesin ödünü patlatan bir vampiri nasıl oynayacağıydı. Beklenen an geldiğinde ve Joseph Morgan’ı Klaus olarak tanıdığımızda fazla söze gerek kalmamıştı. Oyunculuğu, onun sadece güzel bir yüzden ibaret olmadığını gösteriyordu. Kendisinden nefret etmemiz gereken bu manipülatif, egoist ve kibirli adam, bir şekilde, her sahnede bizleri kendisine hayran bırakmayı başardı.
30 yaşındaki Joseph Morgan, "Hex", "Casualty" ve "Doc Martin" gibi dizilerin yanı sıra, "Alexander, Master and Commander: The Far Side of the World" gibi filmlerde yer alsa da, esas çıkışını "The Vampire Diaries"deki Klaus rolüyle yaptı. Londra’da doğan aktör, 11 yıl Swansea’de yaşadıktan sonra tiyatro okumak için Londra’ya geri döndü. Oyunculuğun yanı sıra "With These Hands" filminin de senaristliğini, yönetmenliğini ve yapımcılığını yaptı.


Ad:  Klaus_JosephMorgan.jpg
Gösterim: 768
Boyut:  87.3 KB
  • Doğum: 16 Mayıs 1981, Londra, İngiltere, Birleşik Krallık
  • Meslek(ler): Oyuncu
  • Etkin yıllar: 2003 – Günümüz
Joseph Martin Morgan (d. 16 Mayıs 1981), İngiliz oyuncudur. 2011'de "The Vampire Diaries" isimli The CW kanalında yayınlanan TV dizisinde Klaus (Lord Niklaus) karakterini canlandırmaya başlamıştır.

Kariyer Öncesi

Morgan, 1981'de Londra, İngiltere, Birleşik Krallık'ta dünyaya geldi. 11 yıl boyunca Swansea'de yaşadı. Morriston Comprehensive School'a devam etti. Daha sonra Central School of Speech and Drama'da oyunculuk dersleri almak amacıyla Londra'ya geri döndü.

Kariyer

Joseph Morgan, oyunculuk kariyerine 2003'te yer aldığı "Eroica" ve "Henry VIII" isimli iki TV filmi ve başrolünde Russell Crowe'un oynadığı "Dünyanın Uzak Ucu" isimli filmle başlamıştır. Dikkatleri üzerine çekmeyi başardığı ilk işi ise İngiltere'de Sky1, Amerika Birleşik Devletleri'nde BBC America kanalında yayınlanan "Hex" isimli TV dizisinde canlandırdığı Troy karakteri olmuştur.
Morgan, 2004 tarihli "Büyük İskender" isimli Oliver Stone imzalı filmde Anthony Hopkins, Angelina Jolie ve Colin Farrell ile birlikte rol almıştır.
Morgan'ın asıl büyük çıkışını yaptığı iş ise 2009 yılında The CW kanalında yayınlanmaya başlanan ve kendisinin 2011'de Klaus (Lord Niklaus) karakteriyle dahil olduğu "The Vampire Diaries" isimli TV dizisidir. Ayrıca post-production aşamasında olan Rishi Opel'in yönettiği "The Grind" isimli filmde Paul karakterini ve çekim aşamasında olan Luke Massey'in yönettiği "500 Miles North" isimli filmde James Hogg karakterini (başrol) canlandırmıştır.
Joseph Morgan, oyunculuğunun dışında, "With These Hands" isimli bir kısa filmin senaryosunu yazmış, yapımcılığını yapmış ve yönetmiştir. Vampir günlükleriyle, ismini tüm dünyaya duyuran Morgan herkesi kendine hayran bırakmaktadır. "Positive Woman" isimli, Svaziland merkezli bir kadın hakları derneğine de destek vermektedir.

Filmografi
Ad:  Joseph_Morgan_Filmografi.PNG
Gösterim: 571
Boyut:  20.1 KB

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 4 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Joseph Morgan nereli hayatı kimdir.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
buz perisi - avatarı
buz perisi
VIP Lethe
6 Haziran 2012       Mesaj #2
buz perisi - avatarı
VIP Lethe
Joseph Morgan

Sponsorlu Bağlantılar

Tam adıyla Joseph Martin Morgan 16 mayıs 1981 Swansea, Wales doğumludur.İngiliz oyuncu gençken Central School of Speech and Drama'da okumak için Londra'ya taşınmadan önce Morriston Comprehensive School'da öğrencilik yaptı.
İngiltere'de televizyon dizisi, Sky One ilk serisinde Hex rolüyle karşımıza çıktı.Daha sonra Master and Commander: The Far Side of the World BBC2 miniseries Alexander (Troy) ve The Line of Beauty gibi filmlerde de rol aldı.Joseph, ayrıca Doc Martin ve Casualty adlı televizyon dizilerinde de oynadı.
İngiliz aktör şu an The Vampire Diaries adlı dizide köken vampir Klaus rolüyle karşımızda ve yeni gösterime giren Immortals adlı filmde Spartan Lysander'ı canlandırıyor. Filmde Superman aktör Henry Cavill ile başrolde.

Joseph hayır işlerinde de oldukça becerlikli biri. Positive Women adlı bir derneğin destekçisidir.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 24 Kasım 2015 20:01
In science we trust.

Benzer Konular

6 Kasım 2012 / careless_WhispeR Sinema ww
21 Kasım 2015 / Jumong Sinema ww
24 Kasım 2015 / Jumong Sinema ww
11 Ağustos 2015 / ThinkerBeLL Taslak Konular
13 Haziran 2011 / KisukE UraharA Hayali Karakterler