Şükrü Karatepe
Araştırmacı-yazar, kamu yönetimi uzmanı, akademisyen, yönetici, bürokrat, Kayseri BŞ Belediye Başkanlarından. 16 Nisan 1949, Erkilet / Kayseri doğumludur. Erkilet İlkokulu (1961), Kayseri Lisesi (1968), Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi (1973) mezunu. 1980’de Ege Üniversitesinde Kamu yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. 1983’te Kamu Yönetimi - İdare Hukuku Doktorası yaptı. 1989’da Anayasa doçenti oldu. Bir süre Kayseri’de serbest avukatlık (1975-76) ve Çalışma Bakanlığında İş Müfettişliği yaptı.
Sponsorlu Bağlantılar

Prof. Dr. Şükrü Karatepe, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim üyesi iken, 2016 yılında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak atandı ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde çalışmalarına başladı. Türkiye Yazarlar Birliği ve Birlik Vakfı üyesidir. Toprağın Kanı başlıklı deneme türünde ilk yazısı 1970 yılında Edebiyat adlı edebiyat dergisinde yer aldı. Yazılarını Edebiyat (1970-74) dışında Millî Gençlik (1973-75), Millî Gazete (1985), Zaman (1986-87), Akit (1994-95) Yeni Şafak (1999), Bilgi Hikmet (1994-95), Yeni Türkiye (1995-2000) gazete ve dergilerinde yayımladı.
Şükrü Karatepe’nin hapise giriş sebebi şudur: Kayseri’de 10 Kasım 1996 tarihinde partililere yaptığı bir konuşmada “Hakim güçler “ya bizim gibi yaşarsın ya da her türlü fitneyi, fesadı içinize sokarız” diyorlar. Bu yüzden de Refah Partili bakanlar bile kendi dünya görüşlerini bakanlıklarına yansıtamıyorlar. Bu sabah ben de, resmi görevim, sıfatım nedeniyle bir törene katıldım. Süslü püslü görünüşüme bakıp da laik olduğumu sakın sanmayın. İnancımıza saygı duyulmadığı, sövüldüğü bir dönemde, içim kan ağlayarak, bu günkü törenlere katıldım. Belki Başbakan’ın bakanların, milletvekillerinin bazı mecburiyetleri vardır. Ancak sizin hiçbir mecburiyetiniz yok. Bu düzen değişmeli, Bekledik, biraz daha bekleyeceğiz. Gün ola, harman ola, Müslümanlar içlerindeki hırsı, kini, nefreti eksik etmesin” söyleminde bulunmuş Refah Partisi Davası – Gerekçeli karar ve Ankara 1 No’lu DGM’den bir yıllık hapis ve beş yıl siyasetten uzak kalma cezası almıştır.
2003-2011 yıllarında GAMA Holding, Hukuk Müşavirliği, 2010-2011 yılalrı arasında da MÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği yapmıştır.
Şükrü Karatepe, evli ve üç çocuk babasıdır.
Şükrü Karatepe, 3 nisan 2013 tarihinde Ak Parti Hükümeti tarafından açıklanan ve barış sürecini yönetecek olan 63 kişilik Akil Adamlar listesine Akdeniz Bölgesinden girmiştir.
Kitaplar :
- 1987 – Sivil Toplum
- 1988 – Demokrasi, sivil toplum ve emek hareketi
- 1989 – Osmanlı Siyasal Kurumları
- 1991 – İdare Hukuku
- 1992 – Tek Parti Dönemi (2. baskı 1997)
- 1993 – Anayasaların darbeleri ve modernizasyonu (2. basım 1997)
- 1994 – Türkiye’de Yönetişim Konuları
- 1994 – Anayasa Hukukuna Giriş
- 1996 – Siyaset ve bürokrasi gündemi
-derlemedir.
Biyografi Konusu: Şükrü Karatepe nereli hayatı kimdir.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Şükrü Karatepe
