Arama

Li Myong-Bak

Güncelleme: 21 Mart 2013 Gösterim: 1.217 Cevap: 0
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
21 Mart 2013       Mesaj #1
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Li Myong-bak
MsXlabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

220px Lee Myung bak cropped SebastiC3A1n PiC3B1era   Lee Myung bak

Doğum 19 Aralık 1941 (1941-12-19) (71 yaşında)Osaka, Japonya
Partisi Büyük Millet Partisi
Eşi Kim Yoon-ok
Çocukları Lee Joo-yeon,Lee Seung-yeon,Lee Soo-yeon,Lee Si-hyung
Bitirdiği okul Kore Üniversitesi
Mesleği Ekonomist
Dini Hristiyan

Li Myong-bak
(d. 19 Aralık 1941, Osaka, Japonya), Güney Koreli bir politikacı ve Güney Kore eski Cumhurbaşkanı. Lee Myung-bak daha önce Hyundai Mühendislik ve İnşaat CEO'su ve Seul Belediye Başkanlığı yapmıştır. Yoon-ok Kim ile evlidir ve üç kızı ve bir oğlu vardır. Abisi Lee Sang-Deuk, Güney Koreli bir politikacıdır. Lee Myung-bak Somang Presbiteryen Kilisesi ne katılmaktadır.
Lee Myung-bak Kuzey Kore ile provokasyonlar sonrasında radikal bir strateji tercihi ile Kuzey Kore - Güney Kore hükümeti arasında yaklaşım değişmiş ama aynı zamanda Rusya, Çin veJaponya ile bölgesel diyaloğuda desteklemiştir. Lee Myung-bak Seul'da yapılan 2010 G-20 zirvesine ev sahipliği ile uluslararası arenada önemli bir oyuncu olarak ortaya çıkmıştır.
Lee'nin ailesi Kore Japon kolonizasyonu sırasında Japonya'ya göç etmiştir. Babası Lee Chung-u ve annesi, Chae Taewon Japonya'da bir sığır çiftliğinde bir çiftlik işçisi olarak çalışan bir ev hanımı idi. Lee üç erkek ve üç kız kardeşi ile birlikte yedi çocuktan beşincisidir. 1945 yılında İkinci Dünya Savaşı'nın bitiminden sonra ailesi, babasının memleketi Güney Kore'ye Gyeongsangbuk-do'da Pohang'a döndü.
Lee burs alarak Pohang'da Dongji Ticaret Lisesi gece okuluna gitti. Bir yıl sonra mezun olduktan sonra Lee, Kore Üniversitesi'ne kabul edildi. 1964 yılında, üniversitede üçüncü yıl boyunca öğrenci konseyi başkanı seçildi. O yıl, Lee, Kore yarımadasının kolonizasyonu için Cumhurbaşkanı Park Chung-hee'nin Seul-Tokyo Görüşmeleri karşıtı öğrenci gösterilerinde yer aldı. Lee ayaklanmayı planlamakla suçlanarak Kore Anayasa Mahkemesi tarafından hapis üç yıl hapiş cezasına mahkum edildi ve beş yıl denetimli serbestlik aldı.
Lee 1965 yılında, Tayland'da Pattani-Narathiwat arası Otoban oluşturmak için 5.200.000 $ lık sözleşme ile Kore'nin ilk kez yurtdışı inşaatı işi verildi. Hyundai İnşaat'ta çalışmaya başladı. Şirketin yeni bir çalışanı olmasına rağmen, Lee'nin projeye katılması amacıyla Tayland'a gönderildi. Mart 1968'de Projeyi başarıyla tamamlamış olarak Kore'ye geri döndü ve daha sonra kendisine Seul'de Hyundai ağır makine fabrikası sorumluluğu verildi. Lee 29 yaşında bir şirket müdürü oldu ve sadece beş yıl sonra Kore'nin en genç CEO'su oldu. 1988 yılında 47 yaşındayken Hyundai İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.
27 yıllık kariyeri sonunda Hyundai'den ayrıldıktan sonra siyasete girmeye karar verdi.
Chung Ju-Yung tarafından kurulan Birleşik Ulusal Parti yerine Demokrat Liberal Partisi'ne katıldı. 14 Kore Ulusal Meclisi üyesi tarafından (Oransal temsil için) seçildi. 1996 yılında Lee yeniden Kore Ulusal Meclisi üyesi seçildi. Seul'de Jongno-gu'yu temsil etti.
2002 yılında Lee Seul belediye başkanlığı için yarıştı ve kazandı. Ancak erken seçim faaliyetlerine başladığı için para cezası verildi. Lee savcılar tarafından istenen iki yıl hapis cezasından beraat etti. Belediye başkanı olarak görev yaptığı sırada, Seul'ün Cheonggyecheon ilçesinde popüler bir akarsuyun restorasyonu için çalışmıştır. Lee Myung Bak genellikle destekçileri tarafından başarılı bir restorasyon yaptığı söylenir. Ancak Cheonggyecheon çevreye zarar verdiği için eleştirilmektedir. Örneğin, birçok farklı türde balık, Cheonggyecheon'un restorasyonu tamamlandıktan bu yana yok oldu.
10 Mayıs 2007 tarihinde, Lee resmen başkan adayı olarak Büyük Millet Partisi'nin aday niyetini ilan etti. Kendisinin belirttiği hedefleri "747 Planı" olarak ifade etmiş ve GSYİH% 7 yıllık büyüme, kişi başına 40.000 $ ve G.Kore'nin dünyanın en büyük yedinci ekonomisi yapma taahhüdünü vermiştir. 2007 seçimlerinde aldığı yüzde 48.7'lik oyla rekor kırarak cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandı. 25 Şubat 2008'de Cumhurbaşkanı olarak görevine başlamıştır.
Biyografi Konusu: Li Myong-Bak nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

6 Eylül 2008 / TiglonBoYs Spor ww