Arama

Arsinoe (1. 2. 3. IV)

Güncelleme: 10 Temmuz 2016 Gösterim: 1.790 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
10 Temmuz 2016       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  Arsinoe 1, 2, 3, 4.jpg
Gösterim: 857
Boyut:  40.6 KB

ARSİNOE I

, Mısır kraliçesi, TrakyalI Lysi- makhos'un kızı. Çocuk yaşta, Ptolemaios II Philadelphos ile evlendi (en geç İ.Ö. 281 'de). Görümcesi ve rakibesi Arsinoe ll'nin kıskançlığına uğradı ve bir komployla karşılaştı. Sürgüne mahkûm edildi, yaşamının son günlerini Koptos'ta geçirdi. Ptolemaios III Euergetes'in annesiydi.

Sponsorlu Bağlantılar

ARSİNOE II

Philadelphos, Ptolemaios I ile Berenike'nin kızı, i.u.316 ya doğru 'dünyaya geldi. Önce TrakyalI Lysimakhos, sonra Ptolemaios Keraunos, en sonunda da, her dediğini hiç düşünmeden yerine getirecek kadar onu seven kardeşi Ptolemaios II Philadelphos ile evlendi. Büyük bir siyasal deha gösterdi. Kocasıyla birlikte tanrılaştırıldı.

ARSİNOE III

, Ptolemaios III Euergetes’in kızı. Kardeşi Ptolemaios IV Philopator ile evlendi, onunla birlikte Raphıa savaşı'na katıldı ve Büyük An- tıokhos'un bozguna uğratılmasında etkin rol oynadı. Kibar Fahiş? Agathokleia’nın etkisıaltında kalan kocası tarafından öldürüldü (204).

ARSİNOE IV

, Ptolemaios XII Auletes'in kızı ve Kleopatra'nın kız kardeşi. Vasileri olan Sezar, Mısır'ı Kleopatra’ ya, Kıbrıs'ı da Arsinoe'ye verdi. Bundan hoşnut olmayan Arsinoe, Kleopatra'ya saldırdı; yenilgiye uğradı, Doğuya sürüldü ve Antonius tarafından öldürüldü (İ.Ö.41).

Kaynak: MsXLabs.org & Büyük Larousse

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Arsinoe (1. 2. 3. IV) nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀

Benzer Konular

12 Temmuz 2016 / Jumong X-Sözlük