Arama

Değerli Ziyaretçiler, Lütfen Okuyunuz

Güncelleme: 10 Ağustos 2016 Gösterim: 60.500 Cevap: 3
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
7 Kasım 2008       Mesaj #1
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
Merhaba,

Sponsorlu Bağlantılar
Bu foruma üye olmadan mesaj göndermeniz mümkündür. Ancak göndereceğiniz mesaj anında gösterilmemektedir; bir yetkili mesajınızı inceleyip onay verdiğinde görünür hale gelir. Genellikle sabah 08:00 - gece 02:00 saatleri arasında, ortalama 10-15 dk içerisinde onaylanır.

Anlayışınız ve ilginiz için teşekkürler,
MsXLabs Organization

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 30 üye beğendi.
Son düzenleyen NeutralizeR; 10 Ağustos 2016 23:10
Son derece gururlu insanlar, susmayı ve yalnızlığı sever.
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2008       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Ziyaretçi forumundan katkılarını ve desteklerini esirgemeyen yetkililerimize öncelikle nezaketlerinden ötürü teşekkür ederiz..
Ancak takdir edersiniz ki herkesin tek işi bu forum değil. o yüzden son gelişmelerden haberdar olmamanız doğal. Yapılan geribildirimlerle bu anlaşılıyor..Ben özellikle bir kaç gündür daha çok hissedilen bir kaç aksaklığın giderilmesi açısından bazı hatırlatmalar yapmak istedim..
Sponsorlu Bağlantılar
Öncelikle Thinkerbell'in talimatı doğrultusunda üyeler yeni konu açabilirler..

Alıntı
ThinkerBeLL adlı kullanıcıdan alıntı

Bu konu hala anlaşılamamış görünüyor:
Ziyaretçi forumu, cevabını bilmediğini düşündüğü sorusu olan herkes, sen dahil, tarafından kullanılabilir. Bu sebeple ilgili forumun yetkililerince sana verilmiş cevap, doğru.
Benim bu vurguyu yapmamdaki temel sebep, bazı üyelerin, soru başlıklı bazı konuları, soru-cevap forumunu kullanarak konu açmaları idi. Ki zaten "konu açmaları için değildir" şeklinde bunu belirtiyorum, "üyeler soru soramaz" demiyorum.
Örneklemek gerekirse, "Doğum Kontrol Hapları Şişmanlatır mı?" başlığıyla üye tarafından açılmış bir konuda, soru sorulmuyor, aksine bir konu açılıyordu. Soru-Cevap forumunun esprisini anlamadığı için böyle bir uygulamaya gidiyordu. Bu sebeple birkaç konusu da silindi. Ancak bu, mesela PC teknik destek içerikli bir sorunun mutlak PC Teknik Destek forumunda sorulmasını gerekli kılmaz. Spesifik bir soru, soru-cevap forumu kullanılarak benim tarafımdan bile sorulabilir. Bunu sen de yapabilirsin. Salt ziyaretçilere açık, üyelere kapalı bir forum değil. Kullanım amacı diğer forumlardan farklı hepsi bu. Örneğin, yanılıyor olabilirim üye adı hakkında, cem32 adlı üye takıldığı tüm soru ve sorunları bu forumda dile getiriyor. Ziyaretçi değil, üye. Üstelik soru-cevap forumu sayesinde üye oldu; sorularına verilen yanıtları takip edebilmek ve devam edegelen sorunlarını ifade edebilmek adına.

Ama soru sormak için açılmalı. yani bilgilendirme amaçlı mesajlar silinecektir.

Bir diğer önemli konu ise onaylanan mesajların başlıkları en azından soru şeklinde olmalı.
konu onaylandığında benzer konular zaten altta çıkıyor.Ama taşımanız çok da önemli değil. Tüm mesajlar tarafımdan gözden geçiriliyor. En azından başlığı soru şeklinde ve ilk harfi büyük olacak şekilde onaylarsanız bile bu bizim yükümüzü alacaktır..

Buraya konu açan üyelerimizden ricam ise onların konuları onaylanmadan direk yayınlandığı için soru kalıbında ve gene düzgün başlık kullanmaları.

Cevap veren ve değerli katkılarını esirgemeyen üyeler çok fazla hakim olmadıkları konular hakkında fikir yürütmezlerse ziyaretçilere daha çok katkı sağlayacaklardır..Elbette kendi görüşlerimizi belirteceğiz. Ama bu daha çok yoruma dayalı sorularda olacaktır..

Tüm bunlar özellikle son günlerde iş yükümüzü iki katı arttıran ,her cevap için iki farklı kişinini ayrıca zaman kaybetmesine yol açan konular..
Herkese nezaketleri ve anlayışları için teşekkür ederiz..
Son düzenleyen Keten Prenses; 9 Aralık 2008 23:19
Quo vadis?
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
10 Aralık 2008       Mesaj #3
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
Benim de bu konuda vurgulamak istediğim bir nokta var arkadaşlar. Malumunuz konuları onaylamadan önce gerekiyorsa başlıkları düzenliyoruz. Ancak bikaç sefer dikkatimi çekti, bazen başlıklar konuda sorulan sorudan uzaklaşacak şekilde düzenlenebiliyor.

Bu konuda da daha hassas olabilirsek iyi olur arkadaşlar ...

Kolay gelsin hepimize...
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen NeutralizeR; 10 Ağustos 2016 23:08
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
28 Haziran 2009       Mesaj #4
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
NeutralizeR adlı kullanıcıdan alıntı

Soru-Cevap forumunda bir soruyu cevaplarken yalnızca forumda mevcut olan konunun bağlantısını vermek yerine, lütfen ilgili konudan bir paragrafı kopyalayıp "devamı için tıklayın..." uyarısını ekleyerek konunun bağlantısını verin. Örnek:
Dünyanın en büyük hayvanı hangisidir?

Hatta bu uygulama mevcut cevaplanmış sorular için de yapılırsa çok iyi olur.

Alıntı
ThinkerBeLL adlı kullanıcıdan alıntı

Soru-Cevap forumuna sağlıkla ilgili bırakılan sorulara verilen yanıtlar, uzman olmayı gerektirir bir durum arzetmektedir. Bu sebeple sorununu ifade eden ziyaretçinin sorusuna verilecek yanıtlar bilginiz dahilinde değilse, arkasında duracak konumda değilseniz lütfen "Şu da olabilir" şeklinde ihtimalli yönlendirmelerde bulunmayınız; "Bir uzmana görünmelisiniz" tavsiyesi şeklinde yanıtlayınız.
Ayrıca yine nispi bir kesinlik arzeden sağlık içerikli sorulara verilecek yanıtların içeriğinde mutlaka "Uzman görüş ve önerisi olmayıp sadece bilgilendirme amaçlıdır." ibaresini kesinlikle geçiniz.

Yukarıda belirtilen hususlara dikkat edilmesini önemle rica ederim.
Son düzenleyen NeutralizeR; 10 Ağustos 2016 23:09
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!

Benzer Konular

27 Haziran 2013 / Ziyaretçi Cevaplanmış
17 Ağustos 2010 / RivaN Matematik
23 Aralık 2011 / Chelsea_Eny Hayali Karakterler
7 Şubat 2016 / ThinkerBeLL X-Sözlük
16 Nisan 2010 / _KleopatrA_ X-Sözlük