Arama

Kur'an-ı Kerim ne zaman bir araya getirilmiştir? - Sayfa 5

En İyi Cevap Var Güncelleme: 13 Ocak 2013 Gösterim: 140.129 Cevap: 81
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Ekim 2011       Mesaj #41
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
öffff ödevimm kuranı kerim hangi tarihte nerede hangi ayda hangi gecede indirilmeye başlanmıştır
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Kasım 2011       Mesaj #42
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
610 yılında kadier gecesi zamanında indirilmiştir
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Kasım 2011       Mesaj #43
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
610 YILI RAMAZAN AYINI 27.GECESİ YANİ KADİR GECESİ indirilmeye başlamıştır qwefgh al sana cvp
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Aralık 2011       Mesaj #44
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
hz osmanın dogduktan sonra çoğaltılmıştır
soe - avatarı
soe
Ziyaretçi
27 Aralık 2011       Mesaj #45
soe - avatarı
Ziyaretçi
Kuran-ı Kerim, Hz. Muhammed döneminde yazıya dökülüp bir kitap haline getirilmemiştir. İlk kez Hz. Ebubekir'in halifeliği döneminde derlenip bir araya getirilerek kitap şekline sokulmuştur. Ondan önce sahabelerin ezberinde, ve çeşitli nesnelerin üzerinde saklanmaya çalışılmıştır.Bazı ayetler tek bir kişide rastlanılmıştır.İlk yazım sırasında bu konuda görevlendirme konusunda tattışmalar yaşanmıştır.
Daha sonra Hz. Osman'ın halifeliği döneminde, çeşitli yerlerde Kuran-ı Kerim in okunuşu ve lehçesi nedeni ile sorunlar çıktığı belirtilerek yeni bir komisyon oluşturulup yeniden yazılmıştır.Bu yazım sırasında ilk mufta Hz. Ebubekir'in kızından -Hz. Hafsa- alınarak bu mufta dan faydalanılmıştır.Son yazılan Kuran-ı Kerim çoğaltılarak -4 veya 7 adet olarak ileri sürülmekte- dağıtılmış, önceki yazılı Kuran-ı Kerim ler toplatılarak yakılmış, ilk mufta iade edilmiştir. Ancak kimileri kendilerine ait muftaları yakmamışlardır.
İslam kaynakları bilgilerinde sure ve ayet sayılarında çelişkiler bulunmaktadır.Ayrıca ilk ve son yazım arasında farklılıklar eklemeler konusunda bilgiler de yer alır.
Son Kuran-ı Kerim de sureler iniş sırasına göre değil uzunluk, içerik v.b. kıstaslara göre düzenlenmiştir. Örneğin iniş sıralamasında 92. sure olan Bakara -Sığır- suresi yazılışta 2. sıraya konmuştur.Kuran-ı Kerim, gerek yazılış, gerek üslüp ve gerekse içerik bakımından Mekke ve Medine sureleri olarak ikiye ayrılır. İniş sıralamasına göre ilk 90 sure Mekke sureleridir. Medine sureleri içerik olarak İslam devletinin kuruluşunu esas alan hukuksal ayetlerle donatılmıştır.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Ocak 2012       Mesaj #46
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
en son muavye halife olmuştur 19 yıl 4 ay halifelik yapmıştır bu süre zarfında ne hz muhammet kalmıştır nede hz ali hepsi ölmüştür ve kuranda muavye gibi bir insanın eline kalmıştır muavye hz muhammet le hz ali ye savaş açmıştır aynı zamanda hz muhammetinde kayım biraderidir kuranı yazanlardan biride muavyedir 6 halife vardır bildiğimiz halifelerden sonra hasan da halife olmuştur hz ali öldükten sonra muavye halifeliğini ilan etmiştir şimdi aleviler kuranın 6666 ayet olduğunu söyler ve kuranın eksik olduğunu söylerler muavye gibi birinin elinden geçen kurana siz nekadar güveniyorsunuz ben kuran yok demiyorum sadece kurandan alıntı ve eklenti vardır diyorum ilk camiyi de muavye yapmıştır buzamanın müslümanları onun adını anmazlar ama gittiği yoluda bırakmazlar hala muavyenin eserleriyle yaşarlar.. bende araştırdım okudum yazıyorm sizde eğer gerçeklik payı yok diyorsanız bana demeyin internet ten araştırın ilk cami deyin muavye nekadar halifelik yapmıştır yazın görün alici muavyeci vardır alevi sünni yoktur muavyenin oğlu yezidide ehlibeyit soyunu kurutmuştur kerbela olayında Zeynel Abidin sağ kalmıştır ehlibeyit soyunu sürdürmüştür...ömer osman diyor sünniler ömer osmanda halifelik oyunu muavyeye kullanmışlardır yani muavyeci olmuşlardır bana sünniliğin nerden gelidiğini kim açıklar hariciyiz derler hariciler çöl araplarıdır türkiyede yaşamazlar... sorularınızı internete yöneltin bana değil orada bulursunuz ama işinize gelene doğru gelmeyene yalancı demeyin saygılar okuyanlara teşekürler eyvallah canlar...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Ocak 2012       Mesaj #47
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben de bilmiyorum nasıl ?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Şubat 2012       Mesaj #48
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
BEN 4. SINIFA GİDİYORUM VE DİN KİTABİ 68. E BU ÖDEV LAZIM ACİL 4. SİNİFA GİDENLER BİLEBİLİR...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Şubat 2012       Mesaj #49
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Hz.Ebubekir zamanında.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Şubat 2012       Mesaj #50
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
varya şu cevabı söyleyin facebook varsa komşu çiftlik oynuyorsa hayvan yolayacağım