Arama

7. sınıf yapım kuşağı ile ilgili buluşlar nelerdir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 5 Mart 2014 Gösterim: 68.509 Cevap: 80
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
3 Aralık 2008       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
7. sınıf yapım kuşağı ile ilgili buluşlar
EN İYİ CEVABI selena verdi
yapım kuşağıyla ilgili gerçekleşcek bir buluş söylermisiniz
Sponsorlu Baglantilar
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2008       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
BU sizin kendi kişisel becerilerinizi ve değerlendirme gücünüzü ölçmek amacıyla istenmiş bir ödev .sitemiz bir ödev sitesi değildir. ama aşağıdaki kriterlere bağlı kalmak işinizi kolayaştırır. kolay gelsin..

Sponsorlu Bağlantılar
Diğer kuşaklarda geliştirdikleri becerilerini somut bir ürünle ortaya çıkarmada kullanırlar.
Çevrelerini gözlemleyerek sorunları belirlerler.
Belirledikleri sorunlarına çözümler getirerek tasarımlarının somutlaştırılması yönünde adımlar atarlar.
Sorundan ürüne ulaşmada belirlenen tasarım sürecini yaşarlar.
Tasarımlarını tanıtmaya yönelik etkinlikler planlayarak gerçekleştirirler.
Ürünlerin pazarlanabilirliğini artırmada inovasyon etkinliğini gerçekleştirirler.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Keten Prenses; 3 Aralık 2008 22:28
Quo vadis?
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2008       Mesaj #3
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
YAPIM KUŞAĞI TASARIM ve BULUŞ

TASARIM;

Tasarım nesnelerin görünen biçimleridir. Yani herhangi bir ürüne baktığımızda fark ettiğimiz görüntüsüdür.

• Sizler de yaptığınız çalışmaların tasarım olarak isimlendirilmesini istiyorsanız bu çalışmalarınız için yenilik, farklılık, var olanın dışında bir biçim kazandırmalısınız.

• Örneğin farklı bir şekilde sandalye imal etmek, var olan sandalye modellerinin dışında bir sandalye oluşturmak yalnızca tasarımdır. Çünkü bu çalışma ile yalnızca şekil değişmiştir. Sandalyenin asli fonksiyonu değişmemiştir.

BULUŞ;

Yeni ve farklı özellikli tasarımlar yapmaktır.

• Var olan sorunlara yeni bir çözüm üretilmiş ise, geliştiren bu ürün, buluştur.

• Var olanın dışında çok farklı fonksiyonlara sahip, farklı bir sorunun çözümü için kullanılmış ise bu ürün yine buluş olarak isimlendirilebilir.

• Yapım kuşağı etkinliklerinde buluş veya tasarım yapabilirsiniz.

• Her tasarım ve buluşun düşünmekle başladığını unutmayınız.

• Herkesin mutlaka her konuda bir düşüncesi vardır ve bunu daha önce edindiği bilgilerden yararlanarak ifade edebilir.

• Bu bağlamda sizler de buluş yapabilecek güçtesiniz.

• Tasarım veya buluş yapmak için önce bir sorun veya ihtiyacı tespit etmeniz gerekmektedir. Günlük hayatta kullandığımız bütün nesnelerin bir problemin çözümü için tasarlanarak üretildiğini unutmayınız.

• Örneğin sınıfımızdaki tahta, tebeşir, silgi, sıralar vb. eşyalar eğitim ortamında var olan sorunları çözmek ve ihtiyaçları karşılamak için tasarlanmışlardır.

• Hazırlanan bu proje gerekli araç ve gereçler kullanılarak üretilir.

• Ortaya çıkan üç boyutlu model veya ürün değerlendirilmek üzere test edilir.

• Ürünün çıkış noktasındaki sorunu çözme ve ihtiyacı karşılama başarısı denenir.

• Değerlendirme sonuçları dikkate alınarak ürün üzerinde gerekli görülen düzeltmeler yapılır ve tasarıma son şekli verilir.

• Görüldüğü gibi kuşakta yapacağınız çalışmalar hiç de sizleri zorlayacak ölçekte değil.

• Bu çalışmaları yapmak için çok özel yeteneklere sahip olmak gerekmiyor.

• Var olan bir sorun veya ihtiyaca mutlaka herkesin bulacağı bir çözüm vardır.

• Ancak bulunan çözümlerin bazıları basit, bazılar ise karmaşıktır.
Quo vadis?
selena - avatarı
selena
Ziyaretçi
26 Mart 2009       Mesaj #4
selena - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
yapım kuşağıyla ilgili gerçekleşcek bir buluş söylermisiniz
**E** - avatarı
**E**
Ziyaretçi
16 Nisan 2009       Mesaj #5
**E** - avatarı
Ziyaretçi
yaa bende arıyorum bi proje hemen bi fikir bulmam lazım eğer yardımcı olabilecek biri varsa lütfen yazın :'(
broken* - avatarı
broken*
Ziyaretçi
16 Nisan 2009       Mesaj #6
broken* - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar bende 7.sınıftayım fakat bu ödev sizlere veriliyor..kendi hayalgücünüze bağlıdır.Biliyorum bulamıyorsunuz ama düşünmeye devam edin...Etrafınızdaki sorunları düşünün ve bunlara nasıl çözüm bulabileceğinizi...Yapmanız gereken tek şey bu kesinlikle...Düşünün eminimki bulabilirsiniz.Ve ayrıcada bütün teknoloji tasarım öğretmenleri buluşu int. bulup yaptınızı anlıyorlar...

BOL ŞANSLAR....
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Eylül 2009       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bence siz akıllı araba yapın. nasılmı orasınıda siz bulun benden ip uçu. arabaya parmak izinden tanıyan aygıtlardan koyun...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ekim 2009       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben ödewimde internetten yardım aldım ama deiştirerek yhani tamamen deil sadece bi kısmı ayrıca öğretmen çok beğendi takdirde etti mutlaka internetten yardım alın değişik fikirleri inceleyin tek fikire sabit olmayın !!!
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Aralık 2009       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar bn sorun bulamıyorumda bana sorun bulursanız yazarmısınız şimdiden tşklr((ama acil))
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Şubat 2010       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
7. sınıf yapım kuşağı ile ilgili buluşlar nelerdir?