Ziyaretçi
basit makinalarla ilgili fıkra varmı?
Kola Makinesi
Temel ile Dursun Amerikaya gitmişler. Hava alanında Dursun çantalarla ilgilenirken Temel de etrafı geziniyormuş.
Bakmış bir kola makinası, başlamış para atmaya. Bu sırada işi biten Dursun bi bakmış ki Temel kola makinesine para atıp kola alıyor. Etrafında yüzlerce kola kutusu. Hemen koşmuş yanına. -"Na’pıyosun!!" demeye kalmamış, Temel basmış cevabı: -"Karışma bugün şansım çok iyi."
Ustalık Bedeli
Bir fabrikada imalat hattındaki çok önemli olan ana makinalardan
biri arızalanınca fabrikadaki tüm üretim de durdu. Mevcut teknisyenler makineyi çalıştırmak için çok uğraştılar, ancak ne yaptılarsa nafile, bir türlü başaramadılar. Sonunda dışarıdan uzman
çağırdılar.
Uzman gelip makineyi inceledi. Durumuna baktı. Sonra çantasından
bir çekiç çıkardı. Elinde çekiçle makineye yaklaştı. Makinenin
belli bir noktasına elindeki çekiçle dikkatlice sert bir vuruş yaptı. Makine hemen çalışmaya başladı ve hiçbir arıza olmamış gibi devam etti. Fabrika tekrar harekete geçti. Uzman fabrikadan ayrıldıktan iki gün sonra faturasını gönderdi :
"Hizmet bedeli karşılığı 1.000 USD (bin dolar)" Fabrika müdürü bu faturaya çok kızdı. Tepesi attı ve bir çekiç darbesi için bin doları çok buldu. Uzmandan ayrıntılı fatura göndermesini istedi. Uzmandan bir gün sonra aşağıdaki ayrıntılı fatura geldi :
Makineye cekiçle vurma bedeli.............. 1 $
Nereye vuracağını bilme bedeli........... 999 $
Toplam....................................... 1.000 $
Bedava Ya?
Bedava yag
Kirsehir’de bir hemserimiz, yasli ve saf annesine telefon edip "Teyze, ben PTT’den ariyorum. Denemek için telefonlara yag verecegiz. Evinizin pislenmemesi için telefonun altina bir tabak koyun" der.
Aksam eve geldiginde ne görsün Kirsehirli. Telefon makinasinin altinda bir tabak, onun altindabir tepsi, onun da altinda kocaaaman bir sini...
Sosis Fabrikası
Babası çocuğuna güzel bir iş kurmak için paçaları sıvamış. Ancak çocuk salak mı
salak olduğu için hiçbir işi beceremiyormuş. Babası ona ne iş bulduysa hepsini
elini yüzüne bulaştırmış, berbat etmiş. En sonunda babası bir sosis fabrikası
kurmuş.Çocuğunu hemen fabrikadaki bir sosis makinasının başına götürmüş.
"Bak oğlum" demiş. "Burdan böyle öküzü yolluyorsun, diger taraftan sosis olarak
çıkıyor anladın mı?". Çocuk babasının yüzüne salak salak bakmiş ve
’Peki baba burdan sosisi koysak öküz olarak çıkar mı, hehehe?" demiş. Babası;
"Maalesef o teknoloji bir tek ananda var evladım..."
Sponsorlu Bağlantılar
Bakmış bir kola makinası, başlamış para atmaya. Bu sırada işi biten Dursun bi bakmış ki Temel kola makinesine para atıp kola alıyor. Etrafında yüzlerce kola kutusu. Hemen koşmuş yanına. -"Na’pıyosun!!" demeye kalmamış, Temel basmış cevabı: -"Karışma bugün şansım çok iyi."
Ustalık Bedeli
Bir fabrikada imalat hattındaki çok önemli olan ana makinalardan
biri arızalanınca fabrikadaki tüm üretim de durdu. Mevcut teknisyenler makineyi çalıştırmak için çok uğraştılar, ancak ne yaptılarsa nafile, bir türlü başaramadılar. Sonunda dışarıdan uzman
çağırdılar.
Uzman gelip makineyi inceledi. Durumuna baktı. Sonra çantasından
bir çekiç çıkardı. Elinde çekiçle makineye yaklaştı. Makinenin
belli bir noktasına elindeki çekiçle dikkatlice sert bir vuruş yaptı. Makine hemen çalışmaya başladı ve hiçbir arıza olmamış gibi devam etti. Fabrika tekrar harekete geçti. Uzman fabrikadan ayrıldıktan iki gün sonra faturasını gönderdi :
"Hizmet bedeli karşılığı 1.000 USD (bin dolar)" Fabrika müdürü bu faturaya çok kızdı. Tepesi attı ve bir çekiç darbesi için bin doları çok buldu. Uzmandan ayrıntılı fatura göndermesini istedi. Uzmandan bir gün sonra aşağıdaki ayrıntılı fatura geldi :
Makineye cekiçle vurma bedeli.............. 1 $
Nereye vuracağını bilme bedeli........... 999 $
Toplam....................................... 1.000 $
Bedava Ya?
Bedava yag
Kirsehir’de bir hemserimiz, yasli ve saf annesine telefon edip "Teyze, ben PTT’den ariyorum. Denemek için telefonlara yag verecegiz. Evinizin pislenmemesi için telefonun altina bir tabak koyun" der.
Aksam eve geldiginde ne görsün Kirsehirli. Telefon makinasinin altinda bir tabak, onun altindabir tepsi, onun da altinda kocaaaman bir sini...
Sosis Fabrikası
Babası çocuğuna güzel bir iş kurmak için paçaları sıvamış. Ancak çocuk salak mı
salak olduğu için hiçbir işi beceremiyormuş. Babası ona ne iş bulduysa hepsini
elini yüzüne bulaştırmış, berbat etmiş. En sonunda babası bir sosis fabrikası
kurmuş.Çocuğunu hemen fabrikadaki bir sosis makinasının başına götürmüş.
"Bak oğlum" demiş. "Burdan böyle öküzü yolluyorsun, diger taraftan sosis olarak
çıkıyor anladın mı?". Çocuk babasının yüzüne salak salak bakmiş ve
’Peki baba burdan sosisi koysak öküz olarak çıkar mı, hehehe?" demiş. Babası;
"Maalesef o teknoloji bir tek ananda var evladım..."