Arama

İstanbul'daki doğal güzellikler nelerdir? - Sayfa 3

En İyi Cevap Var Güncelleme: 15 Aralık 2012 Gösterim: 45.411 Cevap: 30
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Ekim 2011       Mesaj #21
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
heybeliada
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Ekim 2011       Mesaj #22
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
istanbulun en güzel özlelliklerinden en az 5 tane örnek verirmisiniz lütfeeeeeeeeeeennnn çok acillll !!!!!!!????
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Kasım 2011       Mesaj #23
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ayasofya camii ormanlar kız kulesi ormanlar nehirlie göller k çekmece gölu b çekmeçe gölu hıcı besiktas müzesı
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Kasım 2011       Mesaj #24
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
boğaziçi çamlıca belgrad ormanları adalar bnde arıyorum başka biliyosnuz ltfen yorum atın
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Kasım 2011       Mesaj #25
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
istanbuldaki doğal varlıklar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Aralık 2011       Mesaj #26
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
sultan ahmet camii


17.Yüzyılın iki önemli eserinden biri olan Sultanahmet Camii, Sinan’dan sonra Türk mimarlığının meşalesini ele alan Mimar Sedefkâr Mehmet Ağa’nın ellerinde yükselirken Sinan’ın Şehzade Camii, göz önünde tutulmuş, ancak onun şeması çok ileriye götürülmüştür.
Bilindiği gibi caminin banisi Sultan I.Ahmet genç yaşta, henüz 14 yaşında iken Osmanlı tahtına 14.hükümdar olarak oturmuş ve 14 yıl saltanat sürdükten sonra 1617 de vefat etmiştir.
Zitvatorok barış anlaşması bölgeye ve Osmanlıya bir rahatlama dönemi açıp devletinin prestijini tekrar perçinleyince Allah’a bir teşekkür belgesi olmak üzere taht şehrinde o zamana kadar görülmemiş güzellikte bir mabed yükseltmeyi aklına koyar. Baş motifi ve tutkusu, kulluğunu kanıtlayabilmek üzere, o zamana kadar yapılmış olan camilerin en büyüğünü ve en güzelini yapmak ve özellikle de Ayasofya'yı geçmek buna birde nam-u şanını kıyamete kadar yaşatacak bir eser bırakma ihtirası hiç çekinmeden eklenebilir.
Sultan I.Ahmet’in dindar bir padişah olduğu bütün kaynaklarda ittifakla belirtilmiştir. XVII. Yüzyılın başlarına gelindiğinde İstanbul’un belli başlı tepeleri, her biri bir padişah ismi taşıyan cami ve külliye binaları ile tutulmuştu. Bununla birlikte Sultan Ahmet, büyük istimlâk paraları ödemek ve birçok ünlü vezir ve paşa sarayı yıkmak pahasına rabbine ulu bir mabed inşa ettirmeyi samimi inancının bir vecibesi olarak telakki ediyordu.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Aralık 2011       Mesaj #27
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
boğaziçi ,
çamlıca,
yıldız parkı ,
belgrad ormanı
gülhane park
adalar
bunlar gibi şeyler sitenin linki : DOAL GZELLKLER >> burda hepsi yazıyorr kolay gelsin inşallah işinize yarar Msn Happy
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Mayıs 2012       Mesaj #28
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
İstanbul'un Doğal Güzellikleri Boğaziçi
Kıyısına adeta dantel gibi işlenmiş sarayları, köşkleri, kasırları, inci gerdanlık gibi duran köprüleri ve yalılarıyla doyumsuz bir manzaraya sahip Boğaziçi. Geçmişte saltanat kayıklarının gezindiği, günümüzde ise gezinti teknelerinden yansıyan nağmeler eşliğinde su ile ışığın esrarlı pırıltıları altında gündüzü ayrı, gecesi ayrı, yazı, kışı, baharı … ayrı güzeldir Boğaziçi’nin.

Çamlıca
İstanbul'un en tanınmış mesire yerlerinden ve kentin en yüksek noktalarından birisi olan Çamlıca, Anadolu yakasında Üsküdar İlçesi sınırları içerisinde yer alır.
Aynı anda Boğaziçi'nin iki yakası ile Adalar ve Marmara Denizi’nin görülebildiği Çamlıca tepelerinden, özellikle gün doğuşu ve batışını seyretmek doyumsuz bir zevktir.
Büyük Çamlıca Tepesi’nde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Osmanlı mimarisine uygun, pavyon ve köşklerden oluşan restoran ve kafeterya bulunur.

Yıldız Parkı
Beşiktaş İlçesi sınırları içerisinde, Yıldız Sarayı ile Çırağan Caddesi arasında yer alır. Çırağan Sarayı'nın karşısındaki bu parkın içinde, Malta köşkü ve Çadır Köşkü adı altında iki tarihi köşk bulunur.
1930'larda üçe bölünerek; tepe kısmındaki yapılar Harp Akademisi'ne ayrıldı (1978'de Kültür Bakanlığı'na bırakıldı), yine duvarın arkasında kuzey yönünde yer alan Şale Köşkü TBMM'ne bırakıldı. Duvarın deniz tarafındaki koruluk ile içindeki Çadır ve Malta Köşkleri ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne verildi.
Önce Çırağan Sarayı'nın arka bahçesi, 1877'den itibaren Yıldız Sarayı'nın dış koruluğu olan yeşillik, 1940'tan sonra Yıldız Parkı olarak adlandırıldı.

Belgrad Ormanları
İstanbul'un kuzeyinde, Sarıyer sınırları içerisinde bulunan ve mesire amaçlı kullanılan alan, Karadeniz kıyılarına 4,2 km. kadar yaklaşır.
Yüzölçümü 5 bin 300 hektar olan bölgenin en yüksek yeri 230 metrelik Kartaltepe'dir. Ormanlık alanda ağırlıklı olarak meşe, gürgen, kayın ve kestane ağaçları bulunur.
Belgrad Ormanları'nda şehrin su ihtiyacını karşılamak için Osmanlı döneminde inşa edilmiş yedi adet bent bulunur. Bu su bentleri; Kömürcü Bent (1620), Büyük Bent (1724), Topuzlu Bendi (1750), Ayvad Bendi (1765), Valide Bendi (1796), Kirazlı Bent (1818) ve 2. Sultan Mahmut Bentleri (1839) olarak adlandırılır.
Bölgeye, Belgrad Ormanları adı, Kanuni Sultan Süleyman’ın Belgrad Seferi'nden dönerken getirdiği esirleri buraya yerleştirmesinden dolayı verilmiş. Esirlerin yerleştirildiği “Petra Köyü” 1898’de kaldırılmıştır.

Adalar
Adalar; İstanbul'un Büyükada, Heybeliada, Burgazada, Kınalıada, Sedefadası, Sivriada, Yassıada, Kaşık Adası ve Tavşan Adası adlarında 9 adadan oluşan ilçesi.
Merkezi Büyükada olan Adalar İlçesi, Büyükada'daki Maden Mahallesi ve Nizam Mahallesi, Kınalıada Mahallesi, Burgazadası Mahallesi, Heybeliada Mahallesi olmak üzere 5 mahalleden oluşur.
Adalar'ın İstanbul'a uzaklıkları, en yakın Kınalıada, en uzak Tavşanadası olmak üzere 7 deniz miliyle 13,5 deniz mili (25 km) arasında değişir. Adalar'a ilk vapur seferleri Galata Köprüsü'nden 1846 yılında başlamış. Günümüzde Kabataş, Kadıköy ve Bostancı'dan sürekli deniz yolu bağlantısı bulunuyor.

Ortaköy
Ortaköy, İstanbul Boğazı'nın kıyısında, Beşiktaş ilçesine bağlı bir semttir. Kumpircilerin olduğu meydanı meşhurdur. Ortaköy Camii semtin sembolüdür.
Osmanlı Dönemi’nden beri ilgi çeken bölge, bugün Çırağan Sarayı, Kabataş Erkek Lisesi, cami-kilise-sinagog, çarşı, kafeterya, denize nazır çay bahçeleri ve restoranlarıyla tam bir kültür merkezi konumunda.

Şile
Karadeniz kıyısındaki ilçe, günübirlik veya kısa süreli iç turizmin gözde mekanlarından biridir. Özellikle hafta sonları denize girmek isteyen İstanbulluların tercih ettiği sayfiye yöresi olan Şile, sadece temiz deniziyle değil akarsuları ve zengin bitki örtüsüyle de tabiatla başbaşa kalmaktan hoşlananlar için hoş bir tatil imkanı sunuyor.
Sarkıt ve dikitleriyle ilgi çeken Sofular Mağarası da, turistler için yöreyi ilginç kılmaktadır.

Polonezköy
18. yüzyılda politik nedenlerle Osmanlı Devleti'ne sığınan Polonyalılar tarafından oluşturulan Polonezköy, İstanbul'un Anadolu yakasında Beykoz'dan Şile'ye giden yol üzerinde yeralır.
Köyün ziyaretçilerine sunduğu en büyük hediyesi sahip olduğu doğal güzellikleri ve oksijen dolu havasıdır. Yörede ziyaretçiler için yeterli sayıda restoran, motel ve pansiyon bulunuyor.

Aydos Ormanı
Bu mesire alanına bir pazar günü gidebilir, ”kendin pişir kendin ye” kısmından faydalanarak açık havada mangal yakmanın keyfini çıkarabilirsiniz. 6 bin 620 metrekare genişliğindeki bu yeşil alan da isterseniz tek başınıza isterseniz grup halinde yürüyüş, koşu, bisiklet gibi eğlenceli aktiviteler yapabilirsiniz.

Piyer Loti
Eyüp sırtlarında 19. yüzyıldan buyana varlığını koruyan, ünlü Fransız yazar Piyer Loti tarafından sık sık ziyaret edildiği için onun adıyla anılan kahvehanedir.
Kahvehaneyi günümüze kadar popüler kılan yönü, sahip olduğu eşsiz konumudur. Haliç panoramasına ve arka planda İstanbul'un büyülü siluetine hakim olan tesis, yerli ve özellikle yabancı ziyaretçilerin vazgeçilmez uğrak yerlerindendir.
Şark kahvehaneleri stilinde döşenmiş bugünkü Piyer Loti’nin etrafında turistik eşya satan çeşitli dükkanlar yeralıyor.

Kilyos
İstanbul'a 30 km mesafedeki bu şirin köyün yerleşimi çok eskilere dayanır. Köye ulaştığınızda göze ilk çarpan tarihi bina, Cenevizliler döneminde yapıldığı bilinen kalesi oluyor. Askeri saha içinde kalan kale, Sultan II. Mahmut zamanında restore edilmiş. Ortasında bir sarnıç bulunuyor. Kemerli, korunaklı muhafız bölümleri aynen korunmuş olan taş yapı, II. Dünya savaşında Boğazların korunmasına yönelik de kullanılmış.
Burçlarında, 19. yüzyıl Krupp Kamalı çelik top ile kale içinde 8 ayrı top sergileniyor. Köydeki diğer tarihi yapılar arasında, İngilizlerin İstanbul'u işgali ettiklerinde Boğaz girişini kontrol etmek amacıyla yaptıkları eski tahlisiye binaları, kayıkhane, iskele, köprü ve çeşmeler yeralıyor.

Ormanlı Köyü
Çatalca'nın Karadeniz sahilinde denize 3.5 km, Çatalca'ya 38, İstanbul'a 90 km uzaklıkta, Terkos Gölü'nün batısında yer alan Ormanlı Köyü’nün tarihi, 500 yıl öncesine dayanır. Bölgedeki orman alanının fazla olması ve insanların da geçimini ormancılıktan sağlaması nedeniyle bu isim verilmiş.
Balkan harbi ve 1.Dünya Savaşı sırasında İstanbul'un savunmasında önemli yer tutmuş bölge, 2.Dünya Savaşı öncesindeki hazırlıklarda da stratajik önemiyle dikkat çekmiştir.

Kemerburgaz
Eyüp İlçesi’ne bağlı bucak merkezi. Eskilerin Burgaz dediği Kemerburgaz, 90'lı yıllardan sonra yapılmaya başlanan villalarla İstanbul zenginlerinin çekim merkezi haline gelmiş.
Kuzeyinde Çiftalan Köyü, doğusunda Bahçeköy ve Sarıyer, batısında Pirinççi ve Habipler, güneyinde ise Hasdal ve Alibeyköy bulunur.

Yalıköy
Karadeniz kıyısında kurulmuş eski bir Rum köyü. İlk adı Türkçe de potin ya da çizme demek olan "Podima", kısa dönemlerde de Geyikli, Işıklar, Beyaz Kum diye de anılmış. Tarihi bundan 200-250 yıl öncesine kadar dayanır.
Geçmişte korsanların, yan kesicilerin, kara para sahiplerinin bir eğlence merkezi olarak kullanılan Yalıköy’ün evlerinin tamamına yakınının alt katları ticarethane olarak işlev görmüş.
1913 yılında Yalıköy’ de ikamet eden Rumlarla Balkan Türkleri mübadele edilmiş, bu mübadele sonucunda 60 hane Rumlardan kalan bu evlere yerleştirilmiştir. İlk kurulduğunda 60 haneli olan köy, günümüzde yaklaşık 3 bin nüfusa sahip.


stanbul'un Doal Gzellikleri - Atatrk Havaliman Mlki dare Amirlii Resmi Websitesi
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Aralık 2012       Mesaj #29
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
istanbuldaki yeşil alanlar
karperisi33 - avatarı
karperisi33
Ziyaretçi
15 Aralık 2012       Mesaj #30
karperisi33 - avatarı
Ziyaretçi
lütfen türkçe ödevi için lazım pazartesi günü gidicek ve büton ödevim var nolur hemen bulup yazarmısınız?Msn Disappointed

Benzer Konular

2 Ocak 2014 / Misafir Soru-Cevap
26 Kasım 2012 / Misafir Cevaplanmış
23 Aralık 2014 / Misafir Soru-Cevap
16 Ekim 2014 / Misafir Cevaplanmış
25 Aralık 2011 / Misafir Soru-Cevap