Arama

Hoşgörülü birey nasıl olur? - Sayfa 11

En İyi Cevap Var Güncelleme: 8 Ocak 2014 Gösterim: 144.441 Cevap: 113
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Aralık 2011       Mesaj #101
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Hoşgörü, insanın kendisine ya da başka türlü yapılan hataları bir müddet görmezden gelmesidir. Bu görmezden gelme durumu sadece hoşgörü olduğu için gerçekleşmez fiziksel olarak zayıf olduğunuz bir insana hoşgörü değilde korktuğumuzdandan tepki gösterilmeyebiliriz. Yada yapılan hata sürekli tekrarlanır ve hala taviz veriyorsak buda hoşgörü sayılmaz.
Hosgörü önemlidir, gereklidir, az bulunur çabuk tüketilir. yorucudur, ekinini çabuk vermez ya ondan tercih edilmeyendir.
Sponsorlu Bağlantılar
Hoşgörü kibirdir ayni zamanda. ama hoşgörülü insan kibirinin farkinda degildir; farkina vardiginda da artik hoşgörülü degildir.
Bu durumda hoşgörü, ortaya çıkan durumu, farklı açıdan değerlendirip, haklı ve güzel taraflarını ön plana çıkararak olumlu sayabilmek, doğru ve güzel bulabilmek, bunun da "hoş" olabileceğini kabullenebilmektir.
Hoşgörülü insan toplumda sevilen insandır yada sevilmeye çalışılan insandır. Kendinden taviz vermek, alıngan olmamak, olaylara iyi yönden bakmak ve bencil olmamak bizi hoşgörülü insan yapabilir. Peki bu durumda insan kendini sevebilirmi? Bu sorunun yanıtı kişiden kişiye değişebilir ama şu gerçektir ki hoşgörününde sınırı vardır. Toplum tarafında sevilen insan olmak kendinden fazla taviz vermek değildir, yeri geldiğinde olaylara doğru müdehale etmek ve yanlışları düzeltmeye çalışmak hoşgörüden daha önemli bir erdemdir.

Kaynak: Hoşgörülü birey nasıl olur?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Aralık 2011       Mesaj #102
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bu benim performans ödevimde bu yüzden biraz çok olması gerekiyor normalde ne olduğunu biliyorum ama uzun uzun anlatamıyorum lütfen yardım!
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Ocak 2012       Mesaj #103
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
yaaaaa daha kısa yok mu hoşgörülü birey nasıl olur sorusunun cevabı öffff yaaa istediğim cevaba ulaşamadim
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Ocak 2012       Mesaj #104
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ya iyi bir fert nasıl olunur pek bunları madeler halinde yazın lütfen
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Mart 2012       Mesaj #105
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
hoşgörülü birey nasıl olur nolur söyleyi ya Msn Grin
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Mart 2013       Mesaj #106
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Hoşgörülü Birey

Hoşgörü, insanın kendisine yada başka türlü yapılan hataları bir müddet görmezden gelmesidir. Bu görmezden gelme durumu sadece hoşgörü olduğu için gerçekleşmez fiziksel olarak zayıf olduğunuz bir insana hoşgörü değilde korktuğumuzdandan tepki gösterilmeyebiliriz. Yada yapılan hata sürekli tekrarlanır ve hala taviz veriyorsak buda hoşgörü sayılmaz.
Hosgörü önemlidir, gereklidir, az bulunur çabuk tüketilir. yorucudur, ekinini çabuk vermez ya ondan tercih edilmeyendir.
Hoşgörü kibirdir ayni zamanda. ama hoşgörülü insan kibirinin farkinda degildir; farkina vardiginda da artik hoşgörülü degildir.
Bu durumda hoşgörü, ortaya çıkan durumu, farklı açıdan değerlendirip, haklı ve güzel taraflarını ön plana çıkararak olumlu sayabilmek, doğru ve güzel bulabilmek, bunun da "hoş" olabileceğini kabullenebilmektir.
Hoşgörülü insan toplumda sevilen insandır yada sevilmeye çalışılan insandır. Kendinden taviz vermek, alıngan olmamak, olaylara iyi yönden bakmak ve bencil olmamak bizi hoşgörülü insan yapabilir. Peki bu durumda insan kendini sevebilirmi? Bu sorunun yanıtı kişiden kişiye değişebilir ama şu gerçektir ki hoşgörününde sınırı vardır. Toplum tarafında sevilen insan olmak kendinden fazla taviz vermek değildir, yeri geldiğinde olaylara doğru müdehale etmek ve yanlışları düzeltmeye çalışmak hoşgörüden daha önemli bir erdemdir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Mayıs 2013       Mesaj #107
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
hoşgörülü bir birey nasıl davranır
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Mayıs 2013       Mesaj #108
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
sadece hoşgörülü birey nasıl olur onu merak ediyorum
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Haziran 2013       Mesaj #109
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
hosgörulu olmak iççin nelr yapılmalıdır? bilgisayar çıktısı olmasınnnnnn Msn Happy
ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
4 Haziran 2013       Mesaj #110
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
Hoşgörü Nedir? Bu konuyu inceleyin. Detaylı şekilde anlatılmış.
ѕнσω мυѕт gσ ση ツ