Arama

Allah insanları neden yaratmıştır? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 29 Nisan 2011 Gösterim: 7.576 Cevap: 16
nötrino
Yasaklı
5 Ağustos 2010       Mesaj #11
Yasaklı
Alıntı

Bizi kim yarattısa neden yarattığını mantıklı bir şekilde söylemediği kesin hem mantıklı düşünürsek biraz tanrının olmadığını fark ederiz,
tek bir sorum var peki "Tanrı nasıl var oldu?"

Öncelikle ben nasıl varoldum? beni yediren, içiren, hasta olduğumda beni iyileştiren kim? bana tüm bu nimetleri veren kim? sorularının cevabını verin( mantığınızı çalıştırarak-tabii şartlanmadan doğru gerçeği arayıcı, bu bağlamda sorgulayıcı bir mantık ile-)sonra tanrı nasıl varoldu? sorunuza belki bir cevap bulursunuz Konu başlığı ''Allah insanları neden yaratmıştır'' şeklinde görüldüğü gibi Bir yaratıcının varlığı kesin iken, tanrı nasıl varoldu? denilerek konu tamamen saptırılmış Bu bir inanç meselesidir ister inanırsınız isterseniz de inanmazsınız neye nasıl inandığınız ya da inanmadığınız sadece sizi bağlar Ama bilip bilmeden kesin hükümler vererek konuşup insanları yanlış yönlendirmeyin!
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Eylül 2010       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Gülnur bence yanlış düşünüyorsun çünkü tanrı herşeyi en güzel şekilde yaratmıştır kötülüğün asıl anlamı onun Allah'ın bize verdiği güzelliklere kötülük yapmaktır. Kötülük yapanlarında bir şekil de cezalandırılması gerekiyor.
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Eylül 2010       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
"Bu bir inanç meselesidir ister inanırsınız isterseniz de inanmazsınız neye nasıl inandığınız ya da inanmadığınız sadece sizi bağlar "

Böyle demişsiniz ama madem bu bir inanç meselesidir ve sadece kişiyi bağlar, neden o kişilerin için cehennemde yanması için yalnızca inanmamış olmalaları yetiyor, çünkü dünyanın en iyi insanı da olsasalar, Müslüman olmadıkça cehennemde yanmaya mahkumlar, madem bunun bir inanç meselesi olduğunu ve yalnızca kişiyi bağladığını söylediniz, Allah neden sadece bir inanç meselesi yüzünden insanları cehennemde çok feci bir biçimde ve sonsuza kadar yakacak, bunu mantığımızla açıklayabilir miyiz, yoksa Kuran'da öyle yazdığı için sorgulamadan kabul mu etmeliyiz ?
nötrino
Yasaklı
23 Eylül 2010       Mesaj #14
Yasaklı
Kişiler, hangi dine inanıyorlarsa ,inançları neyse o doğrultuda yaşarlar (Müslüman,hristiyan,yahudi ya da hiçbir dine inanmama vsvs gibi) Ama hangi inanca sahip olurlarsa olsunlar, Allah benim katımda gerçek din islamdır şeklinde Kuranda bildirmiş ve müslüman olmayanların da sonsuza kadar cehennemde kalacağını açıkca ayetlerde bildirmiştir Allah bu şekilde bildirdiyse bunu mantıken sorgulamanın anlamı yoktur Çünkü kuran Allah kelamıdır ayetlerin bildirdikleri kesin olan,değiştirilemeyen ve sorgulanmadan kabul edilmesi gereken gerçeklerdir Müslüman olan biri bu gerçeği samimi bir şekilde olduğu gibi kabul eder ve buna inanır Ama bir hristiyan bir ateist ya da başka bir dine inanca bağlı biri inanmak istediği şey ya da kendi inancı neyse ona inanır ve bu inancı da kendisini bağlar Hz Muhammed(s.a.v) tüm peygamberlerin de peygamberi ve son peygamberdir Kuran-ı Kerim ise orjinalliği korunmuş, indirilmiş olan son ve tek kitaptır Diğer dinlerin peygamberleri de samimi bir şekilde Hz Muhammed'i peygamber olarak kabul etmiş ve bu şekilde inanmışlardır imanın 6 şartı vardır bunlardan biri de kitaplara imandır Bir müslüman diğer dinlerin peygamberlerini ve kitaplarını(ilk haliyle) kabul edip inandığı halde,müslüman olmayan diğer inanç sahipleri ise sadece kendi inançlarının doğru olduğunu düşünüp o şekilde inanmış ve Allah'ın emirlerini hiçe sayarak kafir olmuşlardır Bu nedenle cehennemde sonsuza kadar kalacakları kuranda bildirilmiştir
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Eylül 2010       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Adam: ” Biliyor musun ne var, bence berber diye birşey yok”

Berber: ” Bu nasıl olabilir ki? Ben buradayım ve bir berberim.”

Adam: ” Hayır, yok. çünkü olsaydı, caddede yürüyen uzun saçlı ve sakallı adamlar olmazdı.”

Berber: ” Hımmm. Berber diye birşey var ama o insanlar bana gelmiyorsa, ben ne yapabilirim ki?”

Adam: ” Kesinlikle doğru! Püf noktası da bu! Allah var, ve insanlar ona gitmiyorsa, o ne yapabilir.

ARKADAŞIM BURDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN SAKALLI İNSANLARIN OLMASI BERBERİN FİKRİ DEGİL.
BEN BERBER OLSAM ONLARIN BANA GELMESİNİ SAGLAYACAK PROMOSYONLAR HAZIRLAR YADA SAKAL BIRAKMAK İSTEYEN İNSANLARI BERBERDEN MUAF TUTARDIM MESELA.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Ekim 2010       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
allah niçin insanları üstün kılmıştır
nötrino
Yasaklı
29 Nisan 2011       Mesaj #17
Yasaklı
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Allah niçin insanları üstün kılmıştır?

İnsanı Üstün Kılan Nedir?

Göklerde ve yerde ne varsa herşey insan için yaratılmıştır Kainatın kendisi için yaratıldığı ve emrine verildiği tek varlık insandır insan ruh,nefs ve fizik beden olmak üzere 3 vücuttan oluşur Bu 3 durum insandan başka hiçbir varlıkta yoktur Kısacası insana Allah tarafından üfürülen bu ruh diğer varlıklarda yoktur (melek,cin vsvs...gibi) Allah insana ruhundan üfürmüştür; Bu nedenle insanı alemlere üstün kılmıştır.Bu gerçek secde suresinin 9. ayetinde şu şekilde bildiriliyordur=>Sonra (Allah), onu(insanı) dizayn etti ve onun içine (vechin, fizik vücudun içine) ruhundan üfürdü ve sizler için sem'î (işitme hassası), basar (görme hassası) ve fuad (idrak etme hassası) kıldı. Ne kadar az şükrediyorsunuz [Secde/9.Ayet].