Arama

Bal hakkında bilgi verir misiniz? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 30 Aralık 2012 Gösterim: 19.456 Cevap: 20
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Şubat 2010       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Teşekkür arkadaşım, "Bal hangi ilde yetişir?" diye ilginç bir soru sorduğunuz için.. Acizane, dağarcığımda olan kadar bazı bilgiler vereyim.
BAL:
Sponsorlu Bağlantılar
-Arının yaşayabildiği her yerde az veya çok bal yetişir.
-Bazı bölgelerin balları farklıdır. Mesela Düzcede acı bal (deli bal da denir. Yenince baş dönmesi yapar, Arılara yedirilirse, çalışma hızları artar. Bazı arıcılar, ilk baharda arılarını orada bir müddet bekletip, kuvvetlenmesini sağlarlar) yetişir. Marmariste çam balı, Rize de Anzer balı. Türkiyenin genelinde Yayla balı veya çiçek balı adı verilen genel bal türü yetişir.

POLEN (çiçek tozu): Yavru arıların yumurtadan çıkıp, larva halindeyken beslenmeleri için üretilen yiyecekleri, polenden yapılır.

ARISÜTÜ:
Ana arı (veya Kraliçe arı) nın uzun ömürlü(3-5-8 sene) olmasını sağlayan, larva (kurtçuk) halindeyken beslendiği, arılar tarafından özel olarak üretilip kapsülüne yerleştirilen krem rengi ve kıvamında özel bir besin maddesidir. Saf olarak yenirse öldürücü olduğu söylenir. Onun için, belli bir oranda balla karıştırılıp piyasada satılır.
-25 Sene arıcılık yapmış, tecrübeli, tanıdığım birinden duyduğum ilginç söz: "Bal, sadece çiçeklerden olmaz, BAL ÇİĞ YAĞMASI GİBİ GÖKTEN YAĞAR."

Son bir söz:
--İNSANA EN FAYDALI BAL, YAŞADIĞI YÖREDE YETİŞENDİR.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Şubat 2010       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
peki hangi bölgede en az yetişir
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Mart 2010       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
aricilik hangi bolgede yapilir
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Mart 2010       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ya marmara bölgesinde
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Mart 2010       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bal hiçbir ilde yetişmez arışar yapar arılar nerede çok ise bal da o kadar olur
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Mart 2010       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
anzer balı nedir
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Aralık 2010       Mesaj #17
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
off yha cvp bulamıorum kii
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Şubat 2011       Mesaj #18
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bal genellikle amasya giresun rize ve erzurumda yetişir bunun yanında marmara bölgesinde yetişir....
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Mart 2011       Mesaj #19
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
egede manisa ve mersin de
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Nisan 2011       Mesaj #20
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
1 Balın İçeriği

2 Balın Fiziksel Özellikleri

3 Balın Bileşimi

3.1 Baldaki asitler

3.2 Baldaki enzimler

3.3 Baldaki vitaminler

3.4 Baldaki minareller

3.5 Baldaki proteinler

4 Tedavide Kullanım Alanları

5 Kaynaklar

Balın İçeriği

Balın ilk akla gelen özelliği tatlı olmasıdır. Bunun sebebi balın içindeki üç şekerdir. Üzüm şekeri (% 34), Sakroz (%2) ve levulose (Meyve şekeri % 40 ) bundan başka balın % 17 ‘si su geri kalan % 7 lik bölümü ise demir, sodyum, sülfür, magnezyum, fosfor, polen, manganez, alüminyum, gümüş, albumin, dekstril, nitrojen, protein ve asitlerden oluşur. Balın kalitesini ise bu % 7 lik karışım belirler. (Murray Hoyt,The World of Bees,Coward Menann Inc,NewYork,s 181)

Ayrıca bal içerisinde on beş şeker tespit edilmiş olup bunlardan bazıları şunlardır. früktoz, glikoz, sakkaroz, maltoz, izamaltoz, erloz, kestoz, melezitz ve rafinozdur. Genel olarak früktoz şekeri diğerlerinden farklıdır.

Balı bildiğimiz şekerden ayıran çok önemli bir fark vardır. Şeker ancak sindirim sisteminde değişime uğradıktan sonra kana karışırken bal sindirime gerek olmadan çok süratli bir şekilde kana karışır. Dolayısıyla bal insan vücudunun en yüksek derecede ve en hızlı biçimde faydalanacağı şekilde tasarlanmış bir gıdadır. Ilık su ile karıştırılan balın birkaç dakika içinde vucuda enerji verdiği tespit edilmiştir.

Balın içinde minerallerin, şekerlerin ve birçok vitaminin yanısıra az miktarda bir takım hormonlar, çinko, bakır ve iyot da vardır.

Benzer Konular

29 Nisan 2012 / Misafir Cevaplanmış
3 Kasım 2014 / Ziyaretçi Soru-Cevap
24 Mayıs 2011 / Misafir Cevaplanmış