Arama

Ailemden habersiz nikah yapabilir miyiz?

Güncelleme: 30 Ağustos 2009 Gösterim: 3.050 Cevap: 4
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
14 Ocak 2009       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
ben hanefi mezhebindenim nişanlıyım ama nikahlı değilim ailelerimizden habersiz nikah yapabilir miyiz
Sponsorlu Bağlantılar
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
14 Ocak 2009       Mesaj #2
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
Yasalar açısından 18 yaşını doldurmuş iseniz hiç bir sorun olmaz.
Sponsorlu Bağlantılar
MaRCeLLCaT - avatarı
MaRCeLLCaT
Ziyaretçi
14 Ocak 2009       Mesaj #3
MaRCeLLCaT - avatarı
Ziyaretçi
sanırım imam nikahı soruluyor ...

nikah duyurmak bildirmektir ve gizli yapılmaz ... imam nikahı yaşı esas almaz büyüklerin nikahtan haberdar olması gerekir .....

Nikahta esas, yani dinimizde aslolan onun duyurulmasıdır. Bu konuda hadis te var. Üstelik anne baba hakkını da çiğneyemezsiniz. O yüzden nikahı onların izniyle ve de insanların şahitliğiyle yapmak gerekir. Zaten resmi nikahın dini unsuru bulunmadığı için, dini nikahı olmayanların durumu zina durumu ile aynı. (Kişiler müslümansa tabii)
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Ağustos 2009       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
şimdi hocam güzel söylüyorsunuz.bunlara katılıorm ama benim şöyle bir durumum var. biz iki arkadaş üniversitede okuyoruz. beraber olduğum kız, bulunduğumuz üniversitenin şehrinden.yani oralı. ailesiyle beraber yaşamakta. ve aynı sınıftayız.sürekli beraberiz. biz beraberiz geziyoruz elele tutuşuorz birbirmize dokunuorz. sadece okulun bitmesini bekliorz. ben bu kişiyle nikah kıymak istiorm. ancak şu durumda yapmamız çok zor. zira kızın ailesi erken olduğu için müsade etmez. ancak ben onu Allah'ı şahit tutarak gerçekten zevceliğe kabul etmek istiorm. hem ayrılmamak için hem de beraberken günah işlememk için. ama kesinlikle sadece amacım bu değildir.yani sadece günaha girmeylim die deil. birkaç sene içinde de evlenip yuva kurmayı düşünüorz. sizce ne yapmalıyım?? ikimizde hanefiyiz.
Porsuk_UR - avatarı
Porsuk_UR
Ziyaretçi
30 Ağustos 2009       Mesaj #5
Porsuk_UR - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
MaRCeLLCaT adlı kullanıcıdan alıntı

sanırım imam nikahı soruluyor ...

nikah duyurmak bildirmektir ve gizli yapılmaz ... imam nikahı yaşı esas almaz büyüklerin nikahtan haberdar olması gerekir .....

Nikahta esas, yani dinimizde aslolan onun duyurulmasıdır. Bu konuda hadis te var. Üstelik anne baba hakkını da çiğneyemezsiniz. O yüzden nikahı onların izniyle ve de insanların şahitliğiyle yapmak gerekir. Zaten resmi nikahın dini unsuru bulunmadığı için, dini nikahı olmayanların durumu zina durumu ile aynı. (Kişiler müslümansa tabii)

Ben her zaman hadisleri ve islami kuralları yorumlamadan düşünmeden uygulamaya karşıyım.Tamam nikah gereklidir ama imam nikahındaki olanlara bakarsak sembolik olduğunu anlarız.Yani o zamanlarda devlet kurumu gelişmemişti ve insanlar şimdiki gibi ******** olmadığı için şeriat uygulanabiliyordu.Neyse konuya derin girip anlamı bozmadan devam edeyim.
Bana göre sadece resmi nikah kıyılsa da bir mahzuru yok çünkü imam nikahında 3 kere kabul edip etmediğini sorar bi kağıda bişey yazar ve çeker gider.
Asıl resmi nikah daha sağlamdır bu zamana göre.Allahtan korkmayan biri nikahı bozup boşanma durumunda söz verdiği altını vermeyebilir.Ama resmi nikah kıyıldıysa kim ne hakediyorsa onu alır.
Tabi ki Marcellcat'ın da dediği gibi ailelerin rızasını almak şart.

( İlk mesajım bu Msn Happy )