Arama

Elektriğin hayatımızdaki önemi nedir? - Sayfa 5

En İyi Cevap Var Güncelleme: 6 Ocak 2015 Gösterim: 153.852 Cevap: 41
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Ocak 2015       Mesaj #41
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Elektrik bizim için bir hayat kaynağıdır.Çünkü aletlerimizi çoğu aynı mutfak aletleri gibi eletriklidir.Biz çoğu zaman elektriğin kıymetini bilmeyiz.Örnek olaraki elektrik kesilmesi sonucu elektriğin kıymetini çok iyi anlarız.Eğer elektrik olmasaydı adeta eski çağlara dönerdik.Gaz lambalarına muhtaç olurduk.Şimdi ise elektrik var ve bir şeyi açmak veya çalıştırmak çok kolay.Tabi elektriği kıymetini bilmek kadar doğru kullanmak gerekir.Aşağıda doğru kullanmak ile ilgili birkaç kural verilmiştir.
1. elektriği ıslak elle dokunmayınız
Sponsorlu Bağlantılar
2. tumumlu olarak kullanınız.
3. ne olursa olsun kıymetini biliniz.
4.gereksiz kullanmayınız.
5. elektiriği kullanırken mutlaka dikkatli olunuz.
6. lambaları düzenli olarak değiştiriniz.
7.elektiriği kullanırken pirizde zarar olup olmadığına bakın.
Furkannn - avatarı
Furkannn
Ziyaretçi
6 Ocak 2015       Mesaj #42
Furkannn - avatarı
Ziyaretçi
İnsan topluluğunun yaşamını sürdürebilmesi için ve hayatlarını kolaylaştırabilmek adına birçok önemli icatlar keşfedilmiştir. Kuşkusuz ki bu icatlardan en önemlisi yaşadığımız modern zamanda bağımlı olduğumuz elektriktir. Elektiriğin hayatımızdaki önemini yaşadığımız birkaç dakikalık elektrik kesintilerinde daha iyi anlarız. Adeta elektrik kesintilerinde insanların sosyal hayatları durur. Ne yapacaklarını bilemezler. Alışkanlık haline getirdikleri aktiviteleri yerine getiremezler. Mesela bağımlısı olduğumuz bilgisayar ve televizyon bunlara en güzel örnektir. Bu da elektriğin hayatımızda ne kadar önemli olduğunun bir göstergesidir.

Sponsorlu Bağlantılar
Evrensel bir eneri kaynağı olmakla birlikte elektrik enerjisi, güneş enerjisi, hidroelektrik, rüzgar enerjisi, doğalgaz, termik ve benzeri gibi yöntemlerden elde edilmektedir. Hayatımızı kolaylaştıran ve hayatımızın büyük bir bölümünü etkileyen tüm araçlarda eletrik enerjisi kullanılmaktadır. Başından ayrılamadığımız bilgisayar ve televizyonlarda, elimizden hiç düşürmediğimiz cep telefonlarında, az iş yapmamızı sağlayan çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi beyaz eşyalarda, hareket etmek için hep elektrikten yararlanmaktayız. Sabah gözlerimizi açtığımız andan itibaren evimizden, iş yerimize ya da okulumuza kadar yaşamımızın her yerinde akşam yatana kadar elektriği kullanmaktayız.

Bu alanda yapılan en önemli çalışmalardan biri “Enerji Çocuk” adlı projedir. Bu proje ile gelecek yılların nesli olacak çocuklara enerjinin önemini aşılamaktadır. Bunu yaparken çocuklara enerjinin ne demek olduğunu, hayatımızdaki yerini, tasarruflu kullanmayı hem eğitici hem eğlenceli programlarla sunulmaktadır. Elektrik tasarrfu öğretilirken ampulleri kapatıp karanlıkta oturmak, kaloriferleri kapatıp soğukta durmak gibi davranışlardan bahsedilmemektedir. Burada tasarruftan kasıt gerektiği zaman gerektiği yerde elektrik enerjisini kullanmak, ihtiyacımız olmadığı zaman kapatmayı öğretmektir.

Görüldüğü gibi elektrik enerjisi tüm enerji türlerinden farklı bir enerji türüdür. Tüketilmeden üretilmeyen enerjidir. Yani tüketim olmalı ki üretim de olsun. Fakat burada önemli olan bilinçli tüketici olmaktır. Bununla ilgili enerji tasarrufu programları belirlenip, ülke içinde uzman kişiler tarafından eğitimlerin verilmesi amaçlanmaktadır.

Benzer Konular

23 Mayıs 2011 / Misafir Soru-Cevap
18 Kasım 2014 / xaxaxaxaxa Soru-Cevap
28 Aralık 2012 / Misafir Cevaplanmış
24 Aralık 2011 / Ziyaretçi Soru-Cevap
30 Eylül 2010 / Misafir Cevaplanmış