Arama

Harp okullarına sivil liselerden erkek öğrenci alınıyor mu?

Güncelleme: 24 Şubat 2012 Gösterim: 7.407 Cevap: 15
harbiyeli - avatarı
harbiyeli
Ziyaretçi
30 Ocak 2009       Mesaj #1
harbiyeli - avatarı
Ziyaretçi
harp okullarına sivil liselerden erkek öğrenci alınıyormu?
Sponsorlu Bağlantılar
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2009       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
HARP OKULLARI KANUNU
Kanun Numarası: 4566
Sponsorlu Bağlantılar
Kabul Tarihi: 11/05/2000
Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 17/05/2000
Yayımlandığı Resmi Gazete Sayısı: 24052
BİRİNCİ BÖLÜM : AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR
AMAÇ
Madde 1 - Bu Kanunun amacı, Türk Silahlı Kuvvetleri harp okullarındaki yükseköğretimle ilgili amaç ve ilkeleri belirlemek, harp okullarının teşkilatlanmasını, görev ve sorumluluklarını, eğitim, öğretim, araştırma, yayın, öğretim elemanları ve öğrencilerle ilgili esasları düzenlemektir.
KAPSAM
Madde 2 - Bu Kanun, Türk Silahlı Kuvvetleri harp okullarını, bunlara bağlı eğitim- öğretim kurumlarını ve bunlarla ilgili faaliyet ve esasları kapsar.
Alıntı

Evet yanlış duymadınız bu sene alınan kara gereği Kara Harp Okulu'na yaklaşık olarak 300 sivil erkek 40 ile 50 arasında da bayan öğrenci alımı yapılacak... Bir Not: Verilen rakamlar resmi olmamakla beraber tahmini değerlerdir..

kaynak

Quo vadis?
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
31 Ocak 2009       Mesaj #3
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
kho na sivil liselerden öğrenci alınıyormu?
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2009       Mesaj #4
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Alıntı
Ziyaretçi adlı kullanıcıdan alıntı

kho na sivil liselerden öğrenci alınıyormu?

KARA HARP OKULUNA ÖĞRENCİ TEMİNİ

* Kara Harp Okulu'na 2007 yılı için sivil kaynaktan sadece BAYAN öğrenci alınacaktır.
4566 Sayılı Harp Okulları Kanunu uyarınca üniversite statüsünde olan Kara Harp Okulu, Sistem Mühendisliği Bilim Dalının; İşletme, Endüstri, Makine, İnşaat ve Elektrik-Elektronik alt dallarında dört yıllık lisans düzeyinde akademik eğitim veren, Kara Kuvvetlerine ve Jandarma Genel Komutanlığına(Jandarma Sınıfında) erkek-bayan subay yetiştiren parasız yatılı bir eğitim kurumudur. Harbiyelilerin bütün ihtiyaçları (yeme, yatma, giyim, harçlık, eğitim ve öğretim) devlet tarafından karşılanmaktadır.
Öğrenimlerini başarı ile tamamlayan öğrenciler, lisans diploması ile birlikte Teğmen olarak mezun olmakta Sınıf Okulu eğitimi sonrasında kura ile atamaları yapılmaktadır. Subaylara sağlık, lojman, askeri sosyal tesislerden faydalanma, OYAK üyeliği gibi bir çok sosyal imkanla birlikte yurt içi ve yurt dışı eğitim kurumlarında yüksek lisans ve doktora eğitimi yapma imkanı da sağlanmaktadır.
Onurlu bir geçmişe sahip, gelecek için ümit ve güven veren Kara Kuvvetlerinde; geleceğini bir subay ve bir lider olarak çizmek isteyen gençlerimizi Kara Harp Okulu’na bekliyoruz.
1. GENEL BAŞVURU KOŞULLARI: a. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, b. Yapılacak arşiv araştırması ve soruşturma sonucunda şüpheli ve sakıncalı halleri bulunmamak, c. Herhangi bir nedenle askeri okullardan çıkmamış/çıkarılmamış, sivil okullardan çıkarılmamış olmak. ç. TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde yer alan, Askeri Okullara girecek öğrenci adaylarına ilişkin sağlık kriterlerine sahip olmak. d. 2007 Yılı Öğrenci Seçme Sınavına (ÖSS) katılmış ve tespit edilecek puanı almış olmak. e. Herhangi bir mesleğe yönelik olmayan ve ÖSS Kılavuzunda yer alan okul türlerinden: (1) 11033 Anadolu Lisesi (Yabancı Dille Öğretim yapan Resmi Liseler)
(2) 11058 Fen Lisesi (3) 11017 Lise (Resmi ve Gündüz Öğretim Yapan Liseler) (4) 11106 Lise, Özel Lise (Yabancı Dil Ağırlıklı Program Uygulayan Liseler) (5) 11066 Özel Fen Lisesi Msn Demon 11025 Özel Lise (7) 11041 Yabancı Dille Öğretim Yapan Özel Lise Msn Note 30028 Lise Programı (9) 30077 Lise Programı (Yabancı Dil Ağırlıklı) (10) 50027 Anadolu Öğretmen Liselerinin Fen Bilimleri Alanından Mezun Olmak f. Hazırlık sınıfın okutan liselerden mezun olanlar için en fazla 20 (1986 ve sonrası doğumlu), diğer liselerden mezun olanlar için en fazla 19 ( 1987 ve sonrası doğumlu) yaşında olanlar (yaş düzeltmesi yaptıranların düzeltmeden önceki yaşı dikkate alınır). g. 2007 yılında mezun oluyor olmak veya mezuniyetinden sonra en fazla bir yıl ara vermiş olmak ( 2005-2006 Yılı Mezunları) 2. ÖZEL BAŞVURU KOŞULLARI: a. Kendisi, anne, baba ve kardeşlerinin;
(1) Tutum ve davranışları ile yasadışı siyasi, yıkıcı, irticai, bölücü, ideolojik görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış veya bu gibi faaliyetlere karışmamış olmak.
(2) Toplumca ayıp sayılan ve uygun görülmeyen kazanç yollarında çalışmamış ve halen çalışmamakta olmak.
(3) Kusursuz bir ahlak ve karaktere sahip olmak,
(4) Dürüst bir yaşam düzeyinde olmak ve yüz kızartıcı filleri bulunmamak, b. Taksirli suçlar hariç olmak üzere, affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adli sicilden çıkartılmış bile olsa bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak. c. Öğreniminin herhangi bir safhasında meslek veya mesleğe yönelik okullarda okumamış olmak ç. Nişanlı, evli, dul olmamak veya herhangi bir erkekle-kadınla nikahsız olarak birlikte yaşamamak. d. Kara Harp Okulu Aday Adayı olmak için 2007 Yılı ÖSS Kılavuzundaki aday bilgi formunun “13. Girmek İstediğiniz Askeri Okullar” alanındaki “ Kara Harp Okulu” seçeneğini işaretlemek. e. Yukarıda sunulan şartların sağlanmasıyla birlikte; (1) Kara Harp Okulu seçim aşamalarına katılmak veya bu aşamaların herhangi birinde elenmek/ayrılmak diğer yüksek öğretim programları için kayıt yaptırmaya engel oluşturmamakta, (2) Okula karşı uygun nitelikte sorumlu bir veli gösterilmesi (18 yaşından büyük olanlar için ) gerekmekte, (3) Başvuruların Kara Harp Okulu Komutanlığı Bakanlıklar/ANKARA adresine yapılması gerekmektedir. BAŞVURULARINIZ İÇİNBAŞVURU ADRESİ: KARA HARP OKULU KOMUTANLIĞI BAKANLIKLAR/ANKARA SINAV MERKEZİ : KARA HARP OKULU KOMUTANLIĞI BAKANLIKLAR/ANKARA BAŞVURU FORMLARI : Kara Harp Okulu'na öğrenci alım faaliyeti ile ilgili başvuru kılavuzu ve formların dağıtımı yapılmayacaktır.Adaylar başvuru kılavuzunu, formları ve belgeleri internet üzerinden indirerek temin edeceklerdir.

kaynak
Quo vadis?
harbiyeli - avatarı
harbiyeli
Ziyaretçi
31 Ocak 2009       Mesaj #5
harbiyeli - avatarı
Ziyaretçi
harp okullarına sivil liselerden öğrenci alımında öss de kaç puan yapmak gerekir
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2009       Mesaj #6
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Alıntı
harbiyeli adlı kullanıcıdan alıntı

harp okullarına sivil liselerden öğrenci alımında öss de kaç puan yapmak gerekir

2006 YILI KARA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU

2006karatabanpuanex7

2006 YILI DENİZ ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU

2006denizastsubaylkcj9

2006 YILI JANDARMA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU

2006jandarmaastsbld5

2006 YILI HAVA HARP OKULU

2006havaharptabanpuanvu5

2004 YILI KARA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU

2004karaastsubayqg0

2007 YILI KARA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU

2007karayw1

2007 YILI DENİZ ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU

denz2007cy9

2007 YILI JANDARMA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU

2007jandarmayr0

2007 YILI HAVA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU

2007havacw4
Quo vadis?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Ekim 2009       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
astsubaylık sınavına girmek için öss den kaç puan almam gerekiyor
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
8 Ekim 2009       Mesaj #8
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

astsubaylık sınavına girmek için öss den kaç puan almam gerekiyor

Öncelikle astsubaylık için ekstra bi sınav yok(yazılı olarak.) Bu tür okullara girebilmen için gereken puanlarda , her sene yenilenmiş olarak tekrardan açıklanır.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Kasım 2009       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar Merhaba Ben 3 yıl Açık öğretim lisesinde Son Bir Yılımı İse Düz Normal Bir Lisede Okudum ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULLARI Yada KARA HARP OKULU'na Başvurabilirmiyim LÜTFEN YARDIM EDİN İYİ GÜNLER
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Aralık 2009       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bu liseleri kazanabilmek için kaç puan gerekir