Arama

Kıl dönmesi ameliyatı olduktan sonra tekrarlama riski var mıdır? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 10 Ekim 2014 Gösterim: 23.303 Cevap: 18
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
25 Kasım 2009       Mesaj #11
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Ben 2 ay önce kıl dönmesi ameliyatı oldum ameliyat yapılıcak yerindeki lılları kestiler böylelikle orada yeni kıllar oluştu sizin yazdığınız kıl dönmesi hakkında verdikleriniz bilgilerde : Kıl dönmesi hastalığının nasıl olduğu hakkında tüm tıbbi kurulların onayladığı son bilimsel görüşe göre; baş,ense ve sırttan dökülen kılların kalçanın arasına sıkışıp yürürken oluşan sürtünme hareketiyle matkap ucu gibi cildi delerek cilt altına girip orada yumak oluşturmasıdır.Bu alanda görülmesinin bir sebebi de 30 yaşına kadar bu bölge cildinin orta hatta zayıf olmasıdır. dediniz peki ameliyat yerinde çıkan yeni kıllar sorun olurmu?

Hastalık tekrarlar mı?
Sponsorlu Bağlantılar
Ameliyat sonrası tercih edilen ameliyata ve hastaya ait faktörlere bağlı olarak değişen oranlarda hastalığın tekrarlaması söz konusu olabilir. Bunu önlemek için kılların temizlenmesine dikkat edilmelidir. Kılları temizlemek için kıl dökücü kremler veya traş önemlidir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Ocak 2010       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bende kıl dönmes ameliyatı oldum ve çok pişmanım keşke hiç olmasaydım 4 kez tekrarladı 4 kez ameliyat oldum ve 2-3 kez yaram diri diri kazındı çok cı vec pansumanlar bile öle basit olmuyo çok inatçı bi hastalık şimdi yine takrarladı ve 1,5 sende olacağım 5. ameliyat :,(
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Şubat 2010       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
merhabalar ben yaklaşık 3 ay önce kıl dönmesı amelıyatı oldum ameliyat yaram çok hızlı kapandı hiç bi aksilik görmedim.benim sorunum aradan 1 ay filan gecti amaliyat yerımde tekrardan çok ufak bi yara açıldı ve buradan iltihap akıntısı oluyor bunun sebebi ne öğrenebilirmıyım
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Şubat 2010       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben 6 gün önce kıl dönmesi ameliyatı oldum ve şimdi çok rahatım herkezinde olmasını isterrimmm
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Şubat 2010       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar ben bu kıl dönmesi kadar lanet bi şey görmedim iki kez oldum ve üçüncüyü olma riskim var.onun için bu hastalık sürekli tekrarlayan bi şey kurtulması biraz zor
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Nisan 2012       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bnde amelıyat oldum ve 4ay oldu hala yaram gecmedı ve agrı oluyo tabı ne zamn gecer onu hıc bılmıyorum amelıyat sonrası cok fena bn hala sırt ustu yatamıyorum ve 1ay sonra dugunum oluck her hafta kontrole gıdıyorum doktorum hep gecıceh dıyo baska bırsey demıyo
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Mayıs 2012       Mesaj #17
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bence genel anesteziyle ol hiç acı hisetmezsin ama hastanede bigün yatarsın lokal anesteziyle oldugun zaman sadece yarayı uyuşturup alırlar eger çalışan biriysen hemen ayagaa kalkabilrsin
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Şubat 2014       Mesaj #18
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
merabalar. bende 3 ay once kıl donmesı teshısı konulmuştu.doktorum ağrım azalması ıcın sıskın olan yerı neşterle boşalttı aradan ıkı gun gectıkten sonra gectı. doktorum kontrole cagrdı . ama o hastalığım tekrarlamadığı ıcın bende korktuğumdan gdemedım . aldırmazsam nolur?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Ekim 2014       Mesaj #19
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben oldum local ol 1 saat falan sürüyor o kadar kötü bişey deil olduktan sonra dikkat et kendine dikişler açılırsa iltihaplaşıyor